Chifteluțe de ciuperci – Pulpe de pui la cuptor cu castane – Melcișori – Meniu
Chifteluțe de ciuperci – Pulpe de pui la cuptor cu castane – Melcișori – Meniu
1. Aperitiv: chifteluțe de ciuperci
-2 cutii de ciuperci le scurgem și le dăm prin robot, apoi le punem în castron
-adăugăm: mărar sau pătrunjel tăiat mărunt,1 ou întreg, 2-3 linguri de făina, piper, sare, boia (opțional),1-2 căței de usturoi (dat pe răzătoarea fină) sau 1 ceapă mică tăiată mărunt, și pesmet cât este necesar
-cu mâna udă formăm chifteluțele, le prajim în ulei și le scoatem pe șervețele absorbante
-așezăm pe un platou chifteluțele, felii de brânză sau cașcaval, felii de murături sau roșîi și castraveți proaspeți
2. Ciorbă de pui
-punem la fiert carnea de pui în apă cu sare, când carnea e fiartă strecurăm zeama,curățăm carnea de pe oase și o tăiem mărunt
-o ceapă mică tăiată mărunt, 2 morcovi+1 pătrunjel = îi dăm pe răzătoarea fină și-i punem să se călească în foarte puțin ulei
-adăugăm zeama de carne și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, praf de curry și punem carnea, lăsând câteva clocote
-când ciorba e gata frecăm 1 gălbenuș de ou cu smântână sau iaurt și dregem ciorba
-dacă vreți puteți adaugă și amestecul de verdeață care vă place
3. Pulpe de pui la cuptor cu castane (Maria)
-pulpele de pui le condimentăm cu amestecul care ne place și le lăsăm la rece până pregătim legumele
-punem în tavă: ceapă și ardei tăiate felii subțiri sau bucățele, felii de dovlecel,1-2 cartofi tăiați rondele, câteva castane comestibile,1-2 feliuțe de lămâie (cu coajă),1 crenguță de cimbru
-așezăm deasupra pulpele, adăugăm apă cât le acoperă și un pic de alcool și punem tava la cuptor
-pe parcurs mai adăugați apă dacă vi se pare necesar
4. Melcișori
-din ½ făină+3 ouă++30 gr drojdie muiată în 200 ml lapte+un pic de sare = frământăm un aluat potrivit pe care îl lăsăm să dospească la căldură ½ oră, apoi îl întindem subțire
-umplutură: 150 gr unt îl frecăm spumă cu 150 gr zahăr și 1-2 zahăr vaniliat = ungem amestecul peste foaia întinsă, rulăm și tăiem felii cam de 1-2 degete, le așezăm în tavă și le lăsăm să mai stea cam ½ oră
Punem tava în cuptor și le coacem la foc potrivit
-din 200 lapte+1 linguriță zahăr+2 zahăr vaniliat = sirop
-când melcișorii sunt copți, scoatem tava îi însiropăm și mai punem în cuptor 5 minute până se absoarbe laptele
-scoatem melcișorii și-i pudrăm cu zahăr praf
-când pregătiți umplutura dacă vreți puteți să mai puneți în plus nucă sau mac măcinate, cacao sau nucă de cocos.
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Arci, chiar așteptam meniul! Mulțumim pentru idei!
Multumesc pentru rețete, Arci
Multumim pentru retete Arci!
Mulțumesc pentru delicioasele rețete! Le asteptam cu nerăbdare!
Melcisori aia ma tenteaza.