Retete culinare

Supă de midii – Friptură la cuptor – Coșulețe cu iaurt

Supă de midii – Friptură la cuptor – Coșulețe cu iaurt

1. Aperitiv: bruschete

  • 2-3 roșii curățate de coajă,le tăiem bucățele și le punem în castron
  • adăugăm ulei,sare, piper după gust și frunze de rucola și pătrunjel tăiate foarte mărunt
  • servim pe feliuțe de pâine prăjită

2.Supă de midii (Iliuţa)

  • Două cepe și un ardei iute tocate fin se sotează în puțin unt pentru 2 minute la foc mic. -Adăugăm apă, punem piper negru  și sare după gust. În momentul în care apa fierbe adăugăm midiile cu cochilie.
  • Le lăsăm pentru 5- 7 minute la fiert ,timp în care acestea se desfac.
  • La final punem zeamă de lămâie după gust și pătrunjel tocat.
  • Se servește cu crutoane date prin usturoi, rumenite în cuptor.

3.Friptură la cuptor (Vero)

1200 gr ceafă de porc, condimente, 1 măr, usturoi, ulei.

  • Într-o tavă se așează carnea de porc, se face un amestec din boia, piper și delikat, se condimentează carnea, se pun felii mici de măr între bucățile de carne, punem o cană de apă și puțin ulei.
  • Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor 40 de minute la foc mediu.
  • Se dă folia jos și se mai lasă la rumenit în cuptor la foc mare.
  • Punem usturoi peste carne cu 5 minute înainte să oprim focul.

4.Coșulețe cu iaurt (Iliuţa)

  • 100 g unt,  două gălbenușuri de ouă și 100 g zahăr de amestecă bine.
  • Adăugăm 250 g făină albă și un pliculeț praf de copt ( 10 g ).
  • Aluatul obținut îl lăsăm pentru 20 minute la frigider. Între timp separăm de la două ouă  albușurile de gălbenușuri
  • Albușurile se bat spumă, iar gălbenușurile le mixăm cu 60 g zahăr și coajă de la o lămâie.
  • Adăugăm 150 iaurt gras și ulterior albușurile continuând să mixăm.
  • Într-o tavă cu forme rotunde, tapetată cu puțin unt, punem aluatul tăiat pătrate de 7-8 cm latura.
  • În interior punem crema după care aducem spre interior colțurile pătratelor obținute din aluat.
  • Se lasă în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru  25 minute.
    • Poftă Bună!

     Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Bruschetele sunt întotdeauna binevenite la mine în familie. Supa de midii pare interesantă. N-am făcut niciodată.
    Mulțumim pentru idei!

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

3 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

3 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago