Top 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze

Top 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze

by -
17
Top 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze

Top 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze

   Îndrăzniți și alegeți un top 10 cărți care să vă aducă zâmbetul pe buze și de ce nu, să vă scoată din monotonia rutinei zilnice. Sunt propuneri subiective, dar au elemente bine stabilite. Se ia rețeta literară, se pregătește scenariul, se adaugă replici pline de umor, se amestecă cu personaje răvășitoare și se dă la foc potrivit într-un loc bine stabilit. La final se presară voie bună și se servește în orice moment al zilei, indiferent de stare. Atenție, cărțile care aduc zâmbetul pe buze în mod frecvent produc dependență.

1. Găsește-mi perechea – Susan Elizabeth Phillips -Match Me If You Can (Seria Chicago Stars, #6) top 10 cărţi

    Seria Chicago Stars continuă să facă furori cu romanul Găsește-mi perechea. Așa cum mărturisea însăși autoarea Susan Elizabeth Phillips, cărțile sunt de sine stătătoare, cu o acțiune perfect conturată. Pe măsură ce ajungi să faci cunoștință cu Annabelle Granger și Heath Champion îți este imposibil să rămâi indiferent. Sunt serioși, profesioniști, dar atât de naturali și de expresivi. Cu ajutorul cuvintelor pătrundem în culisele celor care se bucură de succes și le cunoaștem obiceiurile. Dincolo de faimă și bani se află omul, dar și viața personală a acestuia. De cele mai multe ori limita dintre ele pare să marcată cu o linie atât de firavă încât devine un lux să te relaxezi în compania oamenilor potriviți. Principiile, valorile, familia sunt puncte esențiale care vor fi extrem de bine conturate. Replicile pline de umor se regăsesc la tot pasul în situații neașteptate.

   Annabelle Granger are o licență în teatru, dar nu a folosit-o niciodată, iar viața ei profesională a eșuat lamentabil în scurtele perioade în care a lucrat la firme ce au devenit victime ale economiei. Nici pe plan personal nu stă mai bine – a crezut că a găsit iubirea, dar logodnicul a părăsit-o, lăsând-o cu inima frântă. Însă toate acestea cu siguranță nu vor mai conta după ce Annabelle preia afacerea bunicii sale, căci este sigură că va reuși să-și schimbe viața cu noua ei agenție de matrimoniale.

    Ce poate fi mai romantic decât să găsești perechea potrivită pentru cei care caută iubirea?

   Heath Champion, unul dintre cei mai râvniți burlaci din Chicago, este un impresar sportiv dur și de succes, care își dorește să-și găsească soția perfectă, iar lipsa timpului îl obligă să apeleze la agenții specializate.

Pentru Annabelle, este ocazia ideală să încheie un contract cu cel mai important client, mai ales că are și concurență.

   Astfel, începe căutarea asiduă a perechii potrivite pentru Heath, fiind decisă să facă orice pentru a-i găsi jumătatea.

   Dar când hotărâta pețitoare a promis să facă orice pentru a-și face fericit clientul, chiar s-a referit la orice?

   Fiindcă, dacă Annabelle nu e atentă, s-ar putea să nu piardă doar un contract, ci și capul și inima.

„Dezavantajul unei peţitoare era că se putea prea bine să nu mai aibă vreo întâlnire cu cineva. Când întâlnea bărbaţi singuri şi atrăgători, trebuia să-i transforme în clienţi şi nu putea să permită vieţii personale să complice lucrurile. Dar nu era o problemă în situaţia de faţă. Se uită la Heath. Simplu fapt că se afla lângă un bărbat cu o masculinitate năvalnică o făcea să-şi iasă din minţi. Până şi parfumul lui era sexy – mirosea a haine scumpe, a săpun bun şi a feromoni cu aromă de mosc.

Lumina era difuză, muzica plăcută, atmosfera perfectă. Tot ce trebuia să facă era să o ia de mână şi să spună cuvintele magice. „Vrei să fii soţia mea?“ 
Hotărâse să lase deoparte toată povestea cu „te iubesc“ şi să fie concret. Avea să îi spună că îi iubea inteligenţa; îi iubea înfăţişarea. În mod cert, iubea să joace golf cu ea. Cel mai mult, îi iubea rafinamentul, senzaţia că era desăvârşită.”

     2. O nuntă de vis – Julie Garwood – The Wedding (Lairds’ Fiancées, #2)

O nunta de vis de Julie Garwood
 O răpire spectaculoasă, o nuntă anulată, o dragoste nesperată – viaţa îi rezervă tinerei Brenna aventuri pline de neprevăzut

   Călătorind din Anglia natală spre Scoţia pentru a-şi întâlni viitorul soţ, Lady Brenna s-a resemnat cu această căsătorie aranjată, în privinţa căreia nu a avut nici un cuvânt de spus. De aceea, când o bandă de războinici o capturează înainte să ajungă la destinaţie, ea acceptă fără ezitare să devină soţia comandantului lor, aprigul senior Connor MacAlister. Nu are însă de unde să ştie că, în realitate, capturarea ei reprezintă doar primul pas din planul de răzbunare împotriva celui care i-a fost sortit drept soţ, duşmanul de moarte al lui Connor.

    Brenna nu-şi face iluzii că soţul ei ar nutri vreun sentiment de dragoste pentru ea; după căsătoria încheiată în grabă, MacAlister a asigurat-o că se poate întoarce acasă de îndată ce îi dăruieşte un fiu. Totuşi, nu poate uita că, în urmă cu zece ani, când era doar o copilă, a fost vrăjită de zâmbetul fermecător al lui MacAlister, pe atunci un simplu oaspete la castelul tatălui ei. Acum, când tot ce-şi doreşte este să cucerească inima bravului scoţian, ura şi dorinţa de răzbunare care mocneşte de generaţii o atrag într-un război al clanurilor – din care numai credinţa şi eroul inimii ei o pot salva…

   Julie Garwood este una dintre cele mai apreciate autoare de romantic suspense, ale cărei cărți au fost publicate în 32 de limbi și tipărite în 36 de milioane de exemplare. Multe dintre ele au ajuns pe primul loc în topul New York Times.

3. Regii timpului – Laura Nureldin – recenzie

Regii timpului

   Această cartea mie mi-a creat o stare de bine, de bună dispoziţie. Prin dialogurile amuzante şi situaţiile haioase am avut senzaţia că nu citesc o carte, ci stau la şuetă cu cea mai bună prietenă şi îmi povesteşte ceea ce i s-a întâmplat.

  Laura Nureldin are un stil degajat, jucăuş, un stil relaxant care te cuprinde. Pe tot parcursul cărţii, care apropo se citeşte extrem de uşor, eşti cu zâmbetul pe buze. Autoarea nu foloseşte expresii literare pe care să le cauţi în Dex, se axează pe limbajul nostru cel de zi cu zi, cel din timpul nostru ca şi cum stăm de vorbă la o cafeluţă şi ne spunem poveşti, cu replici pline de umor şi asocieri ale unor lucruri din trecut cu cele din lumea reală a anului 2015.

   Cartea este ca o porţie de praf de râs. Deşi întâlnim intrigă, comploturi, crime, nota jucăuşă şi haioasă persistă.

   Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greșeală cu o mașină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viața ți-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin tradiție? Sau dacă ar trebui să iei de soț un rege pe care deja îl cunoști din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbești cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util?

    Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Și nu disperă, pentru că știe că propria ei personalitate este mai puternică decât nişte hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau șocuri culturale de ambele părți. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar și… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.

„-Câți ani are iubitul tău?
– 2500.”

Seamănă cu temniţele voastre, dar umblă vorba că mâncarea e cu mult mai proastă.
„Cine ar fi crezut că este atâââât de greu să explici de ce iese apa din perete, că e în regulă să facă pipi într-o urnă de ceramică, aşa cum i-a zis el, şi că deodorantul nu e otrăvitor. Dacă Alex nu găseşte o cale să repare chestia asta, m-am scos: o să fiu dădaca unei belele, Una regală.”

4. Aproape căsătoriți – Jane Costello – The Nearly Weds

aproape-casatoriti

Aproape căsătoriți” este o comedie romantică amuzantă încât este imposibil să nu-ți placă. O decepție, o decizie radicală, un nou început și o familie monoparentală. Ceea ce la început părea să fie un dezastru, pe parcurs situațiile buclucașe par să fie din ce în ce mai frecvente. Cât de schimbătoare sunt personajele și care este rolul lor, sigur veți afla din mers pentru că abundă de romantism și voie bună.

       Care este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla în ziua nunţii unei mirese drăguţe şi iubitoare?

  Părăsită de logodnic în faţa altarului, Zoe Moore se simte incapabilă să facă faţă umilinţei şi privirilor compătimitoare ale prietenilor şi familiei şi se hotărăşte să se mute pentru o vreme în America. Odată ajunsă acolo, tânăra devine bona copiilor unui văduv nesuferit, dificil, dar extrem de atrăgător şi de sexy. În timp ce le câştigă pas cu pas inima copiilor, Zoe se simte din ce în ce mai frustrată de atitudinea tatălui lor, Ryan, pe care îl consideră un nemernic insensibil, dar de care se simte atrasă în mod inevitabil. Slavă Domnului că există micul grup de bone englezoaice, devenite repede prietenele ei, care să-i tempereze disperarea crescândă! Dar oare vor fi ele în stare să o salveze pe Zoe atunci când descoperă că trecutul nu este chiar atât de uşor de uitat?

În momentul de faţă, încerc să aşez în echilibru toate ambalajele goale rămase de la masa oferită pe o tavă ridicol proporţionată şi o cană cu cafea imposibil de băut, fără să o vărs în poala vecinului meu şi să-i provoc arsuri de gradul trei pe instrument. E o variantă reală de KerPlunk, toate ameninţând să se răstoarne la cea mai mică adiere de vânt.
Spre deosebire de americanul de lângă mine – el şi-a aşezat ingenios pliculeţul cu parfum de lămâie în cana goală de ceai şi a pus unul peste altul pacheţelele de sare şi piper şi cutiuţa de unt în caserola în care fusese friptura delicioasă de vită eu m-am trezit cu un talmeş-balmeş de plastic şi resturi de folie de aluminiu.
— Să vă ajut, doamnă? mă întreabă stewardesa, luându-mi tava înainte să pot să împiedic cuţitul să se răstoarne pe masă.
— Hopa! strig eu, exclamaţie deloc conformă cu statutul de pasager cosmopolit, cum mi-ar plăcea să fiu.
Îl ridic să-l dau stewardesei, dar ea a plecat deja, împingând căruciorul pe culoar şi aproape lovind coatele câtorva pasageri.
Arunc o privire alături şi-mi dau seama că vecinul meu priveşte cu suspiciune spre cuţit.
— Ei bine, cine ştie când o să am nevoie de un cuţit de plastic mânjit cu unt? spun eu ridicând din umeri.
Îmi zâmbeşte.
Nu e un zâmbet conspirativ, ci unul care ascunde o sclipire de amuzament. E compătimitor faţă de biata creatură de lângă el, care, în mod sigur, a primit o zi liberă de la ospiciu.
Mă las pe spate pe scaun, murmurând în gând un cântec care se difuza mereu la radio când eram mică şi mama ardea inevitabil masa de duminică: „Plec cu avionul… la la la… la la la la la la la…

„Exact ceea ce fac eu acum.
Însă, după cum probabil că v-aţi dat seama, n-am mai zburat până acum la capătul lumii de una singură: un zbor scurt, până la Barcelona, pentru o petrecere a burlăciţelor, da; două săptămâni cu iubitul în Turcia, nicio problemă; o săptămână cu fetele în sudul Franţei, hai, fie!
Dar 6 000 de kilometri peste Atlantic? Şi poate pentru totdeauna?
Nu.
Şi… iată-mă făcând-o. Cu toate că mi-aş dori s-o fac cu mai mult stil.”

Sticla se varsă peste părul, faţa şi hainele mele, conţinutul ei părând să-mi intre instantaneu prin toţi porii. Sunt uimită şi incapabilă să înţeleg mai mult decât că acum miros de parcă m-aş fi spălat la subsuoară cu rachiu întreaga mea viaţă de adult.

— Eu… ah, pfu… Am rămas fără cuvinte.

— MECANIC NENOROCIT! urlă ea, ignorându-mă şi agitându-şi pumnul în aer. Arată ca o corcitură între Miss Marple şi Linda Blair din Exorcistul.

Mă chinui să trec de ea trăgând bagajul după mine şi mă strecor – eu şi bagajul – în toaleta de la capătul vagonului. Cabina e îngrozitor de mică, dar ştiu că singura mea speranţă e să-mi strecor mâna prin fermoarul valizei, ca să scot un rând de haine. În timp ce-mi împing mâna, aproape sângerândă, ca să scormonesc înăuntru, îmi dau seama că singurele lucruri pe care le pot apuca sunt cele de deasupra. Cuprinsă de panică, îmi dau părul îmbibat cu alcool la o parte de pe faţă şi, într-un final, scot nişte lucruri.

— Of, Doamne, bolborosesc în timp ce le analizez. Of, Doamne, Doamne!

Dar trenul intră în gară şi am două opţiuni. Prima e să rămân aşa cum sunt: udă, cu bluza devenită transparentă şi emanând o duhoare care nu poate fi descrisă decât ca Eau de puşcărie. A doua opţiune e să mă schimb în sigurele haine pe care am reuşit să le scot, indiferent cât de nepotrivite ocaziei.”

5. Poți să ții un secret? – Sophie Kinsella – Can You Keep a Secret?

    Replici savuroase, situații comice și personaje pe care sigur le vei îndrăgi. O comedie romantică care face valuri și aduce zâmbete, multe zâmbete. O carte ideală pentru vacanță.

„Competiție, bîrfe de birou, scandal, dragoste și sex… personajul prăpăstios al lui Sophie Kinsella va fi în mod sigur adorat de cititori și-i va amuză copios…”(Publishers Weekly)

  Cu același amestec de umor, farmec și optimism care au făcut-o celebra și extrem de iubita pe eroina ei, Becky-cea-dependență-de-cumpărături, Sophie Kinsella ne-o prezintă acum pe Emma Corrigan. Eroina romanului este o față obișnuită… dar cu mici secrete pe care nu trebuie să le afle nimeni, dar absolut nimeni! În clipă când avionul în care se află trece printr-o zona cu turbulențe atmosferice, Emma e convinsă că i-a sunat ceasul.

  Pentru a se calmă, începe să-i turuie vecinului de scaun, un american sobru și atrăgător, toate secretele ei(cum și-a pierdut virginitatea în timp ce părinții ei se uitau la Ben Hur, cum și-a mințit iubitul în legătură cu greutatea ei, motiv pentru care bikinii pe care i-a făcut acesta cadou sunt extrem de inconfortabili, cum habar n-are ce e ăla NATO și o mie de alte secrete, despre colegii de serviciu, familia, viață și visurile ei). Din fericire, avionul aterizează cu bine și cei doi se despart. Când ajunge la birou, Emma află că fondatorul companiei la care lucrează că asistent de marketing este nimeni altul decât tipul din avion, singură persoană din lume care știe acum totul despre ea.

“Nu mai sunt atentă la nimic din jurul meu. Pentru mine, lumea nu mai înseamnă decât străinul de lângă mine, eu și gura mea, care îmi varsă cele mai intime gânduri și secrete. Nici nu mai știu ce spun. Tot ce știu e că mi-e mai bine. Așa o fi la terapie ?

“- Foarte bună ! spun. E chiar … delicioasă !
– Îmi pare bine să aud asta. În ochii lui zăresc un licăr amuzat și simt cum mi se ridică tot sângele în obraji.
Își amintește. Fuck. Își amintește.

Jack pleacă și Emma își aduce aminte cu groază cum i-a înșirat vrute și nevrute despre toți colegii de birou. Curând, vine Paul, șeful ei și îi spune că Jack o așteaptă în birou. Speriată, Emma e convinsă că sigur acesta o să o concedieze întrucât a mințit în interviul de angajare. Îi și mărturisește acestuia temerile, dar acesta o liniștește. Îi spune că în nici un caz nu intenționează să o dea afară, dar în schimb o roagă să nu spună nimănui că a fost la Glasgow.
Ușurată, Emma se pregătește să plece, când se întoarce încurcată și îl întreabă ce să le spună colegilor că a discutat cu el, că sigur o să o întrebe.
“- De ce nu le spui că am discutat despre logistică ?”

6. Frumusețe periculoasă – Linda Howard – Drop Dead Gorgeous (Seria Blair Mallory #2) – recenzie

    Frumusețe periculoasă este cartea care mi-a înseninat chipul, m-a ținut în suspans și chiar dacă sunt subiectivă, a meritat să citesc fiecare filă. Nu pot să critic ceva anume pentru că este o lectură ușoară, relaxantă, ideală de luat în vacanță, nu o lucrare de doctorat cu detalii tehnice. Alături de Blair și familia ei temperamentală te simți special, zâmbești, iubești, trăiești.

     Mă tot gândeam ce-ar mai fi putut să scrie autoarea despre această femeie care își întâlnește sufletul pereche, efectiv nu înțelegeam strategia scenariului. Ok, a trecut testul cititorilor, s-a remarcat, a scăpat cu bine de atentate, s-a îndrăgostit nebunește pe Wyatt Bloodsworth, se vor căsători, the end of story. Pentru mine era suficient, dar faptul că autoarea și-a ascultat instinctul a adus un mare plus, iar cartea Frumusețe periculoasă mi s-a părut mult mai amuzantă decât precedenta.

    Vă propun să luați o blondă care arată trăznet, adăugați puțină carismă, oferiți un termen limită până la nuntă și pe parcurs condimentați atmosfera cu adrenalină. Fie o ceartă cu logodnicul, fie tentative de omor care mai de care mai incitante și lăsați totul să fiarbă la foc mic.

     Rezultatul va fi neprevăzut și pe placul tuturor. Rețeta perfectă pentru o carte relaxantă și ideală pentru iubitorii de romance.

   Blair Mallory a supraviețuit deja unei tentative de asasinat. Acum se pregătește de nuntă și reușește în ultimul moment să evite un nou glonț. Și un Buik care încercă să o lovească din plin. Deși identitatea șoferului rămâne un mister, intențiile lui criminale sînt clare. Dar nici măcar Wyatt Bloodsworth, viitorul mire, detectiv de poliție, nu pare foarte convins că ea a devenit din nou o țintă…

Wyatt „- În regatul animalelor, masculul își marchează teritoriul urinând pe el. Eu nu-ți cer decât să-ți schimbi numele de familie cu al meu. Alege!


Blair  „– Să nu îndrăznești să faci pipi pe mine! m-am răstit eu, indignată. Wyatt reușea să mă scoată din minți mai repede decât oricine altcineva, ceea ce echilibra cumva situația, dar asta a durat numai câteva minute, până când imaginea și-a făcut loc în mintea mea și tonul răstit s-a transformat într-o cascadă de râs.

„Îmi amintesc senzația ascuțită, de arsură din momentul în care am alunecat, rostogolindu-mă, pe asfalt. Îmi amintesc că am gândit: Pantofii mei! în timp ce încercam cu disperare să țin de pachetele cu cumpărături. Îmi amintesc zornăitul cerceilor și gustul cald al sângelui.”

      

„Pentru Dumnezeu, unde era toată lumea? Unde sunt cei care stau la mall până la miezul nopții?

   

  „Tocmai fusesem făcută terci! Aveam nevoie de puțină atenție, de ceva!”

 

   „Alo, un corp zace în parcare și nu observă nimeni?”

7. Dorinţa inimii – Jill Shalvis – The Sweetest Thing (seria Lucky Harbor, #2)

Dorinţa inimii - Jill Shalvis - The Sweetest Thing

   Dorinţa inimii aş spune că este o tartă aromată în care fiecare cititor îşi poate adăuga ingredientele preferate şi rezultatul să fie unul demenţial. Are romantism din belşug, te face să zâmbeşti şi în acelaşi timp te poartă în Lucky Harbor- Washington, o locaţie ideală pentru cei care iubesc sporturile nautice. Dacă simţi nevoia să evadezi şi să te bucuri din plin de atmosferă/personaje atunci sigur intrigile locale vor condimenta peisajul. Top 10 cărţi

   Tara Daniels are motive întemeiate să nu se întoarcă în micul orășel Lucky Harbor. Dar când viața ei devine un dezastru, crede că i-ar fi mai bine alături de familia ei și departe de visurile neîmplinite și de atrăgătorul ei fost soț.

   În timp ce își ajută surorile să conducă hanul pe care l-au moștenit, are în sfârșit șansa de a deveni stăpână pe propria viață și de a-și face planuri noi pentru viitor.

   Ford Walker are o viața ușoară și necomplicată. Deține un bar împreună cu cel mai bun prieten, concurează în competiții nautice când are chef și nu-și dorește o companie feminină constantă.

   Însă de când Tara revine în oraș, decisă să-l ignore, dar şi să uite trecutul lor dureros, Ford simte brusc că tânjește după lucruri care până atunci i-au fost complet străine.

   Iar când fostul bărbat al Tarei o vrea înapoi, situația scapă total de sub control – mai ales după ce secretul cel mai mare al Tarei apare pe neașteptate în viața lor.

   Acum Tara trebuie să se confrunte cu trecutul și să descopere ce vrea cu adevărat.

   Dacă are noroc, s-ar putea să-și dea seama că tot ce-i dorește inima se află chiar acolo, în Lucky Harbor.

„Şi ei îi plăcea viaţa. Sau ideea de viaţă.
În regulă, mai avea de lucrat la bucuratul de viaţă. Problema era că bucuratul se împiedica de realitate.
-Până la urmă, iei o brioşă sau nu?
Ford îşi înclină capul, iar privirea lui trecu peste ea ca o mângâiere.
Iau orice firimitură îmi oferi.
Cuvintele lui aduseră pe buzele ei un zâmbet sincer.
– De parcă te-ai mulţumi cu o firimitură!
– Cândva, m-am mulţumit.
El încă surâdea, dar ochii ii erau serioşi acum, iar ea simţi un freamăt în partea de jos a stomacului.
Amintiri. Nedorite.

Târziu în noaptea aceea, Tara se trezi auzind pe cineva tăind ușa cu drujba ca să intre în casă. Se ridică brusc în capul oaselor, apoi își dădu seama că era sora ei care sforăia.

    În dormitorul de alături.

    Tara se uită la ceas. Era miezul nopții. Minunat! Se dădu jos din pat și porni pe coridor spre camera lui Chloe.

    – Întoarce-te pe o parte!

    Chloe murmură în somn ceva ce sună a:

    – Puțin mai la stânga, Paco.

    – Chloe! rosti Tara mai tare.

    Chloe se răsuci pe o parte, iar liniștea binecuvântată se instala.

    Suspinând, Tara se întoarse în pat și se cufundă în somn. Tocmai ajunsese la jumătatea unui vis în care era goală, iar foarte talentata limbă a lui Ford o venera când Chloe începu să taie lemne din nou. Tara se uită la ceas.

    Două minute după miezul nopții.

    La naiba! Nu se mai punea problema somnului și oricum i se făcuse foame. Probabil că se molipsise de la Maddie pentru că, brusc, se pomeni că-și dorea niște chipsuri. De fapt, simțea nevoia să mănânce niște chipsuri cu disperare chiar. Singura problemă era că nu aveau așa ceva în casă – le aruncase de dragul lui Maddie. Nu putea găsi chipsuri decât în oraș.

    Sau… pe barca lui Ford.

    Oare era intrare prin efracție dacă te duceai pe ambarcațiunea cuiva și furai mâncare? Fără îndoială. Dar la naiba, deja îi furase tricoul. De fapt, îl purta chiar în clipa aceea, așa că ce mai conta dacă mai șterpelea ceva?

    Cu stomacul chiorăind și decizia deja luată, se dădu încă o dată jos din pat. Ajunsă la ușă, realiză că trebuia să se încalțe, așa că își puse ceva ce se afla la îndemână – sandalele cu platformă. Se gândi în treacăt la aspectul ei – în tricoul lui Ford, chiloți și sandale cu talpă înaltă. Probabil că arăta de parcă se pregătea să apară într-un video “Fete sălbatice”.”

quote_box_center]– „Doi frumoşi armăsari aleargă umăr la umăr, concurând pentru inima Tarei Daniels, patroana complexului Beach Resort din Lucky Harbor. Care dintre cele două exemplare sexy va trece linia de sosire? Drăguţul Logan Perrish, vedetă din NASCAR, sau frumosul nostru Ford Walker, navigator? Prieteni, s-ar putea să fie un finiş la fotografie. Votaţi pentru noul nostru sondaj de pe Facebook! Pentru fiecare vot se percepe un dolar, banii urmând să fie donaţi Centrului de cercetare a cancerului pediatric de la Spitalul General, aşa că nu ezitaţi. Cu toţii ne permitem să dăm un dolar, nu-i aşa?
Votaţi acum!
“ Mia işi ridică privirea şi se uită la Ford şi Tara. Este vorba despre voi?
Ford se uită la semnătură. Lucille Oldenburg. Hoaşcă băgăcioasă!
Tara încremenise lângă aragaz, cu ochii îngroziţi.
– Glumeşti?
– Nu, rosti Mia”[/quote_box_center]

8. Tratament special: Anna – Davine M. Vesco & Lexi B. Newman – recenzie

   O fi de bine? O fi de rău? Nu știu, dar asta mi-este sentimentul după ce am citit această carte, despre care ar fi păcat să nu afle cât mai mulți cititori. Poate că te vei întreba de ce nu am putut scrie imediat după ce am închis cartea? De ce să nu poți prezenta o carte, despre care susții că ți-a plăcut?

     Vă spun tot eu. Pentru că această carte, care e doar prima carte din serie și prima carte, sper, pe care fetele o scriu, mi-a trezit anumite amintiri, mi-au oferit anumite surprize și foarte multe stări interioare. Emoții puternice s-au trezit în mine, stări pe care nu credeam că le voi mai avea vreodată.

    Să nu înțelegeți greșit. Acest volum nu este un thriller, nu e horror, nu este o lectură greoaie. Dimpotrivă. Este un roman de dragoste, cu năbădăi, ce-i drept, dar totuși, de dragoste. O dragoste ce lasă în urmă emoții, scântei și lacrimi… de atâta râs.-Laura

   Pădurile din Virginia de vest găzduiesc cea mai mare Academie militară din stat, locul unde se ascund cele mai mari secrete și unde eroina își dezvoltă o personalitate nouă, bazată pe minciuni.

   Însă când Jay Davis îi devine instructor și supraveghetor, totul se schimbă.

Tânăr, dur și egoist, acesta pare să știe mai multe despre ea decât știe ea însăși, și când adevărul iese la iveală, viaţa celor doi se schimbă drastic. Top 10 cărţi

Ajung repede la cabană mea și, fără vreo jenă, cotrobăi în partea lui Maddy de șifonier. Nu am nicio șansă să găsesc ceva gros la mine. 
Împrumut un fes – pe care mi-l pun direct pe cap – o pereche de mănuși și îi iau până și rucsacul de sub pat. Ies în pragul ușii, dar întru înapoi când trei instructori trec vorbind despre nu știu ce walkie-talkie. Din filme știu că sunt un fel de apărături de comunicare și mi-ar prinde de minune unul. 
Imediat ce trec, ies din cabană și dau fugă pe potecă, spre porți. Din fericire nu mă mai întâlnesc cu nimeni și pot trece nestingherită pe terenul băieților. Sunt suficient de deșteaptă, încât să mai iau niște lucruri care pot fi folositoare, dar am uitat să mă interesez care e cabană lui Davis. Mă opresc în loc și mă învârt în jurul axei mele că o idioată. 
— Blondo! 
Salvarea mea vine prin prezența lui Cole. Stă și se uită ciudat la mine, de parcă sunt un pui de pasăre rătăcit. 
— Ce faci aici? 
— Caut cabană lui Davis. Îmi zici tu care e? 
— De ce o cauți? mă întreabă iar, indicându-mi în același timp cabană din față mea. 
Pornesc cu pași repezi spre ea, lăsându-l pe Cole în mijlocul drumului. 
— Îți spun mai târziu! 
Găsesc ușa descuiată și, cum pășesc de prag, mirosul care a devenit familiar pentru mine îmi umple nările și mai că îmi vine să mă întind pe îngustul coridor, fericită. 
Însă, cum situația e îndeajuns de rea, iar eu tocmai am intrat prin efracție, caut să mă grăbesc. 
Întru în camera și ochii mi se măresc de uimire, dar și de ciuda, când văd imensul pat în care doarme Corbul. Spre deosebire de asta, al meu e de patru ori mai mic. 
Îmi trece prin gând să mă întind puțin, dar chiar înainte să o fac, observ geacă groasă cu glugă, abandonată pe un scaun de lângă șifonier. O iau, o împachetez și o îngrămădesc în rucsac, apoi trec la a controla prin sertarele noptierei.
Sorții îmi zâmbesc din nou și tip scurt de bucurie. Scot din primul sertar un walkie-talkie perfect funcționabil, un pistol cu rachete semnalizatoare și o lanternă. Le îndes și pe ele în rucsac și plec.
Știu că fac cea mai mare tâmpenie să mă avânt de una singură prin pădure, noaptea și pe o ninsoare abundență. Sunt conștientă că fundul meu va avea de suferit din mai multe pricini, incluzând și o bătaie bună pentru ipostază în care m-a prins. Aveam să o iau pe coajă mai rău decât o luăm de la tată, când eram mică.
Orice copil a fost bătut când era mic, însă eu continuăm să o caut cu lumânarea și la vârstă asta, de parcă nu mi-e de ajuns că nimeni din Academie nu mă suportă, în afară de Maddy — care continuă să se țină după mine, deși i-am spus clar că nu putem fi prietene. „

9. S-a întîmplat într-o toamnă – Lisa Kleypas – It Happened One Autumn – recenzie

. S-a întâmplat într-o toamnă 

   S-a întâmplat la bal… acolo unde frumoasa, îndrăzneața, Lilian Bowman a aflat că felul dezinvolt de a fi al americancelor nu era prea bine văzut. Iar cel care o dezaprobă cel mai tare era snobul Marcus, Lordul Westcliff, cel mai vânat aristocrat din Londra. S-a întâmplat în grădină… când Marcus a luat-o în brațe, Lilian a fost copleșită de o pasiune arzătoare pentru un bărbat pe care nici măcar nu-l plăcea. S-a întâmplat într-o toamnă… Marcus știa prea bine să-și stapânească emoțiile, era o stâncă de neclintit. Dar fiecare atingere a lui Lilian era o tortură plăcută, cu fiecare sărut își dorea mai mult.

Și totuși, cum să se gândească măcar să o ia de soție, când era atât de nepotrivită pentru el?

„- Bine, atunci am să ghicesc. Ai surprins-o pe domnişoara Bowman cu cineva, l-a permis vreunui domn să o sărute… sau chiar mai rău? Marcus i-a răspuns cu un zâmbet slab.

– În nici un caz. Orice bărbat în toate minţile ar fugi mâncând pământul. E de ajuns s-o priveşti o dată. Livia s-a încruntat pentru că fratele ei devenea mult prea aspru cu Lillian Bowman.

– E o fată foarte drăguţă, Marcus.

– Faţada, oricât ar fi de frumoasă nu-i poate compensa defectele.

– Care ar fi? Marcus a oftat de parcă aceste defecte erau mult prea evidente ca să merite să fie enumerate.

– Îi place să manipuleze oameni.

– Şi ţie, dragă, a murmurat Livia. El a ignorat-o.

– E dominatoare.

– Şi tu la fel.

– E arogantă.

– Ca şi tine, i-a răspuns Livia amuzată.

– Credeam că vorbim despre defectele domnişoarei Bowman, nu de-ale mele.

– Dar păreţi să aveţi atât de multe în comun, a protestat Livia, încercând să pară nevinovată.”

„- Ce frumos! Băiatul de la grajduri şi fiica mea cea mare au procreat! Este doar primul dintr-un lung şir de odrasle, sper. Regretabil este că numele şi titlul nostru nu au încă un moştenitor… aceasta este datoria ta. Dă-mi vestea că te căsătoreşti cu o fată cu sânge nobil, Westcliff. Doar atunci mă voi putea bucura. Până atunci, însă, nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să fiu felicitată. Deşi nu lăsa să se vadă vreo emoţie provocată de cuvintele mamei lui, Marcus era cât pe ce să-i dea un răspuns pe măsură. A observat însă privirea lui Lillian. îl privea cu atenţie şi cu un zâmbet ciudat. Marcus a ridicat o sprânceană şi a întrebat-o, ironic:

– Te amuză ceva, domnişoară Bowman?

– Da, a şoptit ea: mă gândeam că e de mirare că nu te- ai grăbit să te însori cu prima ţărancă pe care ai întâlnit-o în cale.

– Câtă impertinenţă! a exclamat contesa. Marcus a zâmbit auzindu-i cuvintele insolente iar gheara rece din piept a dispărut.

– Chiar crezi că ar trebui să o fac? a întrebat-o serios, ca şi cum se gândea cu adevărat la asta.

– Oh, da, i-a răspuns Lillian cu ochii strălucind. Familiei Marsden nu i-ar strica nişte sânge proaspăt. După părerea mea, familia ta e într-un mare pericol.

– Pericol? a repetat Marcus. Ce te-a făcut să crezi asta?

– Nu ştiu, a spus ea fără grabă. Poate importanţa covârşitoare pe care o daţi tacâmului cu care trebuie neapărat mâncată budinca.”

10. Cine a ucis-o pe Nora Jones – Eugen Ovidiu Chirovici

    Dacă cineva mi-ar fi spus că voi citi o carte cu o crimă, detectivi, urmăriri şi voi râde în hohote aş fi zis că nu-i în toate minţile. Şi exact asta am păţit.

   În liniştitul oraş Somerville, duminică pe la miezul nopţii, moare Nora Jones, pare o crimă înfăptuită de un intrus. Încep cercetările care scot la iveală o serie de secrete bine ascunse, întâlniri amoroase, rivalităţi, bârfe ca în orice mic orăşel unde toată lumea se cunoaşte. Toată lumea inclusiv inspectorul Finch vrea să afle cine e criminalul şi se apucă de mici cercetări, iar iţele sunt dezlegate de Ramona, menajeră casei. Imaginaţi-vă într-un sătuc ca cel din serialul tv „Crimele din Midsomer”, un sat idilic cu personaje amuzante care m-a făcut să râd până la final, totuşi curioasă să ştiu cum a murit Nora Jones.
Şi aşa am înţeles şi motoul cărţii ”Pe aici toţi suntem nebuni” (Alice în ţară minunilor)-Arci

Superb mai scrie Eugen Ovidiu Chirovici! Mai rar în ziua de azi scriitori atât de atenţi la stil.-George Arion

O irezistibilă combinaţie de suspans şi umor, rar întâlnită într-o singură carte.-Dafin Mureşeanu

Sper să vă distraţi la fel de mult citind această carte, măcar pe cât m-am distrat eu scriind-o. – Eugen Ovidiu Chirovici

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile

Top 8 cărţi erotice incitante

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărţi Young Adult-povești reale, relații toxice, iubiri imposibile

Sursa foto: PinterestTop 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze

 

Top 10 cărți care îți vor aduce zâmbetul pe buze Cărţi romantice contemporane 

17 COMMENTS

  1. Si mie imi plac cartile cu umor! Apropo de ce spuneai la „Cine a ucis-o pe Nora Jones?”, sunt multe carti politiste la care razi, vezi Rodica Ojog-Brasoveanu.

  2. Vreo3 cărții necitite din topul de aici care imi place maxim!Una singura imi lipseste doar.eu pe primul loc pun Regii timpului,ador cartea aceasta!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.