Meniul zilei nr. 30 (chec cu vin, musaca conopida)

Meniul zilei nr. 30 (chec cu vin, musaca conopida)

by -
14
chec cu vin - musaca conopida

Meniul zilei: (salată de paste, ciorbă de perişoare, musaca de conopidă/broccoli, chec cu vin)

1. Aperitiv: salată cu paste

-250 gr paste (scoici, fundiţe, etc) fierte în apă cu sare şi scurse
-1 pachet (300-400 gr) legume mexicane fierte (sau călite puţin) în apă cu sare şi vegeta şi scurse
-1-2 morcovi daţi pe răzătoarea fină
-200 gr brânză telemea dată pe răzătoarea fină
-200 gr şuncă sau muşchi file tăiate mărunt
-1 legătură mărar sau pătrunjel tăiate mărunt, 1-4 linguri de smântână
-se amestecă toate ingredientele într-un bol se mai potriveşte de sare, piper şi se pune la rece

2. Ciorbă de perişoare: aveţi deja reţeta (la meniul 2)

3. Musaca de conopidă sau broccoli

-o conopidă mai mare, sau broccoli, se curăţă şi se fierbe în apă cu sare, apoi se taie felii sau se mărunţeşte (după preferinţe)
-1 ceapă tăiată mărunt o călim puţin (se poate şi ceapă verde), adăugăm ½ kg carne măcinată de curcan (sau porc, sau amestec), condimente şi puţină apă şi lăsăm pe foc până se face carnea
-3-4 ouă fierte tari, tăiate felii
-1 cutie smântână şi 100 gr caşcaval sau telemea date pe răzătoarea fină
-într-o cratiţă sau o tavă punem puţin ulei, un strat de conopidă+un strat de carne+strat de conopidă+un strat de ouă+strat de conopidă
– deasupra punem smântână amestecată cu brânză şi băgăm la cuptor,
-vara puteţi pune felii de roşii combinate cu smântână sau brânză

4. Chec cu vin

-250 gr unt sau margarină
-250 gr zahăr
-4 ouă întregi
-2 linguriţe scorţişoară
-2 linguri cacao
-250 gr făină
– 1 praf de copt+1/2 linguriţă bicarbonat stinse cu 1 lingură de apă clocotită
-1-2 zahăr vaniliat
-1/4 l vin roşu (un sfert)
-200 gr ciocolată tăiată bucăţele (ciocolată neagră sau menaj)
-se freacă untul cu zahărul, adăugăm pe rând ouăle întregi, scorţişoară, cacao, zahăr vaniliat, făină, praful de copt, vinul roşu şi ciocolată
-se pune în 2 forme de chec dreptunghiulare sau una rotundă, formele unse şi tapetate
-se coace cam 60 de minute la foc potrivit

                                                                           Poftă Bună!

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

14 COMMENTS

  1. Ma atrage salata cu paste. La combinatia aceasta nu ma asteptam. Imi plac pastele dar nici nu prea ma omor dupa ele 🙂 . Insa as manca tot timpul salata, nu conteaza daca este simpla sau complexa 🙂

  2. Iubesc pastele si reteta pare foarte gustoasa. Celelalte retete mi se par usoare si abia astept sa le incerc.

  3. Asa pofta mi-ai facut cu ciorba de perisoare. Clar, in weekend o pun pe mamaia sa-mi faca.
    Iar apoi ar merge un chec. ❤️❤️❤️

  4. Super meniu ! Musacaua este delicioasa, Arci mi-a dat si mie reteta saptamana trecuta ! Multumim pentru savuroasele tale retete, Arci ! locco_smiley_37

  5. multumesc fetele,dupa cum vedeti nu am retete grele(nu de alta dar nici eu nu am rabdare)
    ca sa-i raspund marei :te astept in august cand imi vin fetele si clar voi sta mai mult in bucatarie sa le rasfat

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.