Agentia fericirii de J.D. Robb (Nora Roberts)

Titlul original : Seduction in death

Editura Orizonturi

Traducere : Claudia Asanachescu

Numar de pagini : 449

                                          R E C E N Z I E  C I T I T O R

Rezumat carte

Carti scrise de Nora Roberts

Dupa cum stitii din pseudonimul autoarei,avem de a face cu o carte din viitorul lui 2058,unde locotenentul Eve Dallas este la datorie.
Cartea de fata ne duce in lumea viitorului,unde droizii ne satisfac orice capriciu,avem robot de bucatarie,la care doar comandam mancarea,dar avem si crime certuri,dragoste.
Eve,dupa cum bine stiti,este o politista de succes,dar si o femeie casatorita,cu o viata pe care se poate considera implinita,cu un sot frumos,destept,putred de bogat care o adora,are grija de ea,dar o si intelege cand datoria o acapareaza cele mai multe ore din zi.
Roarke este sotul la care nici nu a visat politista noastra,mai ales ca trecutul sau foarte dureros,cand copil fiind era violata de un tata betiv si maltratata.Cand a reusit sa il omoare in legitima aparare,ea tot nu scapa de cosmarurile prin care a trecut,la fel si in prezent ea se complace in situatiile victimelor sale.
Ea trebuie sa-si imparta pasiunea pentru omul de langa ea,cu cea pentru profesia de politist care,in ciuda pericolelor mari la care este expusa,ii ofera satisfactii deosebite.
De data aceasta are de aface cu niste crime savarsite in preajma ajunului Craciunului,cand nimanui nu ii place a fii singur,cand oameni sunt mai vulnerabili.
Acesti oameni in cautarea perechi potrivite,si alungarea singuratati,vor apela la agentia matrimonial on-line,denumit Confidential,care ii ajuta pe oameni sa isi gaseasca perechea potrivita.

Desi serviciile acestei agentii nu sunt ieftine deloc,din contra sunt de lux,iar verificarile sunt riguros efectuate,se pare ca cineva profita si incepe sa ucida femei si barbatii.
Ce le leaga pe victime este agentia matrimoniala,dar si lumea teatrului.Necazul este ca datorita unui cantec,criminalul nostru are de gand sa omoare 12persoane,lasandu-le la fiecare cate o bratara diferita,descrisa in cantec.
Cand numarul victimelor ajunge la patru,Eve cu ajutorul sau de nadejde Peabody,inceara prin orice mijloace sa descopere criminalul,care ca si o gluma,se deghizeaza in mos Craciun,cu o cutie mare de cadouri,iar pe victime le leaga,le violeaza,le sodomizeaza,apoi le macheaza cu produse foarte scumpe si le decoreaza cu grilade.
Primii suspecti par a fii perechea de gemenii care conduce agentia matrimoniala,care desi sunt gemeni sunt si iubiti.Toate indiciile duc catre agentia lor,catre produsele lor,pana cand Trina,geamana este si ea atacata in propriul apartament,legata ,violata tatuata cu “DRAGOSTEA ADEVARATA”,la fel ca si pe celelalte victime.Ea este salvata de iubitul/fratele ei chiar cand criminalul are de gand sa o ucida.
Problema este ca criminalul este o persoana foarte apropiata si de incredere,un angajat al agentiei.
Eve,infiltreaza doi politisti,pentru a-si da intalnire cu perechea potrivita,asa crezand ca vor pune mana pe criminal.Din pacate ofiter Peabody,va fii maltrata de criminal,datorita legaturi cu Confidential.Eve si Roarke,vor ajunde la timp pentru prinderea criminalului,dar si pentru salvarea prietenei sale Peabody.
Desi cartea este alerta,Eve,este prezentata in multe ipostaze.Cunoscuta politista are si o viata frumoasa alaturi de sotul ei,de prieteni sai,isi face timp si de cumpararea cadourilor de Craciun,dar si de insultarea majordomului casei lui Roarke,Summers,care este ca un,,bat infipt in cur”.
Sunt multe situati descrise,multa tandrete intre Roarke si Eve,dar sunt descrise si tachinarile de inceput dintre cuplul in devenire Peabody si Mcnab.Mi-a placut mult acest roman,iar daca il ve-ti citi si voi o sa aflati cine este criminalul,cum se descurca Eve cu amintirile dureroase ale copilariei,dar si adaptarea sa la o viata de familie fericita.

Nota mea pentru carte este 10 din 10 puncte.

Cumpara cartea

Recenzie cititor: Autor Nicol

 

Nicoleta Zetoca (Nicol)-colaborator special/Dacă ar fi să mă descriu? Sunt o minionă cu gura mare, sunt mamă fericită, soţie şi prietenă pentru cei care vor. Interacţiunea cu alte persoane mă face fericită... Eu sper că sunt sociabilă, iar umorul meu un pic sarcastic, sper că nu deranjează pe nimeni! Ce îmi place cel mai mult? Normal cărţile! Îmi plac florile şi frumosul. Citesc cărţi de mic copil. Informaţiile pentru mine sunt ca o gură de aer. Întotdeauna am avut o întrebare pe buze: ce? de ce? şi cum? Autori preferaţi? Sunt mulţi, dar cel mai mult îmi place romantismul şi un hapy-end-ul bun al cărţilor.

5 COMMENTS

  1. MULTUMESC FETELOR CA ATI ADUS IN PRIM PLAN O AUTOARE PREFERATA DE MINE,DAR SI O CARTE SUPERBA:DRAGOSTE,SUSPANS,ADRENALINA LA COTE MAXIME. locco_smiley_1

  2. Bravo Nicol pentru cele consemnate de tine! locco_smiley_10 Sunt o fana a cartilor suspans-romance sau politiste ,asa ca seria lui Robb va fi devorata cat de curand

  3. Nicol,gata,recunosc,nu am citit nimic de J D Roob,dar promit ca o sa o fac,prea m-ai facut curioasa cu Eve,femeia fatala =))

  4. Nicol si eu sunt fan Nora Roberts
    bravo, am citit o carte din serie aparuta la colectia romantic suspence
    mi-a placut

Scrie un comentariu. Vorbeste cu mine!