Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de perișoare – Pizza cu brânză și ouă întregi – Prăjitură- pișcot cu cremă și cocos
Chifteluțe de ciuperci – Ciorbă de perișoare – Pizza cu brânză și ouă întregi – Prăjitură – pișcot cu cremă și cocos
1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci
- ciupercile se curăță, se spală, se sărează puțin și se lasă să se scurgă apoi se dau prin mașina de tocat carne
- 1-2 cartofi cruzi se dau pe răzătoarea fină și se storc bine
- punem în castron ciupercile+cartofii+1-2 ouă+2-3 linguri făină + condimente (sare, piper, curry, boia) +pesmet cât e necesar și amestecăm bine
- dacă vă place puteți adăuga verdeață pătrunjel sau mărar tăiat fff mărunt
- se coc în ulei și se servesc pe platou cu felii de roșii sau cu murătură
2. Ciorbă de perișoare:
- 250 gr carne măcinată (pui, curcan, porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
- punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină, îi calim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă, sare, piper și lăsăm să fiarbă
- dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
- când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
- se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Pizza cu brânză și ouă întregi
- 200 gr brânză rasă (nu foarte sărată)
- 300 gr cașcaval ras
- semințe de susan și ouă întregi (câte cuiburi facem)
- se întinde foaia de aluat foietaj, se unge cu ou bătut
- punem brânză rasă peste care presărăm semințe de susan apoi punem cașcavalul ras
- facem cuiburi (cu o lingură) în care spargem câte un ou (crud) și punem la copt
4. Prăjitură – pișcot cu cremă și cocos
- facem un blat obișnuit din 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 8-10 linguri făină și praf de copt
- preparăm 2 creme reci de ciocolată (simple sau cu coniac sau rom după preferințe)
- când blatul s-a răcit îl tăiem în două îl insiropăm puțin, umplem cu cremă
- montăm prăjitura și îmbrăcăm în cremă presărăm deasupra nucă de cocos sau nucă măcinată.
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri