Micul somnoros și Mica somnoroasă Ce le mai citim copilașilor?

Ce le mai citim copilașilor? Recomandări de cărți pentru copii – Editura – METEOR PRESS – Micul somnoros și Mica somnoroasă

Autori – SUZANNE SMITH& CHARLOTTE COOKE

S.S. – text & C.C- ilustrații

Editura – METEOR PRESS, 2022

Aventurile din vis

MICUL SOMNOROS

„Băiețelul meu scump, închide ochii, somn ușor!

 Mă întreb, ce-o să VISEZI în noapte asta?

 Ce vei vedea? De-a ce te vei juca?

 Mâine să-mi povestești aventurile tale din  vis!

Băiețelul meu scump, te veghez și te întreb:

oare toate visele tale se vor împlini?”

Oare toți părinții  își pun aceleași întrebări?

  Băieții pot visa să câștige trofee la cursele de mașini, să fie campioni la fotbal, la înotul cu rechinii, la aventuri alături de pirați. Pot visa să îngrijească animale la zoo , să fie cavaleri sau să aibă ca animal de companie un dinozaur. În vise pot fi eroi sau să exploreze Universul zburând printre planete, apoi toate acestea îi vor purta zburând către patul lui la lumina stelelor și a razelor lunii.

„ Băiețelul meu scump, te veghez și mă întreb oare toate visele tale se vor împlini?

Călătoriile din vis

MICA SOMNOROASĂ

  Fetițele, în vis, se pot plimba cu ponei peste pajiști, pe curcubeie, dansând cu zânele, identificându-se cu licurici. Pot evada în tărâmul dulciurilor, să se joace cu sirenele, să călărească căluți de mare, să zboare pe covorul fermecat, să caute comori. Pot visa că sunt prințese dansând la bal cu un prinț și se va întoarce înapoi în pat.

Scopul acestor două cărți pentru copii au ca scop lectura dinainte de culcare ajutându-i să viseze frumos și constructiv.

  Întotdeauna am considerat că cei mici sunt influențați de mediul înconjurător. Dacă le citim când sunt mici, vor face același lucru pe parcursul creșterii. Inevitabil în jurul lor vor fi și elemente negative. Rolul nostru, ca părinți, este să-i învățăm să viseze, să caute frumosul din jurul lor și să iubească poveștile.

  Trebuie să recunosc că mi-au plăcut mai mult ilustrațiile decât textul. CărțilCulorile vii atrag privirile celor mici și le captează atenția. Cărțile sunt de o calitate superioară, hârtia fină și ușor cartonată e plăcută la atingere și e ușor de ținut în mânuțe. Cred că aș putea spune că sunt bune pentru copilașii care învață să citească pentru că textele sunt scurte pe fiecare pagină și îi oferă  copilului satisfacția că a reușit să citească o pagină sau chiar cartea în totalitate.

Micul somnoros și Mica somnoroasă Ce le mai citim copilașilor?

foto Dănuța Budea

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: cartepedia şi cărtureşti, librărie.net

Recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.