Legea inocenței de Michael Connelly - Editura Rao - recenzie

Legea inocenței, de Michael Connelly – Editura Rao – recenzie

Legea inocenței

Autor:Michael Connelly

The Law of Innocence

Editura RAO Distribuție,2021

Traducere din limba engleză – Mihaela Neacșu prin Lingua Connexion

Pagini – 415

DESPRE AUTOR

   „Michael Connelly s-a născut în Philadelphia, în 1956. A hotărât să devină scriitor descoperind cărțile lui Raymond Chandler, drept urmare, a obținut o diplomă în jurnalism cu specializarea scriere creativă, la Universitatea din Florida. A lucrat la diferite ziare din Daytona Beach ți Fort Lauderdale, precum și la Los Angeles Times. Cărțile sale au fost traduse în 39 de limbi.A câștigat 15 premii internaționale. Pe lângă profesia de scriitor, Connelly este unul dintre producătorii și scenariștii serialelor de televiziune Bosch și Level 9. Poate fi văzut ocazional în serialul Castle, jucând pocher.”

  Michael Haller este avocat al apărării. După câștigarea unui caz sărbătorește la Redwood. Majoritatea avocaților sărbătoresc acolo, iar faptul că Haller nu bea alcool nu mai contează atunci când este așteptat să plece cu mașina din bar și oprit de poliție, mai ales că în portbagajul mașinii lui este găsit un cadavru. Avocatul este arestat și închis la Twin Towers în centrul Los Angelesului. Alege să se reprezinte singur și împreună cu echipa lui încearcă să demonstreze că a fost o înscenare. Ca avocat nu poate fi mulțumit cu verdictul nevinovat și își dorește să iasă din acest caz inocent, asta însemnând să găsească criminalul și pe cei ce i-au înscenat crima. Nu-i este ușor să lucreze la apărare din închisoare și procuratura este decisă să-l înfunde cât mai adânc. Pe parcursul procesului se dovedește că lipsesc probe și informații care l-ar fi ajutat de Haller să-și construiască o apărare justă. Judecătoare Warfield a fost în trecut avocat al apărării și este obișnuită cu trucurile folosite de ambele părți, acuzare-apărare, de aceea poate fi corectă atunci când este nevoie de o decizie pe care trebuie să o ia imediat. Avocatul apărării cere un proces rapid, iar asta înseamnă că în câteva luni verdictul trebuie decis de către un juriu. Iese la un moment dat pe cauțiune, ajutat de un fost client și de fratele lui vitreg, dar procuratura și detectivul care anchetează caută noi motive de acuzare pentru a-l băga înapoi după gratii. Trebuie să-și apere spatele în închisoare, mai mult decât prima dată, pentru că a dezvăluit corupția din închisoare și chiar gardienii îi poartă ciudă. Se atentează la viața avocatului în autobuzul cu care merge la închisoare și apoi este escortat singur pe parcursul procesului de către o mașină de poliție. Jennifer, colega lui la apărare este nevoită să plece din oraș chiar înainte să înceapă procesul cu jurați și Hayley, fata avocatului, o roagă pe mama ei, care este procuror să-l ajute cu apărarea. Aceștia sunt despărțiți de mult, dar sentimentele lor par a fi încă prezente.

  Cadavrul din limuzina avocatului este al unui fost client care i-a rămas dator. Acest lucru scoate la iveală documente care l-ar putea incrimina pe avocat, dar care nu-i dovedește vinovăția. Apare un suspect care nu este de găsit și o afacere urmărită de FBI. Din această cauză probele sunt greu de găsit, iar avocatul calcă pe nervi o instituție a statului.

  Legea inocenței este un thriller juridic excepțional, care te ține în suspans până la final. Ancheta și parcursul procesului este o luptă continuă care trebuie câștigată printr-un verdict de inocent, nu doar nevinovat. Micile victorii ale apărării îți dau satisfacție, iar cele ale acuzării te înfurie. Cel mai greu caz e acela care îți pune libertatea în pericol.

  Cum se sfârșește acest caz? Reușește avocatul Haller să-și dovedească inocența și să-și recapete viața de dinainte? Cine este vinovat și cine răspunde pentru nedreptatea comisă?

  Vă invit să descoperiți singuri răspunsurile la întrebări, plus că tot romanul este o lectură interesantă și un joc de putere excelent construit.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

3 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.