La răscruce de vânturi, de Emily Bronte-Colecţia „Cele mai frumoase romane de dragoste”

citeşte recenzia

Cartea ,,La răscruce de vânturi”, de Emily Bronte poate fi achiziţionată de la chioşcurile de difuzarea presei la preţul de 14.99 lei.

Colecția „Cele mai frumoase romane de dragoste” continuă!

     La răscruce de vânturi, singurul roman al lui Emily Brontë, descrie dragostea intensă și aproape demonică dintre Catherine Earnshaw și Heathcliff, un copil de țigan găsit și crescut de tatăl ei. După moartea domnului Earnshaw, Heathcliff este umilit de fratele lui Catherine, gelos pe afecțiunea pe care părintele său i-o purtase orfanului, în ciuda lipsei de educație și de maniere a acestuia.

    Între timp, Catherine se simte atrasă de Edgar, fiul unui nobil vecin, care o impresionează prin blândețea și comportamentul său aristocratic.

   Crezând că iubita lui nu-i împărtășește sentimentele, Heathcliff părăsește Wuthering Heights, reședința izolată a familiei, și revine câțiva ani mai târziu ca un om bogat și rafinat, nerăbdător să se răzbune pentru fostele sale suferințe.

   Structura narativă complexă, emoțiile violente, descrierile evocatoare ale ținuturilor mlăștinoase singuratice și măreția poetică a viziunii autoarei fac din acest roman unic o capodoperă a literaturii engleze.

     Sursa: Cărţi Romantice

9 COMMENTS

  1. Cea mai frumoasa poveste citita. Inca sunt obsedata de romanul asta si orice altceva as citi mi se pare ca nu il intrece.

  2. Cum am mai spus, sunt indragostita pana peste cap de cartile acestei colectii. Aparenta lor este atat de provocatoare si atat de rafinata. Exact cum arata o carte pe gustul meu. Cu siguranta ca si continutul nu este unul regretabil. As vrea sa am cartea asta, poate veti organiza ceva concurs mai tarziu. 🙂

  3. Tin minte ca am citit cartea asta in timpul facultatii, insa nu am mai cumparat-o in aceasta editie.

  4. Am citit cartea cu multi ani in urma. Fac parte din colectia cartilor ce TREBUIE citite 🙂

  5. o colectie minunataaaaaaaa………..ma inspirati mult cu recomandarile Dvs,multumesc frumos!!!!!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.