Cărţi ieftine? Unde?

   Credem că toţi cititorii pasionaţi sunt într-o permanentă vânătoare de cărţi. Deşi avem în bibliotecă cărţi necitite tot ne dorim din ce în ce mai mult să achiziţionăm. Pentru că aşa suntem noi-niciodată nu este îndeajuns. Cumpărăm atât noutăţile editoriale, dar de foarte multe ori vânăm şi chilipiruri, mai exact cărţi la preţ redus. Probabil că fiecare dintre voi, cei care sunteţi avizi ai lecturii aţi intrat sau aţi achiziţionat cel puţin odată cărţi din anticariatele online. Cărţi ce nu au mai fost reeditate, ce nu se mai află în stocul librăriilor sau editurilor, dar le poţi găsi în anticariat.

   Sunt şi cititori, care au o respingere faţă de cărţile la mâna a doua, aici fiind vorba de principiile fiecăruia, dar cei mai mulţi nu au o problemă de acest gen.

   Noi facem parte din a doua categorie şi nu avem o problemă în acest sens. Am bătut de foarte multe ori anticariatele şi am găsit cărţi pe care nici nu credeam că le vom găsi vreodată, în stare foarte bună, chiar impecabilă, atât de la edituri care s-au pierdut în timp, dar şi de la edituri cu renume: Nemira, Polirom, Rao, Miron, Trei, Lider, etc.

   Ştiţi momentul ăla când citeşti despre o recomandare de carte, sau o recenzie, şi îţi doreşti cartea respectivă? Atunci începi să vânezi pe tot netul, şi dacă ai norocul să o găseşti şi la un preţ bun, nici nu mai stai pe gânduri, deoarece dorinţa ta este împlinită. Cel puţin aşa se întâmplă la noi.

   Se găsesc cărţi ieftine în România? Da, cu siguranţă! Important este să vrei să citeşti şi să nu invoci motivul că: nu citim pentru că sunt scumpe. Un cititor cu adevărat pasionat şi cu voinţă, cel care ştie clar un singur lucru: “vreau să citesc”, găseşte variante de-a citi, nu invocă motive. Da, trebuie să recunoaştem că sunt cazuri, în special pentru noutăţi, când ne gândim că sunt scumpe şi mai aşteptăm ceva reduceri, dar de cele mai multe ori ne aruncăm şi aici, pentru că ne dorim să citim cartea şi nu mai avem răbdare să aşteptăm black friday, să zicem.

   Şi există şi varianta celor care îşi doresc să citească şi probabil nu au un buget atât de mare încât să îşi permită să cumpere cărţi din librării. Acest cititor apelează la varianta anticariatelor, unde găseşte întotdeauna ceva, numai să vrea.

   Tot vorbim de cărţi cu preţ redus şi mulţi dintre voi încă nu sunt edificaţi prea bine. În acest caz citiţi un articol despre cărţi second hand, unde veţi descoperi mai multe despre cărţi ieftine de unde şi cât costă, dar şi câteva achiziţii foarte interesante.

Dacă vrei să citeşti, poţi şi ai de unde alege. Îţi doreşti să citeşti? Vrei cărţi ieftine? Citeşte articolul.

 

Sursă foto: Biblioteca prăfuită

5 COMMENTS

  1. Nu am nimic im0otriva cartilor vechi. Din contra, dau o nota aparte. Le consider nemuritoare. Dar nu imi plac cartile mazgalite, rupte. Consider lipsa de respect. Din pacate eu nu pot ajunge prin anticariate
    datorita programului de munca si nici la biblioteca nu pot ajunge 🙁 .

  2. Si eu sunt adepta anticariatelor. Daca n-as fi intrat intr-un anticariat, n-as fi facut rost niciodata de cartea despre viata doamnei Rodica Ojog-Brasoveanu.

  3. Si eu mi-am comandat de cateva ori carti din anticariate online, si am fost chiar multumita. Au venit intr-o stare buna, iar pretul platit a fost foarte prietenos cu portofelul.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.