-2-3 morcovi curățați, îi dăm pe răzătoarea fină, îi lăsăm în castron cu puțină sare și zeamă de lămâie
-1-2 mere le dăm pe răzătoare le punem peste morcovi, amestecăm bine
-dacă mai e nevoie adăugăm sare, zahăr, lămâie, apoi punem la rece
-pentru perișoare amestecăm carnea cu 1-2 ouă (în funcție de cantitate), puțină sare și piper, și formatam perişoarele
-într-o oală punem 1-2 morcovi și 1 pătrunjel date pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei, adăugăm apă, sare, vegeta și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm perisoarele și lăsăm să fiarbă
-adăugăm verdeață tocată mărunt
-se poate servi așa sau cu smântână și ardei iute
-2 vinete (din acelea mari și lungi) le tăiem pe lung felii cam de 1 cm (dacă vreți curățați vinetele de coajă dacă nu doar le spălați bine), le sărăm puțin și le lăsăm să se scurgă bine
-punem puțin ulei în tigaie, prăjim feliile puțin pe ambele părți (să se înmoaie puțin să fie mai ușor de rulat), le scoatem pe un platou (pe care punem în prealabil șervețele de hârtie să absoarbă uleiul)
-1/2 carne măcinată o amestecăm cu 1 ou, 1-2 linguri de făină, sare, piper
-luăm fiecare felie de vânătă, punem pe ea din amestecul de carne, o rulăm, înfigem o scobitoare (ca să nu se desfacă)
-punem rulourile într-un vas de jena, punem peste ele felii subțiri de roșii sau 1 pahar de bulion, un pahar de vin alb și apă cât să le acopere și punem vasul la cuptor
-când sunt gata le servim cu cartofi piure-la servire opțional puteți pune peste ele și smântână
-5 albușuri de ou bătute cu 3 linguri de zahăr praf, până e albuşul întărit
-punem pe foc 1 litru de lapte în care punem 4-5 linguri de zahăr și 2-3 pliculețe de zahăr vaniliat
-când laptele începe să fiarbă lăsăm focul mic și punem cu lingură mare (sau un polonic mai mic) spumă în cratiță cu lapte, lăsăm 1-2 minute (cu lingura punem câte puțin lapte fierbinte deasupra), scoatem cu spumiera și punem bucățile pe un platou
-între timp cele 5 gălbenușuri le frecăm puțin cu 10 linguri rase de zahăr, să se topească zahărul, adăugăm 2 budinci de vanilie (praful) și amestecăm totul cu ½ lapte rece
-când terminăm cu spuma turnam sosul cu gălbenușuri în lapte pe foc și lăsăm să dea câteva clocote (dacă vreți să fie mai curgător mai puteți adaugă lapte)
-punem sosul în castroane și deasupra așezăm (cu spumiera) bucățile de albuș
-dați la rece el puțin o oră
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumiii. Vreau desert!!!!
Multumim, Arci
Delicios meniu! Mie îmi place tare mult laptele de pasăre, dar nu mi-a ieșit prea bine când am făcut. Cred că o voi ruga pe bunica să îmi facă iar. ❤
Rulourile cu carne și cu vinete trebuie să fie tare bune!
Mulțumim, Arci, pentru că te-ai gândit din nou la noi!
Lapte de pasare nu am mancat niciodata, nu stiu cum este. :-)
Yummy, mi-ați făcut o poftă!
Subscriu Iasmy :)