Băiatul din umbră de Jonathan Stroud - Editura Rao - recenzie

Băiatul din umbră, de Jonathan Stroud – Editura Rao – recenzie

Băiatul din umbră

Jonathan Stroud 

Titlul original – The Hollow Boy, 2015

Volumul III din seria LOCKWOOD ȘI ASOCIAȚII

Editura RAO,2018

Pagini 382

Genul cărții –paranormal

  Anthony Lockwood are o firmă de distrugere a fantomelor. Are ca asociați pe Lucy Carlyle și George Cubbins. Acești trei eroi sunt adolescenți și au simțuri extraordinare când e vorba de a găsi stafii deranjante. Pentru că au o companie mică , concurența este una foarte mare. Există câteva firme cu mai mulți angajați care sunt mai populare prin înalta societate, așa că aceștia se aleg cu cazuri minore de bântuire. Fantomele celor care au murit având ceva pe suflet sunt multe. Unele sunt pașnice și unele agresive. Regula e simplă, toate fantomele trebuie prinse, fără nici o excepție. Viața lor și a clienților este o prioritate.

  Lucy are un talent, poate comunica cu fantomele și asta o face vulnerabilă în fața pericolului, punând în primejdie și viața colegilor ei.

  O bântuire în masă adună mai multe firme de investigații împreună căutând sursa care a generat apariția atâtor Vizitatori în același timp. Lockwood nu este chemat, fiind expus și continuând cu cazurile obișnuite. Ajunge la o pensiune unde au murit mai mulți oaspeți și descoperă complicitatea proprietarilor. Lăsau oasmeții fantomei și ei se alegeau cu lucrurile celor decedați. Găsesc o casă impresionantă aparținând unei doamne influente, bântuită de un băiat. Lucy e aproape ucisă încercând să vorbească cu fantoma și este salvată la timp de Tony. Au deja o secretară pe care Lucy nu o place. Pare prea perfectă. În urma acestui caz li se permite să ia parte la salvarea părții de oraș bântuite în masă. Descoperă sursa Vizitatorilor într-un centru comercial și dau peste un Portelgist.

  Cum se termină această luptă și ce se întâmplă cu echipa de investigații paranormale aflați citind romanul.

  Mi-ar fi plăcut să citesc înainte și primele două volume, deși s-a citi foarte bine și independent. Acest volum este povestit de Lucy, eu aș fi fost curioasă și de acțiunea din celelalte volume. Mie mi-a plăcut tare mult. O scriere parțial horror, plină de amuzament, cu personaje bine conturate, iar fiecare întâmplare spune o poveste. Au fost o încântare momentele palpitante de aventură, suspans și groază. Genul de carte pe care nu o lași din mână.

Atenție !!!!

  Dacă sunteți slabi de inimă nu recomand lectura pe timp de noapte. S-ar putea să vă uitați peste umăr în timp ce mergeți la baie sau după o ciocolată delicioasă fiind încă sub influența adrenalinei de după citit.

Carte disponibilă pe site-ul Editura Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

14 COMMENTS

  1. Ma bucur ca ti-a placut cartea, Vero! :* Am s-o citesc si eu cat de curand. Primele doua volume din serie sunt bestiale! Primul volum l-am papat in mare viteza.

  2. Suna bine! Nu cred ca e cazul meu cu cititul pe timpul noptii, sunt mai mult decat obisnuita, dar multumim de avertizare!

  3. Mi-a plăcut foarte mult modul în care ai stârnit interesul, mai ales recomandarea din final, pentru cei slabi de inimă. Felicitări pentru recenzie!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.