Retete culinare

Salată de conopidă, Ciorbă de ştevie, Musaca de cartofi cu carne tocată de vită, Tartă cu brânză

Salată de conopidă, Ciorbă de ştevie, Musaca de cartofi cu carne tocată de vită, Tartă cu brânză

1.Aperitiv: salată de conopidă:

-1 conopidă potrivită se curăţă, se pune la fiert, se scurge;
-1 cartof se taie bucățele şi se zdrobește;
-mixăm conopida cu cartoful, puțină sare și piper să fie ca o pastă;
-amestecăm pasta cu maioneză (cu cartof) și mai adăugăm sare și piper dacă e nevoie, și un cățel de usturoi mărunțit, apoi punem la rece;
-servim cu pâine proaspătă sau prăjită.

2. Ciorbă de ştevie (Vero):

-se pune apa la fiert cu 100 de grame costiţă afumată tăiată mărunt, după 15 minute se adaugă ştevia si condimentele: piper, delicat, sare;
-când e fiartă se sparg ouă întregi în zeamă;
-se pune într-o tavă puţin ulei, o ceapă mărunţită se dunstuie cu o lingură de făină, puţină boia şi un pahar mare de lapte;
-se pune prăjeala în oală, se mai fierbe 5 minute după care adăugăm frunze de leuștean, pătrunjel, 3 linguri de smântână frecată cu puţină apă rece;
-oprim focul si adăugăm o lingură de oţet.

3. Musaca de cartofi cu carne tocată de vită (Iliuţa):

-6 cepe verzi tocate mărunt se sotează în puțin unt;
-adăugăm 700 g carne tocată de vită, sare, piper, boia dulce și busuioc verde;
-lăsăm compoziția pentru 5 minute la foc potrivit;
-un kg cartofi se curăţă de coajă și se feliază;
-într-o tavă pentru cuptor așezăm un strat de cartofi, un strat din amestecul de carne, doi ardei roșii tocați feliuțe și încă un strat de cartofi;
-printre cartofii din ultimul strat punem roșii Cherry, frunze de dafin și adăugăm apă cât să acopere și ultimul strat de ingrediente;
-dăm tava la cuptor pentru 45 minute la 180 grade;
-presărăm 150g cașcaval răzuit și le mai lăsăm pentru încă 30 minute.

4. Tartă cu brânză (Iliuţa):

-tapetăm o tavă de tartă și așezăm în ea aluat foietaj apoi umplutură;
-umplutură: 1/2 kg brânză dulce o frecăm cu 50 gr unt+150-200gr zahăr+2 gălbenușuri de ou și albuşul bătut spumă+stafide muiate în rom;
-umplem tarta cu compoziția și punem la cuptor;
-o scoateți rece din tavă și o tăiați.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago