Luna nouă de Stephenie Meyer

Titlul original: New Moon
Editura: Rao
Anul apariției: 2008
Traducerea: Laura Frunză si Mihaela Frunză
Număr de pagini : 474

RECENZIE CITITOR

Rezumat carte

Acest al doilea volum din seria Amurg debutează cu ziua de naștere a Bellei – 18 ani, coșmarul ei că e mai ”bătrână” ca Edward și cu vestea că Alice organizează o petrecere de aniversare pentru Bella acasă la familia Cullen.
Ne pregătim să ne simțim bine la aniversarea Bellei, alături de eroii noștri, dar petrecerea mult-așteptată se va termină brusc, cu Bella rănită, Jasper scos cu forța din cameră, si toți vampirii însetați …. Veți descoperi singuri cum s-a ajuns la asta!

Acesta e momentul (în urma a ceea ce s-a întâmplat la petrecere) când Edward hotărâște că trebuie să o părăsească pe Bella spre pentru binele ei!!! Ca urmare a acestei decizii: familia Cullen pleacă din Forks; Bella face o criză din cauză că e părăsită, are coșmaruri, nu mai comunică…; este din ce în ce mai prezent în viața Bellei indianul Jacob/ Jake, cu ajutorul căruia Bella își revine, cât de cât…
Cei doi, Bella si Jake încep să-și petreacă împreună timpul liber, apucându-se să reconstruiască două motociclete, Bella folosind în acest scop banii din fondul pentru facultate.
În curând, Bella își testează tot mai des o ”calitate” nou-descoperită : nesăbuința – dacă intra în situații ce-i puneau viața în pericol, ea descoperise că poate auzi vocea lui Edward, așa că-și forța limitele pentru a avea aceasta alinare iluzorie
Cu Jake învață mersul pe motocicletă și urcatul pe munte. Se simt bine împreună, dar în acest timp, băiatul se îndrăgostește de ea!! Bella ținea la el, dar ca la un frate, căci gândul ei era tot la Edward! Prin urmare, îl roagă pe Jake s-o ajute să găsească poiana unde mergea cu Edward, pentru a vedea dacă-i mai simte prezența …
Jake acceptă, dar, cum ceva trebuie să se schimbe, acesta se îmbolnăvește! Veți vedea că, de fapt, era altceva decât o simpla boală…
Bella găsește singură poiana unde mergea cu Edward, unde are parte și de o surpriză: se întâlnește cu … stați calmi, nu e Edward!!! Vă aduceti aminte de cei trei vampiri periculoși care o urmăreau pe Bella (James, Victoria şi Laurent)? Ei bine, îl reîntâlnește pe Laurent – care mai demult îl avertizase pe Edward că James o vânează pe Bella… numai că, de data asta, e hotărât să o omoare el însuși!!! De ce?? Răspunsul e simplu: ca o favoare pentru Victoria, care dorea să se răzbune pe Edward deoarece acesta îi omorâse partenerul!

Este pe punctul de a fi ucisă…dar minune: aude vocea lui Edward care o sfătuiește pe Bella ce să facă…
Salvarea Bellei apare, neașteptat, sub forma unor lupi imenși ce se reped asupra lui Laurent, terminându-l!
Apoi l-am văzut; o formă neagră și imensă ieși dintre copaci, tăcută ca o umbră, și se îndreptă spre vampir. Era o creatură imensă, înaltă cât un cal, dar mai solidă și mai musculoasă. Botul lung se strâmbă, dezvăluind un șir de incisivi ca niște pumnale. Scoase un mârâit înfiorător printre dinți, ce hurui în poiana ca un tunet pelung.”
Bella fuge acasa speriată, neîntelegând prea bine ce s-a întâmplat…
În scurt timp, misterul se clarifică: Bella află cu stupoare că Jake e vârcolac!!! Ați înțeles acum cine era lupul enorm care o salvase în poiană…
Bella află tot mai multe despre vârcolaci, cum ar fi că aceștia își aud unul altuia gândurile când sunt în formă animală și că pot comunica între ei! Interesant, nu?!

În continuare, o găsim pe Bella cea nesăbuită în timpul unei activități extrem de periculoase: făcea sărituri în gol de pe o stâncă ce era la o înalțime amețitoare deasupra oceanului! Previzibil, ajunge în pragul înnecului, dar o salvează Jake.
O reîntâlnim pe Alice, care avea o viziune cu Bella murind …
În final, ca în orice carte bună, intriga și suspansul ating cote maxime! Edward primește – în urma viziunii Alicei – vestea șoc că Bella e moartă!!! Vrea să moară și el, nesuportând viața fără ea…
Pentru aceasta, Edward merge în Italia la clanul Volturi – cel mai vechi și periculos clan de vampiri – și le cere să-l omoare, dar aceștia refuză, propunându-i să se alăture lor! Edward, înnebunit de durere, le spune că va face un asemenea gest, încât aceștia vor fi nevoiți să-l omoare!
Nu fără un motiv” e răspunsul lor! Iar Edward le va da motivul…
Alice, care putea să prevadă scenariile posibile de viitor, realizând că Edward dorea să moară pentru că o credea pe Bella moartă, fuge în Italia – însoțită de Bella – să îl salveze!
Când ceasul a început să bată ora exactă, vibrând sub tălpile picioarelor mele lente, am știut că ajunsesem prea târziu – și m-am bucurat că în umbră mă aștepta cineva însetat de sânge. Pentru că eșuasem în misiunea mea, nu mai aveam nici o dorință să trăiesc. Ceasul bătu din nou, iar soarele își trimise razele din înaltul cerului.”
Oare ajung la timp?!! Reușesc să-l salveze pe Edward?!
Răspunsul îl aflați citind LUNA NOUĂ …

Nota mea pentru carte este 10!!!!!

Recenzie cititor: autor Geo

8 COMMENTS

  1. Geo, pe mine m-ai tentat cu brio, de prima data cand mi-ai recomandat-o! Felicitari pentru recenzie! Seria asta e chiar frumoasa, e mai mult decat o poveste cu si depre vampiri.

  2. Mersi siamezo pentru ispita! M-ai coordonat la achizitionarea cartilor,ai fost draguta si mi-ai oferit in dar ecranizarea la una din parti. Ramane sa citesc cartile dupa ce revin din vacanta!!!!

  3. Cea mai frumoasa poveste de dragoste! Recenzia ta este minunata! Astept recenzia pentru Eclipsa.Dintre toate cele patru carti Zori de zi mi-a placut cel mai mult.Lectura placuta celor care vor sa o citeasca!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.