Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Lumi paralele, personaje mistice, dialoguri fabuloase şi tărâmuri necunoscute, sunt doar o parte din elementele care ne captivează atunci când alegem un fantasy. Atmosfera incitantă, tensiunea şi modul cum sunt şlefuite transformă cărţile scrise de autorii români în genul de lectură preferat.
1.Cheia iadului, de Georgiana Sandu (Volumul 1-Deschiderea Porţilor)
“Cheia Iadului. Deschiderea Porților “este un roman fabulos, care pur si simplu răscoleşte sufletul cititorului. Consider a fi una dintre cele mai bune scrieri din genul fantasy. Am întâlnit personaje de neuitat, scene tulburătoare, multe intrigi, dragoste, dar și foarte multă magie. Dacă nu ați cumpărat romanul, vă recomand să o faceți, iar cei care îl au deja, să nu mai amâne. Citiți-l! Veți avea parte de o aventură de neuitat! Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Este genul de carte care trebuie citită cu foarte mare atenție. Dacă ai trecut peste un pasaj, se poate să fi pierdut câteva informații utile. Iar eu, ca să nu vă derutez prea mult, am să vă furnizez noțiunile de bază, înainte de a intra în subiectul cărții. Și de ce nu, poate că ceea ce am să vă explic acum, o să vă ajute să înțelegeți mai bine lumea creată de autoare, motivul pentru care Duwan este atât de protejată de Gardienii Iadului, urmașii Îngerilor Căzuți.-Alina
Printre flăcările Infernului şi cruzimea oamenilor, un copil s-a născut. Fiica unui înger.
A crescut pură, bândă şi ascunsă, dar păcatul a corupt-o, iar durerea ei a distrus lumea.
Atunci când săvârșește primul păcat, Duwan aproape că deschide Porțile Iadului spre lumea oamenilor. A fost născută și crescută cu un scop: sufletul ei e Cheia care ține închise creaturile întunericului. Un mic păcat și e suficient că Diavolul să o găsească, să afle în ce trup se ascunde Cheia și să dezlănțuie infernul. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Prinsă în secretele unor tărâmuri interzise și atâția ani ascunsă în umbre, ea devine simbolul unei lumi, cauza unor masacre, protejată unei armate de Gardieni ai Iadului și Cheia distrugerii tuturor, dar în această întreagă apocalipsă, va simți pentru prima dată dragostea. Dragostea pentru un bărbat care o va proteja cu prețul vieții… sau o va ucide înainte că Diavolul să-i răpească sufletul. Iar iubirea lor, odată dezlănțuită, ar putea deveni cel mai mare păcat al tuturor timpurilor.
“A distrus atât creaturile, cât și oamenii întinați de Diavol, lăsându-l doar pe cel ce mai rămăsese pur. Însă nu a fost așa de ușor. Demonii și Diavolul s-au luptat, au supraviețuit Potopului și au rămas pe pământ. Atunci au coborât îngerii și s-a dezlănțuit primul dintre războaie … S-au luptat zile fără număr, Îngeri Puri și Îngeri Căzuți, serafimi și demoni, până când nu avea să mai rămână niciunul. “
“Atunci când a construit Porțile Iadului, i-a închis pe demoni în Lumea de Jos. Iar tu, tu le-ai încuiat. Sufletu tău e Cheia Iadului … Diavolul te vrea pentru că tu ești singura ce poate deschide Porțile. Acum că te-am găsit, nimic n-o să-l mai oprească să nu te vâneze pentru restul zilelor tale.
– Și cum pot deschide eu porțile?
– Sufletul tău e Cheia. Ca să deschizi Porțile, trebuie să ajungi în Lumea de Jos. Trebuie să mori.”
“Auriel e un suflet, migrează în trupuri umane de-a lungul timpului și se ascunde de ochii lumii. Locul ei e în biserici secrete, printre călugări. Însă, se presupune că fiecare om care se naște și e binecuvântat cu sufletul ei, știe cine e. Auriel îi redă memoria celor de dinaintea lui, istoria întregii noastre existențe, de la căderea lui Lucifer și până la crearea Metanilor. Știe că trebuie să se ascundă, să fie pură și fără păcat. Pentru că păcatul e arma Diavolului și asta îl poate conduce la ea. Dacă te-a găsit, ai comis un păcat”.
2. Seria Am murit de fericire, de Theo Anghel
Vă mai amintiți butonul „ignition” din filmul Star Treck? Cu ajutorul lui se făcea teleportarea. În cazul cărților lui Theo Anghel, coperta e butonul cu care începe totul.
În viața reală, noi, oamenii, suntem obișnuiți să credem doar ceea ce vedem… dar dacă, după perdeaua fină a certitudinilor palpabile, există și alte posibilități? Despre posibilități, existențe și lumi, povestește atât de frumos, ca într-un scenariu de film demn de Oscar, Theo Anghel. Crezi ca exagerez? Te provoc să citești… și apoi vei vedea că nicio expunere, oricât de elocventă ar vrea să pară, nu poate evoca întocmai intensitatea trăirilor pe care cititorul seriei „Am murit din fericire” le experimentează.
Iar dacă începutul de an e despre topuri… atunci trebuie să menționez faptul că seria „Am murit din fericire” se clasează pe prima poziție în preferințele mele de fantasy ale anului ce tocmai s-a încheiat.
După ce am hoinărit prin lumi fantastice, citind „Întoarcerea”, „Chaos”, „Dincolo” și „Purgatorio”, iată că a venit și vremea să descopăr ce se ascunde în lumea pe care Theo Anghel a numit-o „Diabolic”.
Pentru cei care au citit celelalte volume din această serie, poate să apară întrebarea: „Oare e posibil ca Theo Anghel să mai reușească să surprindă cititorii, construind situații, personaje, stări, circumstanțe inedite, originale… astfel încât Diabolic să primească atribute la superlativ?!”. Ei bine, numai citind cartea poți să realizezi că Theo Anghel nu e o simplă scriitoare, ci e o minte complexă care construiește neîncetat. Lumile sale sunt alcătuite din piese de puzzle rupte atât din lumea reală, cât și din lumea fantastică, imaginea de ansamblu fiind un adevărat uragan al suspansului.-Rodica Puşcaşu
„
-Nu-mi vine să cred că am dormit lângă tine, pufnea Alma ca o pisică enervată în spatele meu.
-Nu te-am atins, prețioaso!
-Doar gândul că…
-Dacă te-aș fi atins,crede-mă, n-ai mai fi fost atât de tensionată în clipa asta, îi aruncă Abel, amuzat”.
„Marc fusese întotdeauna un răzvrătit care considera că singurul rol al regulilor era să fie încălcate. Chiar dacă i se impusese să nu ia legătura cu familia, el tot nu se lăsase, găsise o soluție să le poarte de grijă. Și eu care considerasem că el era un pierdut.
Nu era el, ci eu”.
„Malorum roti capul exasperat și, pentru o clipă, sângele mi-a înghețat în vene când l-am văzut privind în direcția noastră”.
Tânăra Oriana moare într-un accident, chiar în ziua nunții ei. Pentru oricine, acesta ar părea sfârșitul. Nu și pentru ea. Se întoarce ca recuperator de suflete, însă nu la vechea viață și familie, pentru care trebuie să rămână moartă, ci la una cu totul nouă. Răsfățul și confortul, considerate garantate mai înainte, se duc acum pe Apa Sâmbetei. Va trebui să lupte pentru a-i salva pe ceilalți, dar și pe sine. Apar noi prieteni, noi dușmani și… prima iubire?
Există viață după moarte? Unii vor spune că da, alții că nu. Dar există un răspuns la care cu siguranță nu v-ați gândit. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Există recuperatorii de suflete. Smulși din existențele lor, sunt aruncați în altele, neîntrebați de nimeni, fără să li se ceară acceptul. Trebuie doar să se supună legilor celor de Dincolo. Iar unii aleg răzvrătirea…
3. Ephialte. Începutul unui coşmar, de Cristine C.C
Am citit cam toate genurile de proză, dar în ultima perioadă de timp, m-am simțit tot mai mult atrasă de poveștile fantastice. De ce? Probabil pentru că îmi place să evadez cât mai departe de realitatea cotidiană. Sau poate pentru că în literatura fantasy, realitatea nu are nicio putere și doar imaginația mea controlează totul. Așa că înțelegeți de ce devorez cam toate cărțile care apar la Quantum.
În ceea ce privește “Începutul unui coșmar”, primul volum al seriei Ephialte, trebuie să vă mărturisesc că m-am îndrăgostit de lumea creată de Cristinne C.C. De la bun început, am știut că va fi pe placul meu, din cauza descrierii și a numeroaselor păreri pozitive, dar nu mă așteptam să aibă un asemenea impact asupra mea. Sunt o fană a genului romance, dar cartea aceasta nu are așa ceva – sau mai bine spus, este doar sugerată ideea că între Alisia și Max ar putea exista ceva în viitor – și, totuși, a reușit să mă cucerească. În plus, am fost foarte încântată de faptul că fiecare capitol începe cu câte un citat din poeziile lui Mihai Eminescu.-Alina
„- Mâncarea mea nu e… vie! bodogăni.
– Poate ar fi trebuit să întreb animalul de la care provine dacă a fost de acord să fie tăiat și aruncat la tine-n farfurie! i-am întors-o, de-a dreptul iritată.”
“Nu mulți erau cei care se puteau lăuda că au dat gata un ephialt. Distrugerea creierului însă, era o altă poveste. Umbrele ne atacau făcând exact asta. Nu erau mai rapide decât noi, dar acționau mereu în grup și, dacă vreuna dintre ele reușea să ajungă atât de aproape de un ephialt încât să-i pătrundă la minte, acesta din urmă era imobilizat de durerea imensă pe care o simțea.”
“Ephialtele erau nemuritoare. În plus, odată trecută Inițierea, înghețați la o vârstă atât de fragedă, era complicat să întrețină o relație serioasă cu oameni având aceeași vârstă. Oamenii nu se gândeau la căsătorie așa de devreme în viață, iar mai târziu, când ajungeau la maturitate, cu siguranță nu-și doreau să-și ia ca partener pe viață pe cineva care să arate mult mai tânăr. În plus, oamenii – majoritatea – își doresc copii. O căsătorie cu un ephialt scotea o asemenea perspectivă din peisaj. După Inițiere, pa, reproducere! Ehialtele nu puteau avea copii.“
Ne aflăm într-o Nouă Lume ce se zbate să supraviețuiască în urma unui eveniment cataclismic ce a avut loc cu mai bine de cinci sute de ani în urmă, o lume în care oamenii încearcă pe de-o parte să reconstruiască, iar pe de altă parte, să lupte împotriva unei boli cumplite și misterioase. Însă există și alte creaturi ce trăiesc printre ei, Ephialte și Umbre. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Alisia Iacob, o tânără impulsivă, non-conformistă, un Ephialt novice, abia trecută de Inițiere, se trezește aruncată dintr-o banală coincidență într-o serie de evenimente ce o plasează în mijlocul unui adevărat conflict între ephialte și dușmanii acestora, Umbrele.
Descoperind din întâmplare intrigile țesute de unul dintre cei mai importanți și puternici oameni, secrete ce pun în pericol atât viața oamenilor, cât și a Ephialtelor, Alisia devine ținta principală a mai multor dușmani. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Pentru a supraviețui, se vede nevoită să lege alianțe neașteptate, dar și să-și descopere abilități surprinzătoare și periculoase.
În mijlocul tuturor acestor evenimente ce se succed cu rapiditate, la fel de neprevăzută este și descoperirea primelor atingeri ale pasiunii, pentru ca, la fel de brusc, să fie curmate de resentimente vechi și înrădăcinate.
4. Seria ,,Neamul corbilor”, de Lavinia Călina
“Din negura timpului”, ultimul volum din seria “Neamul Corbilor”: o poveste fascinantă, o lume captivantă și plină de pericole, mult suspans, adrenalină și mister, neașteptate momente romantice, un deznodământ pe măsura așteptărilor, un epilog (narat de două personaje masculine) care m-a făcut să rânjesc viclean precum motanul Cheshire din Alice în Țara Minunilor și “cel mai perfect și nebun final al unei povești ”(asta ca să citez un anumit personaj). O carte excepțională din toate punctele de vedere!
Am așteptat cu nerăbdare, dar și cu teamă, să aflu deznodământul seriei, cine va învinge în ultima confruntare dintre Neamul Corbilor și ceilalți vrăjitori. Îmi doream tare mult ca povestea să aibă happy-end, pentru că nu voiam să cred că totul – lupta, sacrificiul, lacrimile, chinul, durerea – a fost în zadar. Dar, după experiența neplăcută pe care am avut-o la “Zona zero”, unde finalul m-a pălit fix în moalele capului, mă așteptam la tot ce era mai rău. Sper norocul meu, socoteala de-acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, pentru că autoarea m-a luat prin surprindere (nici nu știu de câte ori am spus” Nu se poate!” și ”Pe bune?”), iar finalul m-a prins cu un zâmbet idiot pe față.-Alina
„Cu toții știți povestea aia de iubire cu un băiat care întâlnește o fată și i se aprind instantaneu călcâiele după ea. Ei bine, asta nu e una dintre poveștile acelea. Asta e o poveste în care un băiat întâlnește o fată, îi e indiferentă apoi ajunge să o urască de moarte. Să se lase consumat de mânie și furie și dorința de-a o distruge. Să se piardă în nebunia asta până ajunge să nu mai cunoască omul pe care îl vede în oglindă.”
“Mereu a circulat printre noi o legendă cum că atunci când doi vrăjitori din neamuri diferite vor avea sentimente atât de puternice unul pentru celălalt încât să uite de diferențele lor și de tot războiul iscat cu secole în urmă, ea va reveni și va purifica magia ce dăinuie în noi.”
5. Seria ,,Nemuritor”, de Oana Arion
Oana Arion uimeşte cititorii cu acest volum, unul dintre cele mai interesante şi neaşteptate de până acum. O carte pentru sufletul meu, cel mai bun volum al seriei. Am ajuns la concluzia că autoarea poate aborda cu uşurinţă orice gen, dovedeşte asta prin graţia, rafinamentul, documentarea şi măiestria cu care reuşeşte să echilibreze naraţiunea, încununate cu succes de personaje inteligente şi inteligibil create. Cea mai mare calitate este graniţa dintre realitate şi iluzie, dintre existent şi inexistent, aici fiind o linie subţire pe care reuşeşte să o menţină, fără să treacă în ridicol sau ceva minimal infinit de plictisitor, creând o poveste captivantă şi originală. Menţine atenţia cititorului mai ales prin stilul cinematografic al poveştii, dar şi prin personaje care, prin credibilitatea lor dezvoltă autonomie devenind independente şi ajungând direct la sufletul cititorului.
Locul şase este ocupat, în topul nostru, de doi autori
6. Anotimpul pumnalelor, de Şerban Andrei Mazilu
“
O lună coaptă se-nvolbură în privirea-i cafenie, alunecând aproape lasciv peste lamele încovoiate, dureros de ascuțite. Era ceva sublim, senzual și teribil de asemănător între tăișul sinuos al armelor și curbura șoldurilor ce întâlneau piciorul și pelvisul dezvelite nepăsător, schițate parcă de o pensulă timidă pe trupul adormit al fetei. Sânul gol îi tresărea ritmic sub suflu-i domol, rostogolit leneș printre buzele roz, încă înflăcărate de sărutul amantului nocturn și tremurând parcă la fiecare pas mut ce-l apropia pe asasin de țintă.”
“Nu e nicio medalie, nicio cupă, niciun fel de gratificare a efortului tău. Nicio recompensă materială. Nu ai nevoie. Ai câștigat ce era mai important: ești viu, trăiești și ai șansa ca mâine să te căiești și să încerci să-ți repari greșelile, să-ți speli păcatele. Dar n-o s-o faci! Fiindcă ești un afurisit de Corb și singurul țel, obiectiv, scop e să iei o altă viață, s-o împachetezi în tăișuri, s-o legi cu fundă stacojie și să i-o trimiți lui Thanos împreună cu cele mai calde urări.”
Într-un univers fantastic dominat de forțe oculte și de tehnologii avansate nefiresc pentru acele timpuri, un grup de asasini încearcă imposibilul: dejucarea planurilor diabolice de preluare a puterii și restabilirea echilibrului viață – moarte, de mult alterat. Arhipelagul Voss se zbate în mizerie și disperare, sărăcie și haos. Conducătorul Bisericii, corupt și pervers, și o aristocrată însetată de putere manipulează, seduc sau ucid pe oricine le stă în cale, căci miza supremă este chiar tronul Împăratului. Vocea zeului Moarte se face auzită peste șuieratul pumnalelor, în timp ce un erou improbabil este aruncat în mijlocul unui joc dement în care toată lumea are de pierdut.
6.Ceasul fantasmelor, de Oliviu Crâznic-recenzie
„Este miezul nopții… și tu citești”…
După o scurtă prezentare realizată de către scriitorul și editorul Şerban Andrei Mazilu, am pătruns instant într-o lume fantastică, unde traiectoria intensității trăirilor pe care le are cititorul este una constantă și puternică. Nu există moment de respiro într-o astfel de lume, unde totul este atent descris de către autor, de parcă el însuși ar fi un personaj din locul și epoca povestirii sale.
Stilul atent, descriptiv și elaborat al autorului, scoate la suprafață o imaginație complexă, căreia i se atașează, asortându-i-se perfect, o documentare temeinică. Imaginile sunt atât de bine realizate, încât le vezi cu ochii minții și – mai mult decât atât – te vezi acolo, în lumea aceea fantastică, personaj al poveștii, trăind ceea ce trăiesc și ceilalți, simțind ceea ce simt și ceilalți… și toate acestea, pentru că este miezul nopții… și tu citești.
Cartea este structurată în patru secțiuni. Prima, intitulată „Înainte de coşmar” cuprinde două povestiri: „Lenore Arras” şi „Pivniţele Palatului Charron”, scrieri cu un intens caracter gotic. Imaginile pe care autorul le redă cu măiestrie, bine construite cu ajutorul unui limbaj foarte atent ales, frapează încă de la început: „În frigul liniștit și funerar pe care nu îl simțeam, știam totuși că Dumnezeu se găsea plecat prea departe de noi pentru a-și mai bate capul cu mine. Iar Îngerul era deja mort.” Pe fondul acestei stări de deznădejde, luna își pierde strălucirea cu care suntem obișnuiți din alte genuri literare. Aici, în scenariul acesta întunecat, o găsim „plânsă, nătângă”, iar asta nu face decât să accentueze scenariul general.
Pe locul şapte avem două autoare
7. Urlet în tăcere, de Marina Neagu
„– Nu am timp să îţi explic. Te rog, nu te duce acasă!”
„Învăţasem că trecutul nu te poate atinge decât dacă îl laşi să îţi marcheze prezentul, aşa că mă străduiam să-l ţin închis.”
„Cumva prezenţa acelui tip mă făcea să reacţionez într-un fel ce îmi era total necunoscut şi care, categoric, nu mă caracteriza.”
Fără să știe, Sara, o adolescentă a zilelor noastre, suferă de pe urma unor legăminte făcute în urmă cu 2000 de ani, când cea din care avea să se deschidă linia familiei lor, marea preoteasă a dacilor, jură să-și reîntâlnească iubirea pierdută. Este atrasă în jocuri periculoase a căror inițiere nu-i aparține, dar ale căror consecințe zguduie cu totul micul ei univers.
Când violența îmbracă țesuturi umane, viața Sarei este salvată în mod misterios. Dar supraviețuirea vine cu un preț mult prea mare. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Marina Neagu, cu stilul ei binecunoscut, pregătește cititorilor săi încă o poveste trăită cu sufletul la gură. De pe marginea prăpastiei, personajele îți vor da dependență și, la final, te vei trezi dorind mai mult
7.Pragul, de Doina Roman-recenzie
“Pragul“ este o poveste care captivează, cu personaje minunate, acțiune foarte alertă, clipe tensionate care se întrepătrund cu momente destul de înduioșătoare, scene de sex descrise destul de explicit și nu în ultimul rând, replici amuzante.
Având în vedere că autoarea omite să spună locul și timpul desfășurării acțiunii, m-am simțit puțin derutată, neștiind dacă am de-a face cu o lume desprinsă parcă din epoca medievală (greșit spus, dar alt cuvânt nu găsesc pe moment) sau dacă nu cumva totul se petrece undeva în viitor. Cert este faptul că avem de-a face cu o lume destul de ciudată, populată de o serie de rase sau clanuri (krabori, uri, velstigi, tărcati, legionari, civili, oreade-culegătoare de emoții, krâci, mentori, colectori etc), ființele își folosesc sentimentele pe post de monedă de schimb, Liga și Alianța sunt într-un permanent conflict, iar toate sentimentele pure sunt ținute într-o Casetă. De fapt, întreaga acțiune se învârte în jurul acestei Casete.
“…sunt păzitorul tău Lia, și pentru că în Caseta aia e o parte din sufletul meu. Pentru că tu ții în viață o parte din sufletul meu. și dacă tu mori, nu o să mai poată fi hrănită bucata aia care este la tine.”
8. Refugiul-Seria Tarâmul tăcerii, de Raluca Butnariu
“Refugiul” este un thriller romance cu vampiri atipici. Raluca Butnariu a reușit de această dată să combine într-un mod armonios elemente de aventură, intrigă polițistă, mister, suspans, fantasy și dragoste, ceva ce nu am mai găsit decât la autoare precum J.D. Ward, Kelley Armstrong, Jeaniene Frost, Laurell K. Hamilton sau Tanya Huff. Avem parte de numeroase întorsături de situație, urmăriri ca-n filme, răpiri, lupte teritoriale între vampiri, dar și lupte între vampiri și traficanții de droguri, situații limită care ne țin în suspans pană la final. -Alina
“Vampirul care se înamorase de ea era un specimen realmente superb, carismatic şi volatil, suspicios şi complet imprevizibil, lucruri care o atrăgeau spre el dar care o şi puneau în gardă, făcând-o să păstreze distanţa.
Ceea ce o uimea şi o înspăimânta pe Alecsandra cel mai mult la el era profunzimea şi statornicia sentimentelor lui. În cei cinci ani de când îşi declarase în mod deschis afecţiunea pentru ea, niciodată nu-i fusese infidel. Era un mascul ca toţi masculii, cu necesităţi fizice normale. Vampirii, prin însăşi natura lor, erau nişte creaturi extrem de senzuale, care practicau sexul cu aceeaşi plăcere cu care vânau. Marcus renunţase de bunăvoie la acel aspect important al existenţei lui, preferând să aştepte clipa când ea avea să-şi încheie socotelile cu trecutul, lăsându-şi în urmă pentru totdeauna amintirile din cealaltă viaţă.”
“Un vampir este capabil să simtă uneori mult mai mult decât un om. Poate simţi iubirea, durerea, singurătatea şi disperarea mult mai puternic decât un muritor. Iar inima mea bate pentru simplul motiv că o parte din mine a rămas umană.”
Romanul Refugiul, primul volum al trilogiei Tărâmul Tăcerii, este cel care vă va împinge să faceți primul pas dincolo de viață. Însă există un preț ce trebuie plătit.
Ești pregătit să riști? Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Sicilia. Un drum îngust de munte, o noapte înecată într-o ploaie torențială. Trei vampiri plecați să vâneze. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Alecsandra Drummond asistă neputincioasă la moartea logodnicului ei, apoi încearcă disperată să-și salveze propria viață. Cu trupul zdrobit în urma impactului mașinii cu pereții stâncoși ai muntelui, secătuită de sânge, pradă unor dureri agonizante produse de veninul creaturii care o atacase, tânăra femeie este conștientă că moare și că nu există nimeni care s-o ajute…
Și totuși soarta tinerei femei este schimbată fulgerător, printr-un capriciu al naturii.
Transformată într-un hibrid, nici om dar nici vampir, Alecsandra este cooptată de către membrii unei grupări secrete, numită Refugiul, unde învață să se adapteze noii sale vieți.
Scopul ocupanților Refugiului este să păstreze secretă existența vampirilor în perimetrul orașului Chicago, anihilându-i pe cei care încălcau granițele. Scopul Alecsandrei este să-i găsească pe cei trei vampiri care i-au ucis logodnicul.
O serie de crime încrucișează drumul Alecsandrei cu cel al agentului special FBI, Maxwell Jacobi, care este direct implicat în investigarea acestora, iar între ei se naște subit o atracție puternică.
Mirosul acestui bărbat încăpățânat și carismatic este irezistibil de seducător pentru prădătorul din Alecsandra. Dincolo de magnetismul sexual, este nevoită să se lupte cu setea intensă pe care acest bărbat i-o stârnește. Este conștientă că apropierea dintre ei pune în pericol viața agentului FBI și este ferm decisă să-l țină departe de ea. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
Max se îndrăgostește instantaneu de frumoasa și misterioasa Alecsandra Greydon. Cine este în realitate această femeie și ce secrete ascunde ea?…
O serie de personaje fascinante, situații periculoase, dialoguri spumoase și o acțiune derulată într-un ritm alert, care te va ține în suspans până la ultima filă, este ceea ce vă promite primul volum din Trilogia Tăcerii.
9. Seria Cerurile mistice, de Nicoleta Tudor
Vi s-a întâmplat vreodată să vă emoționeze o poveste atât de mult, încât să nu puteți vorbi despre ea nici după o perioadă lungă de timp? Să nu vă puteți stăpâni lacrimile și glasul, nu din cauza tristeții, ci din cauza puterii cuvântului, a frumuseții care vă tăie răsuflarea? Exact asta mi s-a întâmplat mie după ce am citit Toria. Autoarea scrie într-un fel atât de sublim, încât pur și simplu am simțit că emoția mă doboară și abia mi-am putut stăpâni lacrimile. În plus, ea are un talent extraordinar de a împleti realul cu supranaturalul, dragostea cu fantezia, încât am simțit că mă pierd în visare.
După ce am terminat de citit volumul doi, muream de curiozitate să aflu care e adevărul în privință relație dintre Naum și Enola, dacă au într-adevăr un copil împreună, așa că am așteptat cu nerăbdare apariția celui de-al treilea volum. Însă ceva s-a întâmplat cu mine. M-am trezit că îmi este teamă de ce voi afla, că poate m-am înșelat în privință lui Naum, așa că am amânat citirea acestei cărți.-Alina
Până într-o zi când am simțit că sunt pregătită să aflu adevărul.
“Oare multele ore petrecute în spital, și nu acasă cu el să-l fi făcut să se îndrepte spre o altă femeie? Oare ea, în încercarea disperată de a fereca imaginea și amintirea lui Naum reușise să se închidă chiar și pe ea? Îi veni acest gând că o revelație. Și dintr-o dată, simți pentru Sorin atâta compasiune și iubire încât începu să plângă. Oare el a simțit în toți acești ani rana din sufletul ei? Asta să fie? Îl putea ea învinui în vreun fel pe Sorin pentru că o înșela? Oare nu asta a făcut și ea în tot acest timp, când, fără să vrea, l-a iubit pe Naum chiar și când ea nu voia să știe asta?”
10. Îngerul luminii, de Alina Cosma
“Îngerul Luminii“, primul volum din seria Tărâmul Mistic, este o poveste captivantă, care îi poartă pe cititori într-o lume fantastică, plină de magie și iubiri înflăcărate. Este o carte alertă, cu personaje puternice, darnice, iubitoare, cu acțiune alertă, clipe tensionate care se întrepătrund cu momente emoționante, scene romantice, și nu în ultimul rând, replici amuzante. De altfel, asistăm la o poveste de dragoste incitantă și plină de umor, duelul verbal dintre cei doi protagoniști, Daria și Gabriel, fiind deliciul cărții. Top 10 cărţi fantasy scrise de autori români
În plin război al elementelor primordiale, Pământ, Apă, Aer, Foc, două suflete pierdute se întâlnesc. Ea, o simplă muritoare. El, un gardian înconjurat de mister. Amândoi ocrotitori ai omenirii. El condus de pasiune. Ea, întruchiparea dragostei infinite și dezinteresate.
,,- Mi-e dor de lumea mea, suspină ea.
– Te va găsi dacă pleci de aici.
– Nu știu ce vreți de la mine, dar nu sunt specială!
– Uită-te la mine!
Își ridică privirea.
– Crezi că mint când spun că îmi mărești puterile?
– Acesta este motivul pentru care mă ții aici, să-ți mărești puterile?
– Nu am nevoie de îmi măresc puterile. Dar tu ai nevoie să te descoperi.
– De ce crezi că nu mă cunosc?
– Când voi considera că ești în siguranță, te voi elibera! Îți promit!
– De ce-ți pasă de siguranța mea?
– Cât timp te afli aici, ești responsabilitatea mea.
– Aceasta a fost intenția ta de la început?
– M-am răzgândit. ”
Frumos top! Ma bucur sa afirm ca am citit si eu sapte dintre titlurile din acest top.
Super!
Sper să ajung să citesc și eu câteva dintre ele. Am citit doar de la o singură autoare și sincer mi-a plăcut dar n-a fost uauuu când am terminat.
Trebuie sa mai citesti cateva, poate gasesti ceva sa iti placa in totalitate. Mi s-a intamplat si mie
Îmi fac cu ochiul câteva de aici și sper să le iau curând
Daa,un top formidabil!!!Cartile Calinei le am dar necitite,cartea Alinei Cosma necitita,cartile de la Crux sunt prea tari pentru genul meu,Cartile Georgianei asteapta cuminte,restul am citit!!!
Ai de recuperat, Nicol!
Interesant top!Am citit cartile Laviniei Calina ,cartea lui Oliviu Craznic si Nicoleta Tudor.Lectura placuta pasionatilor!
Multumim, Arci!
Am citit doar Pragul, Neamul Corbilor și primul volum din Seria Nemuritori 🙂 Încă mai am de recuperat!
Spor la recuperat 🙂
Nu prea citesc acest gen dar cu asa recenzi mai ca convingî omul sa citeasca
Visez ca într-o zi cineva să scrie așa ceva și despre cărțile mele chiar dacă nu sunt fantasy.
Un articol fabulos, cu atât mai mult cu cât este scris pe tocuri.
Ador tocurile deși rar citesc purtându-le.
Într-o zi am să citesc toate cărțile astea așa de frumos prezentate.