Destructive Love de Olivia Clarke - Editura LiterPress Publishing - recenzie

Destructive Love, de Olivia Clarke – Editura LiterPress Publishing – recenzie

Titlu: Destructive Love

Autor: Olivia Clarke

Editura: LiterPress Publishing

Colecția: Passion Flower

Anul apariției: 2022

Număr pagini: 340

,,Eu și ea, doi muritori de rând, care iubesc. Doi oameni care s-au iubit. Un el și o ea. O poveste care nu trebuia să înceapă. Și totuși a început.”

PRIMA IUBIRE
UN PARIU…
UN PARIU CU VIAȚA TA
O DRAGOSTE DISTRUCTIVĂ

,, Julia și-a promis că nu va mai iubi niciodată, lăsând o unică și mare decepție să o țină departe de iubire. Ancorată în relații pasagere, crede că este ferită de dezastre sentimentale. Experiența cu Eric din adolescență a lăsat urme adânci și nu crede că va mai iubi vreodată.

În trecut, Eric a pus un pariu pentru dragostea Juliei. Doar că nu își imagina că îl va pierde, sfârșind prin a se îndrăgosti de ea. Când revine în viața ei e hotărât să o recucerească sau cel puțin să îi câștige iertarea, însă, un secret îi va schimba planurile.

Andy este bărbatul bun de pus la rană, vecinul grijuliu, căruia îi cade cu tronc Julia. Începe să petreacă timp cu ea, doar că un pariu stupid cu Oliver, prietenul Juliei, va dinamita întreaga lor relație.

Când Eric revine în viața Juliei, tot universul său este perturbat. Apropierea dintre ei este electrizantă. De aici până la o dragoste distructivă e doar un pas.

Doi bărbați atrăgători, carismatici, unul mare cuceritor – ,,băiatul cel rău”, altul familist, potolit – băiatul cel bun. Și, totuși, amândoi pătimași, purtători ai unor secrete care vor întoarce viața Juliei cu susul în jos și poate distruge tot.’’

  Îndrăznesc să spun că Destructive love este un roller coaster de emoții. Nu este genul de poveste drăguțică de dragoste pe care o poți uita prea curând. Este o povestă epică, un romance care se va strecura în suflet și va refuza să iasă de acolo. Nu am anticipat că voi lăcrima citind anumite scene, și că sufletul se va frânge cu cel al personajelor.

  Povestea debutează în liceu, când timida și naiva Julia se îndrăgostește de cel mai popular băiat,  Eric.

 ,,Băiatul rău. Nemernicul. Cel care mi-a luat inima și a făcut fix ce a vrut cu ea.’’

  Total diferiți,  Julia se simte atrasă de Eric și cade în plasa țesută tematic de el, doar că povestea frumoasă se destramă ca un castel de nisip.

  Povestea continuă în prezent, când avem de a face cu o Julia total schimbată. Fata naivă din trecut este doar o amintire. Alege relații pasagere, pentru că suferința din trecut și-a lăsat amprenta asupra ei. Nu mai crede în iubire și se consolează în brațe străine, amăgindu-se că relațiile pasagere o vor feri de suferință.

  Când Eric revine în viața ei, și sunt nevoiți să lucreze împreună,  tot universul Juliei este dat peste cap. Prima dragoste nu se uită niciodată?

  Pentru a-i arăta lui Eric că este fericită și a fi ferită de avansurile lui, Julia alege o relație de probă cu vecinul ei Andy. Doar că pentru el, totul e real, iar sentimentele pentru Julia nu pot fi ascunse. Chimia dintre cei doi este electrizantă,  oare e îndeajuns?

  Atunci când Julia descoperă că Andy a pus un pariu să o cucerească, relația lor se destramă. Aflăm că în trecut,  și Eric a pus un pariu pentru a o cuceri pe Julia. Încă o dată, dezamăgirea se ține scai de ea.

  Lucrurile escaladează atunci când Eric îi dezvăluie un secret. Va putea Julia să treacă peste tot și să îi fie alături?

  Dinamica dintre Julia și Eric mi-a plăcut foarte mult. Am stat să mă gândesc care dintre cele două personaje masculine îmi place mai mult. Mi-a fost foarte greu pentru că am rezonat cu amândoi, am înțeles greșelile lor, poveștile lor de viață.  Eric este tipul cuceritor, Andy- tipul cu capul pe umeri, ambii foarte carismatici. Foarte greu de ales, nu-i așa? O să recunosc că Eric m-a cucerit din prima, în ciuda faimei sale de mare cuceritor,  mi se pare personajul cel mai matur dintre toate. În ciuda aparențelor, ultimul său sacrificiu transformă povestea într-una epică și îl reabilitează complet în ochii cititorilor.

  Julia pe de altă parte este oscilantă, și îmi permit să spun imatură. Traseul personajului îmi place, de la fetița naivă la femeia puternică la cea dispusă să ierte și să acorde o a doua șansă.

  Andy este vecinul grijuliu și atrăgător numai bun de pus pe rană, doar că nu mi s-a părut un personaj extrem de matur, deși nu este un puștan, pune un pariu cu Oliver, prietenul Juliei, că o va cuceri.

  Andy și Julia au povești de viață destul de asemănătoare și de aici și atracția dintre ei. Niciunul dintre cei doi nu e pregătit pentru dragoste atâta timp cât încă nu s-au vindecat de rănile trecutului.

,, Atunci când clădești o casă pe nisip, riști ca la cea mai mică pală de vânt sau mișcare a mării, casa să se năruiască asemenea unui vis. La fel s-a întâmplat și cu noi, relația noastră a fost clădită doar pe visuri puerile, iar noi doi, nevindecați de relațiile anterioare, am ajuns doar nisip purtat de vânt.’

  Veți găsi și scene hot, dar am apreciat că autoarea le redă într-o manieră romantică,  fără nicio nuanță de vulgaritate.

  După ce Andy o dezamăgește, Eric și Julia încep să se apropie. Secretul lui Eric o determină pe Julia să îi fie alături în ciuda relației lor tensionate din trecut. El încă o iubește,  dar ce simte Julia pentru el e milă sau dragoste?

  Pe măsură ce mă apropiam de final, îmi doream cu ardoare ca povestea dintre Eric și Julia să aibă parte de finalul dorit. Am citit finalul în lacrimi, și cu o mică speranță că o minune se va întâmpla. Iubirea dintre cei doi este una distructivă,  una care te distruge și nu știi dacă vei mai reuși să iubești vreodată.

  Mi-a plăcut prietenia dintre Julia și Tina. Sunt acolo una pentru cealaltă, și cel mai important prietenia lor e sinceră și puternică. Weekend-ul lor în Roma, la prietena lor Jane, consolidează mai mult relația lor. Oliver este și el un personaj interesant, cel care pune bețe-n roate relației dintre Julia și Andy.

  Stilul de scriere al autoarei mi-a plăcut, reușește să transmită multă emoție și te prinde de-a dreptul în poveste. Vei râde, vei plânge, te vei enerva, vei empatiza cu personajele. Am apreciat doza de speranță pe care autoarea o nuanțează în ciuda finalului care ar putea distruge sufletește orice om.

,,Ești ploaia de vară peste câmpul uscat, ești soarele ce inundă întunericul, ești râul de munte ce-mi alină setea, ești început și sfârșit,  îmi ești tot…și mai mult. Îmi umpli sufletul cu lumină,  iar în aceste vremuri negre, mă hrănesc ca un bătrân cu amintiri.’’

  Destructive love – un debut surprinzător, o poveste de dragoste arzătoare,  o lecție de viață,  o poveste complexă și emoționantă despre alegeri, pierdere, și puterea de a merge mai departe.

Carte disponibilă pe site-ul Literpress.ro

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, bookzone şi cărtureşti

Recenzii cărți

Destructive Love de Olivia Clarke – Editura LiterPress Publishing – recenzie

 

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

5 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.