lapte de pasăre

Meniu:(ciorbă de perișoare, rulouri de vinete cu carne, lapte de pasăre)

1.Aperitiv:salată de morcov

-2-3 morcovi curățați, îi dăm pe răzătoarea fină, îi lăsăm în castron cu puțină sare și zeamă de lămâie

-1-2 mere le dăm pe răzătoare le punem peste morcovi, amestecăm bine

-dacă mai e nevoie adăugăm sare, zahăr, lămâie, apoi punem la rece

2.Ciorbă de perișoare

-pentru perișoare amestecăm carnea cu 1-2 ouă (în funcție de cantitate), puțină sare și piper, și formatam perişoarele

-într-o oală punem 1-2 morcovi și 1 pătrunjel date pe răzătoarea fină, le călim cu puțin ulei, adăugăm apă, sare, vegeta și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm perisoarele și lăsăm să fiarbă

-adăugăm verdeață tocată mărunt

-se poate servi așa sau cu smântână și ardei iute

3.Rulouri de vinete cu carne

-2 vinete (din acelea mari și lungi) le tăiem pe lung felii cam de 1 cm (dacă vreți curățați vinetele de coajă dacă nu doar le spălați bine), le sărăm puțin și le lăsăm să se scurgă bine

-punem puțin ulei în tigaie, prăjim feliile puțin pe ambele părți (să se înmoaie puțin să fie mai ușor de rulat), le scoatem pe un platou (pe care punem în prealabil șervețele de hârtie să absoarbă uleiul)

-1/2 carne măcinată o amestecăm cu 1 ou, 1-2 linguri de făină, sare, piper

-luăm fiecare felie de vânătă, punem pe ea din amestecul de carne, o rulăm, înfigem o scobitoare (ca să nu se desfacă)

-punem rulourile într-un vas de jena, punem peste ele felii subțiri de roșii sau 1 pahar de bulion, un pahar de vin alb și apă cât să le acopere și punem vasul la cuptor

-când sunt gata le servim cu cartofi piure-la servire opțional puteți pune peste ele și smântână

4.Lapte de pasăre

-5 albușuri de ou bătute cu 3 linguri de zahăr praf, până e albuşul  întărit

-punem pe foc 1 litru de lapte în care punem 4-5 linguri de zahăr și 2-3 pliculețe de zahăr vaniliat

-când laptele începe să fiarbă lăsăm focul mic și punem cu lingură mare (sau un polonic mai mic) spumă în cratiță cu lapte, lăsăm 1-2 minute (cu lingura punem câte puțin lapte fierbinte deasupra), scoatem cu spumiera și punem bucățile pe un platou

-între timp cele 5 gălbenușuri le frecăm puțin cu 10 linguri rase de zahăr, să se topească zahărul, adăugăm 2 budinci de vanilie (praful) și amestecăm totul cu ½ lapte rece

-când terminăm cu spuma turnam sosul cu gălbenușuri în lapte pe foc și lăsăm să dea câteva clocote (dacă vreți să fie mai curgător mai puteți adaugă lapte)

-punem sosul în castroane și deasupra așezăm (cu spumiera) bucățile de albuș

-dați la rece el puțin o oră

Poftă Bună!

Reţete culinare

PRĂJITURĂ CU NUCĂ DE COCOS:

Pui pe sticlă cu legume

Arcidalia Ghenof (Arci)-Redactor/Admin grup Fb-Literatura pe tocuri/// Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

6 COMMENTS

  1. Delicios meniu! Mie îmi place tare mult laptele de pasăre, dar nu mi-a ieșit prea bine când am făcut. Cred că o voi ruga pe bunica să îmi facă iar. ❤

  2. Rulourile cu carne și cu vinete trebuie să fie tare bune!
    Mulțumim, Arci, pentru că te-ai gândit din nou la noi!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.