-1 cutie de ton în ulei
-2-3 ouă fierte tari și tăiate bucățele
-3-4 cartofi curățați, fierți în apă cu sare, tăiați bucățele și puși în castron
-2-3 fire de ceapă verde tăiată feliuțe, o lăsăm puțin cu sare, apoi o spălăm și o scurgem
-punem peste cartofii calzi în castron ceapa, ouăle, cutia de ton (cu tot cu ulei) și amestecăm
-potrivim de sare, piper și lămâie și punem la rece
-eu mai obișnuiesc să pun ceapa (uscată sau verde) tăiată să dea câteva clocote într-un amestec de apă+oțet+un pic de zahăr+un pic de sare = apoi o scurg și-o pun peste cartofi, așa parcă ar fi ceapă murată, dar aveți grijă dacă și câtă lămâie mai puneți
-când serviți puteți presăra deasupra cașcaval ras
-curățăm fasolea și o rupem de mărimea pe care o vrem
-2 morcovi+1 pătrunjel+1 pastarnac le dăm pe răzătoarea fină
-tăiem mărunt ceapa și o punem cu zarzavatul la călit în puțin ulei
-adăugăm păstăile de fasole, apă și punem oala la fiert
-potrivim de sare, piper, chimen praf, curry,lemon gras și boia (opțional) și lăsăm să fiarbă
-când fasolea e fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
-500 gr ciuperci întregi din conservă le prăjim în 50 ml unt topit.
-adăugăm 5- 6 căței de usturoi tocat mărunt și sare după gust.
-le lăsăm pentru aproximativ 10 minute la foc potrivit.
-la final adăugăm mărar sau pătrunjel tocat.
-dacă vreți puteți servi cu cârnați sau bacon prăjit
-se mixează 7 gălbenușuri de ou+400 gr zahăr+7 linguri de ulei+400 gr iaurt+1/2 linguriță de bicarbonat stins
-adăugăm făina să fie de consistența unui pișcot
-punem aluatul în tava (unsă și tapetată,) punem deasupra fructele (se poate face cu orice fructe)
-după ce piscotul e copt, se scoate tava din cuptor
-punem deasupra uniform albușul de la 7 ouă bătut bine cu 7 linguri de zahăr
-mai punem tava în cuptor la foc mic să se întărească albusul
-se taie rece
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Oooo, super! Prăjitura o fac în weekend! Mulțumesc pentru idei!
Fac si eu ciupercute :-)