“În acele câteva secunde, am vrut să o fac să simtă durerea pe care o simțeam eu.”

În patru secunde ai pierdut totul1

În patru secunde ai pierdut totul de K.A. Tucker-Editura Epica-recenzie

Volumul 3 din seria ,, Zece respirații scurte”

Titlu original: Four Seconds to Lose

Traducere: Gabriela Stoica

Editura: Epica

Colecţia: EpicLove

Nr. pagini: 463

Anul apariției: 2017

Gen: Romance, New Adult, Young Adult

Seria Ten Tiny Breaths : 0.5. In Her Wake (2014); 1. Zece respirații scurte – Ten Tiny Breaths (2012); 2. O minciună nevinovată – One Tiny Lie (2013); 3. În patru secunde ai pierdut totul – Four Seconds to Lose (2013); 4. Five Ways to Fall (2014)

   Viața unui proprietar de club de striptease nu e chiar așa cum și-o imaginează lumea. Cu multe ore peste program la activ, un personal cu suficiente probleme emoționale încât să țină ocupat un întreg departament de psihiatrie, și cu poliția mereu pe urmele lui, Cain, în vârsta de 29 de ani, începe să-și pună la îndoială misiunea de a salva fetele pe care le angajează. Dar, într-o zi, Charlie Rourke, blonda cu ochi căprui, intră pe ușă și lucrurile încep să devină mai complicate. Cain se supune unui cod foarte strict de a nu se culca cu angajatele. Dar autocontrolul său este pus la încercare în prezența lui Charlie…
Charlie Rourke, în vârstă de 22 de ani, are nevoie de o sumă foarte mare de bani, într-un timp scurt, pentru a-
și face urma pierdută, înainte de a fi prea târziu. A-și da hainele jos de pe ea pentru bărbați îi face stomacul să se întoarcă pe dos, dar Charlie se încurajează spunându-și că trebuie să-și pună în aplicare talentele de actriță și dansatoare. Și cu toate că celelalte fete par nerăbdătoare să pună mâna pe șeful lor sexy, sofisticat și atent, ea nu este interesată. La urma urmei, Charlie Rourke nu există cu adevărat — și fata care pretinde că este nu se poate lăsa distrasă de sentimente. Suntem, pur și simplu, doi oameni buni, fiecare cu trecutul la fel de pătat, în căutarea unui viitor luminos.
“Cred că unii oameni sunt în mod natural răi.
Cred că vina te poate motiva suficient încât să ajungi să faci anumite lucruri.
Cred că mântuirea este ceva la care doar po
ți aspira.
Cred că a doua
șansă există numai în vise.
Cred că timpul este neiertător
și nu ai la dispoziție o veșnicie să poți schimba viața unei persoane.
Ai doar câteva secunde.
Câteva secunde ca să o cucere
ști.
Și câteva secunde ca să o pierzi. “- Cain

   Sunt convinsă că toți cei care îndrăgesc cărțile de la editura Epica sunt fericiți atunci când se editează o nouă poveste scrisă de K.A.Tucker, așa că nu mai e nevoie să spun cât de fascinați suntem de poveștile ei desprinse parcă din realitatea cotidiană.

   În patru secunde ai pierdut totul este o serie încântătoare, cu personaje puternice care reușesc într-un final să depășească toate obstacolele, cu relații trainice de prietenie, cu situații extrem de intense emoțional, cu dialoguri efervescente și cu o doză imensă de romantism. Fiecare volum în parte este presărat cu o gama largă de trăiri intense – emoții, îndoieli, disperare, teamă, speranță.

    “În patru secunde ai pierdut totul” este o poveste plină de sensibilitate, de sentimente, intensă, cu personaje uimitoare, luptătoare, capabile de multe sacrificii. La fel ca și celelalte cărți din serie, este încărcată de emoție și pasiune, de scene dramatice, tocmai pentru că autoarea abordează anumite subiecte sensibile, precum efectul drogurilor, despre abuzuri, agresiune sau tentativa de viol. Faptul că povestea este spusă din perspectiva celor doi protagoniști, Cain Ford și Charlie Rourke, m-a ajutat să-mi dau seama ce gândește și simte fiecare. Amândoi protagoniștii sunt bântuiți de fantomele trecutului și sunt posesorii unor secrete halucinante, motiv pentru care iubirea lor este pusă la grea încercare.

   Pe Cain Ford l-am întâlnit pentru prima oară în “Zece respirații scurte”, atunci când Kacey s-a dus să se angajeze la clubul lui, Penny’s. Aura de mister în care era învăluit acest personaj, m-a făcut să aștept cu mare nerăbdare să aflu povestea lui de viață și, implicit, ce probleme în ale amorului îi va aduce Cupidon. Eram sigură că “În patru secunde ai pierdut totul” va fi pe gustul meu, însă nicio clipă nu m-am gândit cât de răvășitoare vor fi dezvăluirile despre el.

   Am rămas surprinsă văzând că atât de multe amintiri din copilărie lui se termină cu sex, droguri, moarte, sau cu o combinație devastatoare a acestora. M-a emoționat durerea sufletească indurată de el, însă m-a și scos din minți toată acea vinovăție pe care el o simțea de atâția ani. Ajunsesem să mă satur să îl văd stând închis în carapacea lui, vânând fantome și pedepsindu-se pentru ceva întâmplat cu ani în urmă. Și nici măcar nu a fost vina lui.

   Și dacă tot sunt la momentul dezvăluirilor, trebuie să vă mărturisesc că la început am fost puțin deranjată de modul în care gândea și acționa Cain, atunci când venea vorba de Charlie. I-am înțeles tot acel conflict interior, că îl speria asemănarea ei cu Penny (o dansatoare pe care el a iubit-o mult și care a fost omorâtă de logodnicul ei), că îi era frică să nu sufere din nou și că era convins că ea merita ceva mai bun decât un nenorocit de patron de club de streptease cu atâtea secrete, dar m-a durut să-l văd că se minte pe sine și din cauza asta viața lui amoroasă era atât de searbădă. M-a scos din sărite modul cum încerca să și-o scoată din gânduri, având aventuri de-o noapte cu femei care credeau despre el că este un investitor în domeniu financiar în vârstă de douăzeci și nouă de ani. Știa că femeile de calibrul celor cu care se vedea – sofisticate, cu nasul pe sus și cu o atitudine insolentă – își doreau bărbați acceptabili din punct de vedere social, așa că le servea această minciună. Se culca cu ele, dar nu și-o putea scoate din minte pe Charlie. Și asta nu-i nimic, dacă nu ar fi strigat-o pe nume când era în plin moment amoros cu una dintre ele. Bine măcar că după acest episod jenant, a evitat să o mai cheme pe Vicky, Rebecca, Grace sau pe oricare altă femeie, considerând că era cazul să se potolească puțin înainte de a risca să le insulte astfel.

   De asemenea, i-am apreciat dorința de a-și proteja și ajuta angajatele, dar în același timp, m-a necăjit puțin naivitatea de care a dat dovadă în privința uneia dintre dansatoarele lui – China. Din nefericire, femeia asta le făcea numai și numai neplăceri atât lui Charlie, cât și altor angajate, și de multe ori ea era cea care isca certurile și bătăile din club. Iar Cain prefera să închidă ochii și să le dea afară pe cele care încercau să îi țină piept Chinei. Scorpia manipula o mulțime de bărbați ca pe niște marionete, dar în fața lui Cain am impresia că juca un rol – cea de fată demnă de toată mila. Am compătimit-o pentru că a fost abuzată de tatăl ei, dar toată lumea are probleme, iar Cain trebuia să înceteze să-i mai caute scuze.

   Dar și trecutul lui Cain este unul trist și plin de momente dureroase. S-a născut și a crescut într-o familie de infractori, așa că nu e străin de violența fizică brutală. A plecat de acasă pe când avea șaptesprezece ani și a petrecut un an dormind pe la prieteni. Abia a reușit să termine liceul, apoi, la inițiativa tatălui lui, a început să intre în luptele ilegale de mai mare anvergură.

“Nu e chiar acea lume în care un tată iubitor și-ar introduce fiul. Dar eu nu am un tată iubitor. Am un imbecil de tată care se crede mare grangur mafiot și care – după ce m-a bumbăcit suficient de tare încât să mă învețe cum să mă țin pe picioare și să îmi fortific mușchii înainte de vreme – a decis că ar putea face ceva bani gheață de pe urma mea, azvârlindu-mă în ringul de lupte ilegale din Los Angeles la vârsta de șaptesprezece ani. La vremea aceea, trupul meu nu era încă pe deplin dezvoltat, dar era destul de solid datorită antrenamentelor istovitoare la care insistase și mă supună. Nu pot să spun că m-am dus acolo împotriva voinței mele. Chiar mi-a făcut plăcere, de cele mai multe ori. Întotdeauna, mutra tatălui meu este aceea pe care o zdrobesc, oasele lui sunt acelea pe care le sfărâm, și asta se întâmplă ori de câte ori îmi ridic pumnii încleștați.”

   A început să câștige bani frumoși, suficienți cât să își cumpere o mașină și un apartament. I-a permis surorii sale, Lizzie, să vină să locuiască cu el vreo câteva luni, dar după ce a aflat că își vinde trupul într-un club, a dat-o pe ușă afară. Ea s-a mutat înapoi împreună cu părinții lor, niște scursuri ale societății. Tatăl făcea trafic cu heroină și marijuana, iar mama se ocupa cu prostituția. Chiar dacă știau ce face fiica lor, nu le păsa. Ba mai mult, mama ei obținea cumva o parte din câștig, așa că Lizzie nu avea pe nimeni să o protejeze împotriva lor.

“Eu nu am făcut nimic în privința faptului că ea își vindea trupul… Toate astea fiindcă nu am fost în stare să văd dincolo de masca ei de femeie dură, stricată până în măduva oaselor, și să văd fata care încă se mai ascundea pe undeva, prin interiorul ființei ei, și care avea nevoie de cineva care să aibă grijă de ea. “

   Din păcate, sora lui a murit în urmă cu zece ani, împreună cu părinții lor, într-o crimă multiplă legată de droguri. Polițiștii nu au reușit să găsească vreun vinovat. Toate aceste nenorociri l-au făcut să se gândească că ar putea face ceva productiv cu banii lui, cum ar fi să deschidă propriul club. Văzuse prea multe femei decăzând rapid, așa că voia să le ajute pe cele care se vedeau nevoite să își scoată hainele de pe ele ca să supraviețuiască. Și-a împlinit visul și și-a deschis clubul, dar codul lui moral l-a determinat să nu urmărească reprezentațiile dansatoarelor, și să nu se culce cu angajatele. Sigur că pentru un tânăr înconjurat de stripteuze care se dădeau la el în fiecare zi a fost un adevărat test de voință, dar și-a respect codul cu stoicism. Asta până când o tânără pe nume Penny și-a făcut apariția în clubul lui. A fost imposibil să o ignore. A fost imposibil să nu se îndrăgostească de ea încă din primele secunde. Însă povestea lor s-a terminat în mod tragic – după singura lor noapte de iubire, Penny a fost omorâtă de către logodnicul ei, chiar în clubul deținut înainte de Cain. A fost singura dată când nu și-a respectat politica și de atunci se simte vinovat de moartea tine Și dacă, de la bun început, mi-aș fi respectat politica și aș fi stat departe de ea, nu ar fi sfârșit-o cu capul zdrobit de asfalt la doar câțiva pași de biroul meu.

Și dacă, de la bun început, mi-aș fi respectat politica și aș fi stat departe de ea, nu ar fi sfârșit-o cu capul zdrobit de asfalt la doar câțiva pași de biroul meu.

Dacă moartea lui Penny a contribuit la ceva, a fost să nu mă mai las distras de la scopul acestei afaceri. Care, în mod cert, nu este iubirea.“

   De atunci au trecut nouă ani, Cain și-a deschis între timp un alt club, care poartă numele celei pe care a iubit-o cândva – Penny’s – și continuă să își ajute și să-și protejeze angajatele. Așa cum ar fi trebuit să facă cu sora lui și cu Penny. Acum el nu mai angajează pe nimeni la întâmplare, ci doar pe bază de referințe. De altfel, nu a mai angajat pe nimeni altcineva de aproape un an. Însă Ginger, una dintre barmanițele lui, îi recomandă o fată pe care a cunoscut-o de curând și care avea neapărată nevoie de bani – pe Charlie. Iar în momentul în care aceasta își face apariția în biroul lui, Cain are impresia că se uită la trecutul lui. La Penny.

 

Și iată-mă ajuns aici, crezând că am lăsat tragedia în urmă și mi-am văzut mai departe de viața mea. Până astă-seară, când sosia lui Penny intră în club și îmi face țăndări sufletul convalescent.

Ce am făcut? M-am holbat la ea precum un pervers nenorocit. Mi-am lipit ochii de trupul ei, am evitat mâna ei întinsă politicos, am făcut-o să se simtă stânjenită sub privirea mea fixă.

Ca apoi ea să își lase rochia să cadă și scânteia aceea – amalgamul acela ciudat de legătură amoroasă, speranță și poftă trupească, mult mai puternic decât simpla reacție pe care ar trebui să ți-o provoace un trup despuiat care ți se oferă pe tavă – m-a izbit drept în față. Exact la fel cum am mai simțit o singură dată până acum. Atunci când Penny a intrat în biroul meu.”

   Cain este absolut șocat de asemănarea lui Charlie cu Penny (dansează exact la fel cum dansa și Penny, același stil, aceeași grație, aceeași clasă), dar va încerca să se obișnuiască cât mai repede cu ea, crezând că tânăra va deveni doar una dintre toate celelalte angajate. În plus, va pune pe urmele ei un detectiv particular, ca să sape cât mai adânc în trecutul ei.

   Însă Charlie Rourke nu există cu adevărat. Nu acesta este adevăratul ei nume, și nici măcar nu are vârsta de douăzeci și doi de ani, așa cum apare în acte, ci este o fată de optsprezece care încearcă să-și uite trecutul și să-și piardă urma, înainte de a fi prea târziu. Povestea ei este una tristă. Mama ei avea două cincisprezece ani atunci când a adus-o pe lume, iar la optsprezece ani lucra ca strepteuză. Atunci când l-a întâlnit pe mult mai bătrânul și bogatul om de afaceri din New York, Sam Arnoni, a fost sigură că soarta s-a întors în favoarea ei. Nu a fost să fie așa. Până la urmă, mama lui Charlie a murit pe când fata avea doar opt ani. Femei a murit din cauza unei rare complicații produse în timpul nașterii, împreună cu fratele ei vitreg nenăscut, lansând-o singură cu tatăl ei vitreg. Sam a asigurat-o pe fată că vor rămâne împreună, atâta vreme cât avea să fie un șoricel ascultător. Bărbatul a făcut tot ce a trebuit ca să câștige dragostea și devotamentul ei, copleșind-o cu multă afecțiune și cu multe cadouri, reușind să o convingă de faptul că este iubită. Fata ajunsese să nici nu mai suporte gândul că l-ar putea pierde. Însă totul nu fusese decât o iluzie. Sam era de fapt un tip paranoic, un traficant de droguri, care își va trimite propria fiică vitregă la tranzacțiile de droguri.

“Si atunci când propriul tău tată vitreg – cel care te-a crescut și ți-a oferit totul – îți cere să faci așa ceva, linia de demarcație între bine și rău începe să devină mai confuză, și îți este mai ușor să ignori acea voce micuță a rațiunii din capul tău. Presupun ca nu am avut cel mai bun ghid moral în educația mea.”

   Dar atunci când fata a fost abuzată de unul dintre bărbații cu care trebuia să facă o tranzacție, Sam a avut grijă să îi dea o lecție acelui pervers, dar poliția a prins firul acelui asasinat, așa că Sam a încercat să o îndepărteze – i-a procurat acte pe numele de Charlie Rourke și un bilet de avion cu destinația Miami. Tânăra s-a gândit că va rămâne aici până când va câștiga suficienți bani că să poată face aranjamentele necesare pentru a obține o nouă identitate. Una de care Sam să nu știe nimic. Și apoi va fugi în cel mai îndepărtat colț de lume.

   În scurt timp, Charlie o cunoaște pe Ginger la cursul de dans la bară pentru începători. Luându-se după talentul ei de dansatoare la bară și după înfățișare, Ginger a presupus, în mod automat, că este stripteuză. Charlie a profitat de încurcătură și i-a turnat câteva minciuni, reușind să o determine să o ajute să fie angajată la Penny’s.

   Însă ea nu suportă să danseze topless în fața tuturor acelor destrăbălați, așa că își imaginează că dansează numai și numai pentru Cain. În fiecare seară își face numărul privindu-l doar pe el, iar tensiunea sexuală își face simțită prezența între cei doi.

“Dar atunci când sunt pe scenă, simt ochii aceia întunecați ațintiți asupra mea, precum ai unui vultur ce își urmărește prada, în vreme ce muzica îmi vibrează prin tot corpul, iar membrele mele se încolăcesc în jurul barei reci din alamă. iar șoldurile mele se unduiesc, se răsucesc, se avântă, se arcuiesc.”

 “Nu știu cum o să rezist știind că ea face asta în clubul meu zilnic. O tentație pe care s-ar putea să nu fiu în stare să o ignor la infinit, deoarece, la naiba, sentimentul acesta îți creează aceeași dependență ca și dozele de heroină.”

 “Mă inundă, în egală măsură, sentimente de dragoste și ură atunci când ea este acolo sus, pe scenă. Dragoste pentru că este singura mea modalitate de a o vedea astfel, ceea ce îmi hrănește fanteziile bolnave care se învârtejesc astfel și au aceleași gânduri ale naibii de murdare.”

   Își va încălca Cain regulile pentru Charlie? Îi va dezvălui trecutul violent și toate celelalte secrete? Ce se va întâmpla atunci când Cain va descoperi cu ce se ocupă Charlie? Se știe că el are toleranță zero pentru droguri. Va avea ea curajul să-i dezvăluie tot adevărul?

   K.A. Tucker a scris o carte încărcată de momente romantice, de multă pasiune și trăiri intense. O poveste profundă pe care o recomand cu căldură.

Și doar în câteva secunde, sunt sigur că ceva mai profund decât momentele ei de striptease și atracția fizică a început să se înfiripe între noi.

În câteva secunde.

Nu ar fi trebuit să aștept atât de mult. Ar fi trebuit să îi câștig inima din momentul în care a intrat pe ușa mea. Cu fiecare secundă care a trecut de atunci încoace, am pierdut timp prețios și o mulțime de posibilități, repetând greșelile din trecut. Nate are dreptate. Nu pot schimba nimic din ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să îmi fie învățătură de minte.”

 “În acele câteva secunde, am vrut să o fac să simtă durerea pe care o simțeam eu.”

 

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Cărţi Young Adult

 

***Alina Geambaşu (Alina)***Simplă și complicată în același timp, prudentă și încăpățânată. Compar nevoia de a ști, cu desfășurarea unui mecanism și refacerea lui piuliță cu piuliță pentru a vedea cum funcționează. Când ceva mă depășește, mă simț ca David înainte de întâlnirea cu Goliath, când constată că a uitat să-și aducă praștia. Marea mea pasiune este literatura fantasy, romance și thriller. Posesoare a unei imaginații debordante, reușesc cu ușurință să mă transpun în pielea personajelor din cărți. Din postură de vrăjitoare mai am de lucru cu vrăjile.

22 COMMENTS

 1. Superbă recenzie ! Reușești de fiecare data sa îmi stârnește interesul pentru un alt gen de roman ! Mulțumesc pentru recomandare ! Felicitări !

 2. Pare interesanta combinatia asta, desi cartile romantice nu sunt genul meu. Felicitari pentru recenzie!

 3. O recenzie minunata,altfel nu se putea din partea ispitei Alina!Am citit cartea si sincer ,ma asteptam la alceva din partea autoarei!Mi-a placut,dar,parca este altfel,mai agresiva povestea aceasta!

  • Da, a fost mai dura, in sensul ca autoarea a abordat un subiect mai sensibil : traficul de droguri, tentativa de viol…

 4. Seria asta sună chiar foarte bine 🙂 M-ai convins în privința ei!

  Te felicit pentru recenzie locco_smiley_10

 5. Frumoasa recenzie!Trebuie sa vad daca am ceva din serie daca nu o sa o cumpar s-o citesc si eu.Felicitari Alina!

 6. Frumoasa recenzia, Alina! Am avut norocul sa o castig pe pagina voastra de facebook si m-am apucat imediat de ea. Superba!!!

 7. Romantism și suspans… și o recenzie excelentă. Alina, reușești de fiecare dată să determini cititorul recenziei tale să citească cartea. Felicitări!

  • O sa razi, dar te-am recunoscut! Comentariile tare ma stimuleaza de fiecare data. Multumesc mult!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.