Lucifer de Michael Cordy

Editura: Rao
Traducere: Iuliana Hristescu
Anul publicării: 2002
Anul traducerii: 2007

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Alte cărți de autor- Codul lui Iisus-The Messiah Code, The Crime Code, The Colour of Death „LUCIFER: Lu-ci-fer-din latină, purtătorul luminii  (lux-lumina; ferr-a purta)

Am să încerc să nu fac un rezumat al cărţii, de data aceasta vreau să expun sentimentele şi ideile care m-au încercat pe parcursul lecturii. E adevărat că am o pasiune pentru genul acesta de cărţi, un gen despre istoria religiei, divinitate, umanitate, ştiinţă şi despre alegerile pe care trebuie sa le facem la un moment dat.
Prima carte pe care am citit-o a acestui autor a fost Codul lui Iisus, mi-a plăcut felul de a scrie, oferind o multitudine de informaţii, deşi întâmplările ne sunt prezentate ca ficţiune, trezesc în noi semne de întrebare la care nu vom cunoaşte poate niciodată răspunsul.

Bradley Soames împreună cu dr. Amber Grant susţin că au descoperit misterul luminii şi vor să dovedească măiestria de a o folosi. Cunoscând tainele lumii cuantice, susţin că pot îmblânzi puterea luminii. Compania Optrix avândul preşedinte pe Bradley, a lansat calculatorul optic, viteza de procesare a calculatorului în urma cercetării, calculatorul Lucifer folosea fotoni subatomici care procesau, memorau şi arhivau informaţii. Optrix a creat un calculator cu cea mai mare viteza de procesare din univers-LUMINA.
Am fost surprinsă câte detalii ştiinţifice, necunoscute mie sunt folosite de autor, într-o aşa măsură încât nici nu mi-am dat seama când am parcurs pagină după pagină, fără a putea bănui ce va urma la finalul acestei cărţi.
Bradley Soames este prezentat ca un om de ştiinţa suferind de o boală a pielii care la lumină se descompune, se arde. Acest motiv m-a făcut să gândesc că acesta este motivul său de cercetare a luminii, creându-l pe Lucifer.
Dr. Amber Grant a crescut intr-o familie adoptivă, ajutată de preotul Pete Riga după ce Amber şi sora sa siameza Ariel au fost abandonate. Surorile siameze aveau o parte a creierului comun, în urma operaţiei Amber a supravieţuit, iar Ariel a decedat. Un sentiment de vină era în sufletul lui Amber. Iar acum avea dureri de cap, simţea că moare şi o întâlneşte pe sora ei, în lumină. Bradley fiind partenerul ei trimis-o la o clinica părând îngrijorat de starea ei.

Dr. Miles Fleming a creat Neurotranslatorul, care conectat la creier putea transmite gândurile şi cu multă muncă să controleze un corp, o proteză, vorbitul. În clinică era internat Rob, fratele doctorului care doar ochiul stâng putea să-l mişte şi pe care cu ajutorul Neurotranslatorului să-l facă să vorbească şi Jack fiul acestuia care a rămas fără picioare în acelaşi accident cu tatăl său, şi în care şi-a pierdut mama. Miles i-a construit o proteză specială pe care nepotul său o controla cu puterea minţii. Rob moare între timp iar undele Neurotranslatorului transmite după moartea acestuia. Miles vrea să cerceteze cum e posibil aşa ceva. Amber devine pacienta lui, Bradley are un plan de la bun început, Lucifer împreună cu Neurotranslatorul să demonstreze ce este dincolo de moarte.
Fără să ştie Amber devine cobai pentru cercetare fiind singura persoană care moare prin legătura ei cu sora cea moartă. Până în acel moment Bradley cu echipa lui ucigând peste o sută de oameni muribunzi pentru cercetare. Fleming este concediat iar Bradley pare singura lui salvare sa îşi continue cercetarea, fără să ştie planurile malefice din spatele propunerii.

Foarte multe detalii IT, informaţii, personaje implicate, oameni ai bisericii. Îmi este imposibil să prezint fiecare persoană, fiecare intrigă, fiecare acţiune, pentru asta trebuie să citiţi cartea.
Deşi sunt creştină sunt deschisă la noi viziuni, noi orizonturi, fără a-mi zdruncina credinţa.
Se declanşează o serie de lupte, de cunoaştere a adevărului, sau a motivelor din spatele acestei sete a lui Bradley Soames, omul ciudat care a păzit de doi lupi.
Mi-a atras atenţia un citat „Noi existăm prin relaţiile noastre”- Fără relaţii noi nu existăm, singuri suntem nimic, deşi nu e o carte biblică suna asemănător cu „Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi„ Ai multe relaţii eşti bogat.
„Aşa că El l-a trimis pe cel de-al doilea fiu al său. Unul mai întunecat. Pe mine. Dar nu ca să predice bunătate şi milă, ci ca să dovedească că Dumnezeu nu exista de fapt. Că numai Satana ţine frâiele. Numai atunci omenirea se va putea descătuşa din strânsoarea religiilor şi-ţi va dezvolta propriul sistem de bine şi rău-adevăratul liber-arbitru. La urma urmei, vei face o alegere demnă de luat în seamă doar atunci când nu există promisiunea unei răsplăţi.”
Aşa cum spuneam un final neaşteptat-să fie Bradley Soames al doilea fiu al lui Dumnezeu? Fiul Întunecat? Să fi venit el să ni-l şteargă pe Dumnezeu din conştiinţă, doar pentru a decide singuri ce este bine şi rău?
Oare există Rai şi Iad?
O întrebare pe care ne-o punem toţi la un moment dat.
O carte extrem de interesantă, merită citită. Atenţie însă , nu vă lăsaţi influenţaţi.
Nota mea în calitate de cititor e 10

Recomand cu încredere

Recenzie cititor: autor Vero

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

8 COMMENTS

 1. O carte intetesanta, am vazut-o odata, acum imi pare rau ca am ocolit-o.sigur o voi cauta din nou. Felicitari pentru recenzie.

 2. Foarte interesante cele scrise de tine, Vero, cum cred ca este si cartea!
  Multumesc pentru recomandare!

 3. multumesc fetelor, este o carte buna cu siguranta
  sper sa nu o ocoliti daca va iese in cale
  pipici!!!!!!

  • Vero ai abordat o carte care nu este deloc genul meu. Apreciez curajul tău..literar și iți mulțumesc pentru că ai adus-o în atenție.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.