Poveste a iubirii obsesive si blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rand, carte interzisa, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.
Cartea a stat la baza a doua celebre ecranizari, prima in regia lui Stanley Kubrick, cu James Mason in rolul principal, a doua sub bagheta regizorala a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons in rolul lui Humbert Humbert.”
Tropicul Cancerului este o confesiune de neuitat, poate cea mai onesta carte scrisa vreodata, un text autobiografic al unui autor considerat in America „obscen” si interzis ani in sir.”
Fostul agent FBI, John „Mac” McCoy, a renuntat la statutul sau de membru al Clubului atunci cand s-a casatorit cu Keiley Hardin. Ispititoare si inocenta, frumoasa si senzuala, nu ar fi acceptat niciodata dorinta lui Mac de a-i imparti favorurile cu un alt barbat. Dar curiozitatea din ce in ce mai aprinsa si propriile ei fantezii sexuale ii bantuiau visurile lui Mac. Si pasiunile.
Incapabil sa mai astepte, Mac isi invita la ferma cel mai bun prieten, Jethro Riggs, cu intentia de a o atrage pe Keiley in mrejele deliciilor ce pot fi atinse numai atunci cand doi barbati iubesc aceeasi femeie. Dar intriga nu se limiteaza doar la placerile interzise. Un caz la care Mac lucrase in trecut incepe sa tulbure dulcea atmosfera.
Un individ care s-a jucat intotdeauna cu victimele sale isi face din nou aparitia, dar, de aceasta data, tinta este Keiley. Pasiunea si placerea, pericolul si dorinta se contopesc intr-un joc interzis din itele caruia nimeni nu poate scapa.”
„Carte ecranizata in 1990 in regia lui Philip Kaufman, cu Fred Ward, Uma Thurman si Maria de Medeiros in rolurile principale
Anais Nin iubeste pasional, dincolo de conventii si pudori mostenite. Il iubeste pe Henry Miller pentru geniul si senzualitatea lui. Pe June Miller pentru frumusete si mister. Pe Hugo, sotul ei, pentru tandretea cu care o protejeaza. Pe Eduardo, varul de care a fost indragostita in copilarie, pentru farmecul lui de efeb. In jurnal, fantasmele se intalnesc cu luciditatea, iar rezultatul este o viziune unica asupra erotismului si fidelitatii.”
„Considerata ca fiind una dintre cele mai controversate carti ale anilor 2000 – Viata sexuala a Catherinei M, este despre viata sexuala reala a directoarei revistei Art Press, Catherine Millet. A fost vanduta in 400 de mii de exemplare in primul an de aparitie, in Franta 2001 si a fost subiectul a nenumarate dezbateri.”
„Anastasia Steele, studenta la filologie, ii ia un interviu lui Christian Grey, un tanar om de afaceri de succes, pe care il gaseste foarte atractiv si de-a dreptul intimidant. Retrasa si interiorizata, Ana este socata sa constate ca, pentru prima data in viata, este atrasa puternic de cineva. Christian o avertizeaza ca trebuie sa stea departe de el, iar ea nu face decat sa-l doreasca si mai tare. Dar cand descopera gusturile erotice speciale ale acestuia, incepe sa ezite: dincolo de sarmul si succesul de care se bucura, Christian Grey este un barbat tulburat de demoni ascunsi si ghidat de o excesiva nevoie de a-i controla pe ceilalti. Va putea oare Ana sa accepte sclavia sentimentala impusa de Christian? si daca da, va mai putea oare iubi ceea ce descopera?”
„Gideon Cross a intrat in viata mea ca un fulger in intunericul noptii – impresionant si stralucitor, fierbinte si nelinistitor. Am fost atrasa de el, asa cum nu mi s-a mai intamplat vreodata in viata. Tanjeam dupa atingerea lui ca dupa un drog, chiar stiind ca ma secatuia de puteri. Eram un suflet chinuit, iar el a patruns cu atata usurinta in cele mai adanci ascunzisuri ale inimii mele… Caci Gideon stia. Era bantuit de propriii demoni. Si fiecare a devenit pentru celalalt oglinda care ii reflecta cele mai profunde rani… si dorinte. Legaturile cu care m-a cuprins dragostea lui m-au transformat cu totul, si m-am abandonat in intregime lui, dorindu-mi doar ca trecutul nostru intunecat sa nu distruga pentru totdeauna singura sansa la fericire pe care o gasisem in sfarsit.”
«Imi iubeam sotul, imi placea sa fac dragoste cu el, imi placeau cultura si umanismul lui, simtul autoironic, gustul pentru lecturi, blandetea lui, modul in care stia sa fie ca un tata auster si ludic in acelasi timp. Cu toate acestea, eram intinsa in patul acela, complet abandonata, frematand sub mangaierile unui alt barbat despre care nu stiam mai nimic, de care ma izbisem intr-o alta viata.»
O carte despre obsesia iubirii, descrisa intr-un ton degajat si plin de farmec. O poveste despre adolescenta si entuziasmul ce caracterizeaza aceasta varsta, despre ambivalenta iubirii dintre adulti si despre festinul excesului erotic. Gaelle Guernalec-Levy are 34 de ani si este jurnalista. Romanul de fata este in curs de aparitie in mai multe limbi.”
In varsta de 39 de ani, vine dintr-o lume in care a cunoscut succesul, ca editor al unei cunoscute reviste pentru barbati. Lovit de o criza existentiala, renunta la slujba bine platita si se muta din Londra in oraselul parintilor lui, unde se angajeaza ca marunt functionar public. Inteligent si blazat, dar neafectat – precum personajele lui Houellebecq –, The Shep alege un stil de viata care contrazice canoanele sociale, dar care-i ofera satisfactia de care are nevoie: intra intr-o retea de swinger-i si ajunge sa practice un eros liber consimtit cu perechi de diferite varste, cu femei si barbati plictisiti de viata monotona oferita de capitalismul britanic.
Cartea este o meditatie nu tocmai linistitoare despre insasi structura lumii in care traim, o lume obsedata de control, inspaimantata de alteritate, cu oameni deveniti automate sau doborati de nevroze si cu necesare debusee de „sex alternativ“.
O scriitura limpede, o poveste frumoasa si trista, iata coordonatele decisive ale acestui excelent roman semnat de un foarte talentat scriitor britanic.
Sex si exhibitionism intr-o lume obsedata de supravegherea individului.”
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Era necesar si un astfel de articol :))) Felicitari !
Am citit doar trilogia "Fifty shades" si primul volum din "Crossfire", trebuie sa le citesc si pe celelalte doua . "Lolita" se mai afla pe lista mea, iar de celelalte nu stiam.
doar cele 2 serii am citit din toate cele prezentate, multumesc