Supă cremă de cartofi – Pastă de jumări – Friptură de pui cu legume la cuptor – Tartă cu brânză
Supă cremă de cartofi – Pastă de jumări – Friptură de pui cu legume la cuptor – Tartă cu brânză
1. Aperitiv: pastă de jumări
- 400 gr jumari date prin maşina de măcinat
- 3-4 oua fierte tari si tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare
- punem intr-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare si mixăm bine
- servim pe feliuţe de paine prăjită
2. Supă cremă de cartofi (Iliuța)
- 1 kg cartofi, 2 morcovi, 1 ceapă, păstârnac, țelină, mirodenii (piper, busuioc, rozmarin ) și sare după gust, se fierb pentru 40-45 de minute.
- lăsăm doar o parte din zeamă pe care împreună cu legumele le pasăm bine.
- adăugăm 300 ml smântână 20 % grăsime pe care o încorporăm treptat.
- supă cremă de cartofi o servim cu crutoane.
3. Friptură de pui cu legume la cuptor
- 4-5 pulpe le condimentăm cu amestecul care ne place
- tăiem 1 ceapă felii mai mari+1 ardei felii+1 roșie feliată+rondele de dovlecei +1 cutie de ciuperci scurse
- punem legumele în tavă, peste ele așezăm pulpele +1 crenguță de cimbru +1 păhărel de alcool (coniac,vodka,gin) + apă cât acoperă și punem tava în cuptor
- lăsăm până e gata carnea
- dacă e necesar mai adăugăm puțină apă peste legume să nu se ardă
- dacă vă place când scoateți tava turnați mujdei de usturoi și acoperiți bine cu hârtie pergament sau folie de aluminiu și lăsați afară câteva minute
- după ce puneți usturoi nu mai băgați tava în cuptor
4.Tartă cu brânză
- tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutura
- umplutură:1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt+150-200gr zahăr+2 gălbenușuri de ou și albusul bătut spumă+stafide muiate în rom
- umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor
- o scoateți rece din tavă și o tăiați
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Imi plac toate rețetele tale! Tarta o fac în weekend! Mulțumesc!
Mulțumim pentru idei! Chiar nu știam ce să fac pe weekend!