Salată de paste cu pui – Friptură de pui – Bomboane Rafaelo – Meniu
Salată de paste cu pui – Friptură de pui – Bomboane Rafaelo – Meniu
Salată de paste, o delicatesă.
1. Aperitiv: salată de paste cu pui
- carnea și zarzavatul fiert în supă le tăiem bucățele mărunte (eu zarzavatul îl dau pe răzătoarea fină) și le punem în castron
- fierbem paste (ca bobul de orez sau fundițe mici), le scurgem și le punem în castron
- adăugăm 1 cutie de porumb (scurs) și un borcan de țelină murată scursă (sau castraveți, gogoșari murați tăiați ff mărunt) și 200 gr cașcaval dat pe răzătoare sau brânză telemea
- amestecăm și potrivim de sare și piper, apoi punem la rece
- se poate servi rece cu 1 lingură de smântână, sau ușor încălzită
2. Supă de pui
-în zeama strecurată adăugăm tăiței, tăşcuţe sau găluște de gris
3. Friptură de pui
- condimentam pulpele de pui și le lăsăm să stea câteva ore
- punem carnea în tavă, adăugăm 1 felie de lămâie și 1 măr tăiat felii,1 crenguță de cimbru, un păhărel de alcool, apă și punem la cuptor
- servim cu cartofi piure sau natur
4. Bomboane Rafaelo
– punem într-un castron 250 gr unt și-l frecăm bine cu 250 gr de zahăr să fie ca o spumă
- adăugăm 250 gr lapte praf pe rând și amestecând
- apoi punem 1-2 zahăr vanilinat și cam 200 gr nucă de cocos, omogenizam bine și punem cam 1 oră la rece
- pregătim pentru umplutură alune, bucăți de nucă, stafide, fructe confiate, bucăți de ciocolată
- pregătim un vas cu nucă de cocos, e mai bine dacă aici lucrează 2 persoane
-scoatem castronul și cu mâinile umezite rupem bucată de mărimea unei nuci, punem la mijloc ce ne place și formăm biluțele, le dăm prin nuca de cocos și le așezăm pe farfurie
- când farfuria e plină o punem la frigider și luăm alta
- după ce se întăresc bine le putem pune într-o caserolă la frigider
Poftă Bună!
Reţete culinare
Sarmale cu ciuperci ( de post şi nu numai)
– 2 kg ciuperci, 300 gr orez, 2 cepe mari, 2 ouă, boia, vegeta, piper, varză murată
Metodă – Se pune într-o tigaie mare puţin ulei ( cât să acopere fundul tigăii), se adaugă ciupercile tăiate mărunt care se călesc aproximativ 15 minute la foc mic cu puţină sare. Se lasă la răcit apoi se storc de zeamă, ( ciupercile lasă multă zeamă ). Separat se căleşte ceapa în ulei până devine transparentă, se ia de pe foc şi se adaugă o lingură mare de boia dulce, se adaugă peste ciuperci, se pune orezul, ouăle, condimentele şi se învelesc în varză. Aproximativ 60 sarmale medii – se poate înjumătăţi porţia, se poate folosi şi ciupercile din conservă. Se fierb mai repede ca sarmalele din carne.
Chiar nu mai stiam ce sa gatesc. Multumesc de retete
Un meniu delicios! Salata de paste cu pui o voi face chiar mâine!
Rafaello ma tenteaza si pe mine 😀