Chifteluțe de ciuperci – Pulpe de pui la cuptor cu castane –...

Chifteluțe de ciuperci – Pulpe de pui la cuptor cu castane – Melcișori – Meniu

by -
5
Pulpe de pui la cuptor cu castane

Chifteluțe de ciuperci – Pulpe de pui la cuptor cu castane – Melcișori – Meniu

1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci

-2 cutii de ciuperci le scurgem și le dăm prin robot, apoi le punem în castron

-adăugăm: mărar sau pătrunjel tăiat mărunt,1 ou întreg, 2-3 linguri de făina, piper, sare, boia (opțional),1-2 căței de usturoi (dat pe răzătoarea fină) sau 1 ceapă mică tăiată mărunt, și pesmet cât este necesar

-cu mâna udă formăm chifteluțele, le prajim în ulei și le scoatem pe șervețele absorbante

-așezăm pe un platou chifteluțele, felii de brânză sau cașcaval, felii de murături sau roșîi și castraveți proaspeți

2. Ciorbă de pui

-punem la fiert  carnea de pui în apă cu sare, când carnea e fiartă strecurăm zeama,curățăm carnea de pe oase și o tăiem mărunt

-o ceapă mică tăiată mărunt, 2 morcovi+1 pătrunjel = îi dăm pe răzătoarea fină și-i punem să se călească în foarte puțin ulei

-adăugăm zeama de carne și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, praf de curry și punem carnea, lăsând câteva clocote

-când ciorba e gata frecăm 1 gălbenuș de ou cu smântână sau iaurt și dregem ciorba

-dacă vreți puteți adaugă și amestecul de verdeață care vă place

3. Pulpe de pui la cuptor cu castane (Maria)

-pulpele de pui le condimentăm cu amestecul care ne place și le lăsăm la rece până pregătim legumele

-punem în tavă: ceapă  și ardei tăiate felii subțiri sau bucățele, felii de dovlecel,1-2 cartofi tăiați rondele, câteva castane comestibile,1-2 feliuțe de lămâie (cu coajă),1 crenguță de cimbru

-așezăm deasupra pulpele, adăugăm apă cât le acoperă și un pic de alcool și punem tava la cuptor

-pe parcurs mai adăugați apă dacă vi se pare necesar

4. Melcișori

-din ½ făină+3 ouă++30 gr drojdie muiată în 200 ml lapte+un pic de sare = frământăm un aluat potrivit pe care îl lăsăm  să dospească la căldură ½ oră, apoi îl întindem subțire

-umplutură: 150 gr unt îl frecăm spumă cu 150 gr zahăr și 1-2 zahăr vaniliat = ungem amestecul peste foaia întinsă, rulăm și tăiem felii cam de 1-2 degete, le așezăm în tavă și le lăsăm să mai stea cam ½ oră

Punem tava în cuptor și le coacem la foc potrivit

-din 200 lapte+1 linguriță zahăr+2 zahăr vaniliat = sirop

-când melcișorii sunt copți, scoatem tava îi însiropăm și mai punem  în cuptor 5 minute până se absoarbe laptele

-scoatem melcișorii și-i pudrăm cu zahăr praf

-când pregătiți umplutura dacă vreți puteți să mai puneți în plus nucă sau mac măcinate, cacao sau nucă de cocos.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.