Maestrul minciunilor - Maureen Johnson - Editura Trei

Maestrul minciunilor, de Maureen Johnson – Editura Trei – prezentare

Maestrul minciunilor

Maureen Johnson

Titlul original: Truly Devious

Traducere de: Camelia Ghioc

Anul apariţiei: 2019

Nr. de pagini: 416

Primul volum din seria Stevie Bell

Un thriller complex și captivant.” – John Green

“Un excelent debut de serie.” – Entertainment Weekly

   Academia Ellingham este o faimoasă școală private din Vermont, dedicată celor mai străluciți inventatori, artiști și cercetători. A fost întemeiată de Albert Ellingham, un magnat de la începutul secolului XX, care și-a dorit să construiască o instituție în care învățarea să fi e un joc.

  În 1936, la scurtă vreme după înființare, soția și fiica lui au fost răpite. Singurul indiciu a fost o scrisoare-ghicitoare semnată „Maestrul minciunilor”, în care erau înșirate diferite metode de a ucide. Această dispariție a devenit unul dintre marele mistere nerezolvate ale istoriei americane.

   Stevie Bell, o adolescentă pasionată de detectivistică, se înscrie la Academia Ellingham și își propune să rezolve acest caz. Dar se întâmplă ceva cu totul neașteptat: Maestrul Minciunilor reapare și moartea se cuibărește în academie. Iar Stevie Bell pornește într-o cursă contracronometru pentru elucidarea celor două cazuri.

   Maureen Johnson, născută în 1973 la Philadelphia, este autoare de bestselleruri New York Times și USA Today. Printre romanele ei se numără The Key to the Golden Firebird, The Name of the Star și seriile Shades of London și Suite Scarlett. Cărțile ei s-au vândut în zeci de milioane de exemplare și au fost traduse în peste 40 de limbi.

   Romanul 13 Little Blue Envelopes a fost considerat unul dintre cele mai bune zece romane din 2006 de către American Library Association, iar The Name of the Star a primit premiul YALSA pentru cel mai bun roman pentru adolescenți din 2012, an în care Maureen Johnson a fost desemnată Queen of Teen în Marea Britanie.

  Are un master în scriere creative la Universitatea Columbia și a lucrat ca scenaristă pentru EA Games. În prezent, locuiește la New York și poate fi găsită pe www.maureenjohnsonbooks.com sau pe Twitter, la @maureenjohnson.

La Editura Trei a apărut volumul Fulgi de iubire, scris de Maureen Johnson împreună cu John Green și Lauren Myracle.

Sursa Editura Trei

Apariţii cărţi

Verifică disponibilitatea cărţii Maestrul minciunilor, de Maureen Johnson în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

1 COMMENT

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.