Salată de cartofi cu ton – Ciuperci la tigaie – Prăjitură cu...

Salată de cartofi cu ton – Ciuperci la tigaie – Prăjitură cu fructe – Meniu

by -
2
Ciuperci la tigaie - Salată de cartofi cu ton - Prăjitură cu fructe - Meniu

Salată de cartofi cu ton – Ciuperci la tigaie – Prăjitură cu fructe – Meniu

1. Aperitiv: salată de cartofi cu ton

-1 cutie de ton în ulei

-2-3 ouă fierte tari și tăiate bucățele

-3-4 cartofi curățați, fierți în apă cu sare, tăiați bucățele și puși în castron

-2-3 fire de ceapă verde tăiată feliuțe, o lăsăm puțin cu sare, apoi o spălăm și o scurgem

-punem peste cartofii calzi în castron ceapa, ouăle, cutia de ton (cu tot cu ulei) și amestecăm

-potrivim de sare, piper și lămâie și punem la rece

-eu mai obișnuiesc să pun ceapa (uscată sau verde) tăiată să dea câteva clocote într-un amestec de apă+oțet+un pic de zahăr+un pic de sare = apoi o scurg și-o pun peste cartofi, așa parcă ar fi ceapă murată, dar aveți grijă dacă și câtă lămâie mai puneți

-când serviți puteți presăra deasupra cașcaval ras

2. Ciorbă de fasole verde

-curățăm fasolea și o rupem de mărimea pe care o vrem

-2 morcovi+1 pătrunjel+1 pastarnac le dăm pe răzătoarea fină

-tăiem mărunt ceapa și o punem cu zarzavatul la călit în puțin ulei

-adăugăm păstăile de fasole, apă și punem oala la fiert

-potrivim de sare, piper, chimen praf, curry,lemon gras și boia (opțional) și lăsăm să fiarbă

-când  fasolea e fiartă adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ciuperci la tigaie (Iliuța)

-500 gr ciuperci întregi din conservă le prăjim în 50 ml unt topit.

-adăugăm 5- 6 căței de usturoi tocat mărunt și sare după gust.

-le lăsăm pentru aproximativ 10 minute la foc potrivit.

-la final adăugăm mărar sau pătrunjel tocat.

-dacă vreți puteți servi cu cârnați sau bacon prăjit

4. Prăjitură cu fructe

-se mixează 7 gălbenușuri de ou+400 gr zahăr+7 linguri de ulei+400 gr iaurt+1/2 linguriță de bicarbonat stins

-adăugăm făina să fie de consistența unui pișcot

-punem aluatul în tava (unsă și tapetată,) punem deasupra fructele (se poate face cu orice fructe)

-după ce piscotul e copt, se scoate tava din cuptor

-punem deasupra uniform albușul de la 7 ouă bătut bine cu 7 linguri de zahăr

-mai punem tava în cuptor la foc mic să se întărească albusul

-se taie rece

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.