Zodiac de cititor

   Crezi în horoscop sau nu, eu m-am gândit să te provoc. Să instig la lectură pe cât mai mulți dintre cititorii noștri. Pentru cei care nu urmăresc horoscopul, vă asigur că horoscopul meu săptămânal va fi așteptat cu bucurie, emoție, încântare și nerăbdare – dacă mai încape.

   În fiecare săptămână voi provoca cele 12 zodii la lectură. Voi face pentru fiecare zodie câte o alegere intuitivă. Eu te provoc, voi, dragi zodii cititoare, nu trebuie decât să acceptați provocarea și să o onorați în maxim 14 zile.

Care este scopul acestui horoscop?

 1. Să citim mai mult;
 2. Să interacționăm mai mult și mai des;
 3. Să încurajăm lectura și pe cititori să ne spună despre cărțile citite;
 4. Să ieșim din zona noastră de confort literar;
 5. Să ne amuzăm teribil;
 6. Să fim atât de convingători încât..cei care citesc puțin sau deloc să facă asta mai des sau să înceapă să citească;
 7. Opinia despre cartea citită o aștept pe grupul site-ului #horoscopprovocator sau #zodiicititoare.

Va fi complicat? Va fi ușor? Vă va fi pe plac? Toate astea rămâne să le descoperim împreună în următoarea perioadă. Nu-mi rămâne decât să anunț – pe cei care nu știu că eu m-am născut în iunie (gemeni), căci voi fi prima care va intra în acest joc literar.

Horoscop provocator pentru zodii cititoare 9 – 16 ianuarie 2017

BERBEC – tu ești provocat zi de zi, dar de o provocare la lectură nu ai avut parte de ceva timp. Săptămâna asta fă-ți timp pentru o carte cu copertă albă.

TAUR – Ar fi bine să-ți potolești agitația cu o carte ”fierbinte”. Te va ajuta să te relaxezi și să uiți de ceea ce e în jur pentru câteva ore bune.

GEMENI – Ești atașat și nu-ți poți lua mintea de la ceva ce s-a petrecut în trecut. Deconectează-te cu ajutorul unei cărți care să te ducă într-o altă lume, să te ajute să rămâi prins în acțiune. Nu dispera și nici nu închide cartea la fiecare 5 minute, devoreaz-o!

RAC – Oare de ce ar trebui să-ți dau ca și temă pentru săptămâna asta o carte care să te ajute să te cunoști mai bine? Nu-i nimic întâmplător. Citește în aceste zile o carte ușurică de dezvoltare

LEU – La cum te știu pe tine, dragă Leule, o carte cu ”greutate” merge la fix săptămâna asta mare. Poți face fața lui Stephen King? Să te văd!

FECIOARĂ – Ai o stare foarte bună, după o perioadă agitată, așa-i? Îți simt curiozitatea și pofta de lectură. Ție îți dau spre lectură un bestseller a cărui lectură ai tot amânat-o. Spor la citit!

BALANȚĂ – Nu mai cântări atâta vorbele altora. Vrei să pui ceva în balanță săptămâna asta? Citește o a doua carte a unui autor descoperit anul trecut.

SCORPION – Tu ai citit și vei citi, dar e timpul să faci o schimbare. O carte de non-ficțiune te așteaptă. O aud de aici țipând.

SĂGETĂTOR – Tu nu mai săgeta pe nimeni cu privirea săptămâna asta. Cucerește iremediabil o carte cu o ispită în fața căreia nici un Don Juan nu ar rezista. Succes!

CAPRICORN – Ai multe drumuri de făcut în aceste zile? O carte cu lupte te poate însoți oriunde vei fi. Scoate o carte la plimbare și vei fi mai fericit!

VĂRSĂTOR – Hei, hei! E rândul tău, iar pentru neastâmpărul tău am cea mai tare provocare. O carte care să aibă în titlul ei cuvântul ”onoare”. Știi ce anume vei citi?

PEȘTI – Tu ești harnic din fire. Fii harnic și în următoarele 7 zile și citește o carte de 300 de pagini.

Gata pentru această săptămână. Ne citim în următoarea perioadă când voi găsi alte provocări pentru fiecare zodie cititoare.

18 COMMENTS

 1. Scorpion scrie pe mine 🙂 o carte non fictiune? Nu-mi trece nimic ptin cap acum, sugestii ceva?

  • Acum ma apuc de o carte, o sa vad daca se intampla chiar asa, sa ma duca intr-o alta lume. Eu asa sper. 😀

 2. Că sa știi,acum citesc o autoare născută în aceeași zi și luna,o oaie,nu pot să-i zic berbec,nu?Amanda quick

 3. Pfoa, sunt Leu, dar King as citi numai daca nu e vorba despre horror 🙂

  Faina ideea si imi place cum a fost aplicata! Astept si alte „previziuni” horoscopo-literare.

 4. Imi place ideea. Este geniala 🙂 . Dar, cum eu sunt Leu 😛 , clar Stephen King nu e pentru mine 🙁 . Nu de alta dar nu mai dorm noaptea 😀 . Iar daca m-as incumeta sa o citesc mi-ar lua o luna 🙁

 5. Hmm, ce bine suna. Dupa numeroase propuneri ar trebui sa aleg intre Datorie si onoare de Iris Johansen, Onoare printre hoti de Jeffrey Archer si Onoare de Elif Shafak. Alte doua titluri aflate la mijloc sunt deja citite, numai ca acum sa vedem in ce perioada trebuie sa ma incadrez.
  Laura, doar tu ai raspunsul.

 6. O carte care sa aibe in titlul ei cuvantul „onoare”. Hmm, acum chiar m-ai facut curioasa.

 7. Coincidenta sau nu, chiar asta citesc acum! Miss Peregrine e un bestseller pe care l-am tot amanat :))

 8. Interesanta provocare. Deci, eu trebuie sa citesc ceva „fierbinte”. Din pacate, timpul nu cred ca imi va permite sa duc misiunea aceasta la bun sfarsit, dar poate voi incerca.

 9. Foarte faină această initiativă! Fac parte din zodia peștilor, iar provocarea mi se pare chiar una floare la ureche! 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.