Moştenitoarea sedusă de Julia Quinn-Editura Miron-recenzie

Moştenitoarea sedusă, de Julia Quinn-Editura Miron-recenzie

Titlul original: To Catch an Heiress
Editura Miron
Anul: 2018
Nr. pagini: 367

   Seria Agents of the Crown 1. Moştenitoarea sedusă (To Catch an Heiress-1998), 2. Cum să te căsătoreşti cu un marchiz (How to Marry a Marquis-2000)

   Julia Quinn nu mai are nevoie de nici o prezentare, zic eu! Cărțile ei romantice sunt un deliciu pentru cititori! Dacă vrei ceva reconfortant, citești o carte de Julia și buna dispoziţie îți va reveni imediat. De această dată, umorul și scenele dintre protagoniștii cărții vor face un deliciu de zile mari.

   Voi începe cu eroina noastră, care, deși este educată, are o gură „spurcată”. Asta pot să o înțeleg, se aseamănă cu mine. Trebuia să ştie tot, să se bage peste tot în belele și gura să nu îi mai tacă. Oare i se trage de la răposatul său tată care a fost un comerciant înstărit și care a murit devreme, lăsând-o pe mâna unui șir nesfârșit de tutori?

  Ironia este că, deși tutorii se poartă îngrozitor cu ea, munca îi este bine cunoscută fetii, mor toți pe rând, până când ajungem la ultimul tutore-Perwitt. Cum fata noastră este o moștenitoare deloc de neglijat și cum peste cinci săptămâni va intra în posesia banilor, situația cere măsuri extreme. Perwitt, un avar, un om deloc cumsecade, va dori să pună definitiv mâna pe avere. Soluția-fiul său Percival, va trebui să o violeze pentru a rămâne însărcinată și pentru a se căsători cu el.

Caroline Trent nu intenționa să-l împuște pe Percival Perwitt, dar a făcut-o, iar acum el murise. Cel puțin ea îl credea mort. Era mult sânge peste tot. Se scurgea pe perete, băltea pe podea, iar așternuturile musteau de sânge. Caroline nu avea multe cunoștințe de medicină, dar era mai mult ca sigură că un om nu mai putea fi în viață după ce a pierdut atîta sânge.
Era în mare pericol.
-Prostule ce ești, i se adresa ea cadavrului lungit pe jos. De ce a trebuit să te repezi la mine în halul ăsta? De ce nu te-ai retras când a trebuit, de bună voie? I-am spus tatălui tău că nu mă voi căsători cu tine. I-am spus că nu m-aș mărita cu ține, nici dacă ai fi ultimul cretin din Anglia.
-Voiam să spun că ești un cretin, îi zise lui Percy, care surprinzător, nu-i răspunse. Drace. De ce mai pierd timpul să vorbesc cu tine? Ești mort de-a binelea.’

    Totuși, Percival nu este mort, tentativa lui de viol se termină cu un glonț în umăr și cu o ceartă de zile mari între cei doi. Normal, el n-a vrut deloc să se căsătorească și să atenteze la ea. Iar ea, nu îşi dorea așa un cretin ca soț.
   Tânărul o sfătuiește să fugă și să se ascundă până va împlini douăzeci și unu de ani, când moștenirea va fi pe mâinile ei.

    Șansa i-ar putea surâde, tutorele și servitori nu sunt acasă, iar ea ar putea scăpa dacă s-ar îndrepta pe jos cât mai departe de Perwitt Hall.

   Eii, nu întotdeauna planurile coincid, iar când Caroline Trent este răpită de către Blake Ravenscroft, ea nici măcar nu încearcă să se elibereze din mâinile acestui fermecător și periculos agent al Coroanei. Sincer vorbind, a tot fugit de propuneri de căsătorie nedorite.

   Agentul Blake crede că ea este o spioană periculoasă, numită Carlotta De Leon, pe care trebuie să o captureze, ordin de la Ministerul de Război.

   Toată seara a urmărit casa lui Oliver Perwitt, iar când a aflat că toți servitori au liber la un avar ca și stăpân, Blake a simțit că trebuie să se întâmple ceva. Bănuiala i s-a confirmat când, din casa pustie, o femeie singură se furișează.

,,Blake Ravenscroft nu părea sigur de înfățișarea femeii, dar ceva îi spunea că nu era cea pe care o caută el. Crezuse că era o persoană mai blîndă, reținută și ușor de abordat. Aceasta însă era înaltă, părea sigură pe sine și-l privea în ochi. În plus, avea o gură frumoasă, cum nu mai văzuse de mult. Nu putea să o descrie, doar că buza superioară se arcuia într-o formă excepțională și…
Blake o studie cîteva minute. Ceva nu se potrivea la ea. Carlotta De Leon era spaniolă, în fine, pe jumate spaniolă, iar fată aceasta arată a englezoaică get-beget. Nu avea părul blond, dar avea o nuanță deschisă de șaten, iar pe întuneric se distingea clar că ochii ei erau verzi-albăstrui.
Avea părul lung împletit într-o coadă pe spate, obrajii ei trandafirii și delicați trădau o prospețime specială și...”

   Suspiciunile în privința acestei spioane continuă… pe drumul spre conacul Seacrest Manor, lângă Bournemouth, Carlotta nu a protestat mai deloc, nu s-a zbătut să scape, nu a opus nici o rezistență. El îi cunoaște reputația, dar această femeie nu e ce pare a fi. Oricum, este hotărât să afle toate detaliile de la această spioană. O va ține legată, fără apă, fără mâncare, iar ea va ceda.

    Din păcate pentru Blake, nu îi cunoaște încăpățânarea Carolinei.Tânăra noastră își va da seama că este confundată, iar dacă va reuși să stea în acest loc să se ascundă de Oliver până când va primi moștenirea, va fi bine. Astfel că pentru a tergiversa lucrurile, se va îmbolnăvi voit de gât şi nu va putea vorbi câteva zile. Cum este stângace, nu va scrie nici inteligibil cu dreapta. Blake nu va reuși să scoată nimic de la frumoasa lui prizonieră, ba mai mult, este atras de ea. Cum poate să fie atras de această ființă? Fosta lui logodnică și parteneră în ale spionajului, a fost ucisă din cauza trădării englezului Oliver. Acesta, pe lângă faptul că face contrabandă cu produse, mai și face pe spionul, dând informații esențiale armatei lui Napoleon.

   Când prietenul și colegul său James va sosi la el să o vadă pe spioană, va avea un șoc. Acesta știe cu siguranță că nu este Carlotta. Discuțiile aprinse și în contradictoriu între cei doi tineri, îl vor face pe James să bănuiască că ostateca nu îi este indiferentă lui Blake.

,,Caroline. Numele ei era Caroline. Caroline Trent. Bine măcar că nu s-a îndrăgostit de o trădătoare. Dădu din cap descumpănit. Parcă asta era singura lui problemă în acest moment. Ce naiba să facă cu ea? Caroline Trent era deșteaptă, foarte deșteaptă. Lucrul acesta era evident. Îl ura suficient pe Oliver Perwitt, încît să dea o mînă de ajutor pentru aducerea lui în fața justiției. Poate va dura un timp că să o convingă să-și înfrîngă disprețul pentru spionaj, dar nu prea mult. Totuși, Perwitt îi ordonase fiului său să o violeze. Caroline nu putea întoarce și celălalt obraz, după o asemenea faptă.”

    Singură soluție era să o oprească la Seacrest Manor. Nu pentru că se simte atras de ea, el încă suferă după fosta sa logodnică moartă cu cinci ani în urmă. O vrea pe Caroline doar să le dezvăluie anumite informații sau planul casei lui Oliver. Va trebui să o ascundă câteva săptămâni. Nimic în plus, chiar dacă cei doi parcă iau foc când se întâlnesc. Limbajul dintre ei îl va înnebuni pe James, care îi va ține partea fetei. Poate, poate inima lui Blake va începe să recunoască că are nevoie de cineva.

   Caroline, care nu este obișnuită să stea locului, va intra în diferite belele în încercarea de reorganizare a grădinii și a bibliotecii de la Manor.

  Când sora lui Blake va veni pe neașteptate în vizită, Caroline, va trebui să locuiască în baia stăpânului, nu de alta, da băgăcioasa de soră este peste tot.

  În această parte a cărții, este foarte amuzant de urmărit cum Caroline și Blake se vor furișa, cum bucătăreasa îi va lăsa flămânzi când Caroline este ascunsă. Penelope le va descoperii planurile, iar urmarea este că fata va trebui să se căsătorească cu unul dintre cei doi prieteni.

   Când planurile parcă se mai așează, apar aspecte neprevăzute în operațiunea de prindere a lui Oliver și a complicilor săi. Oliver o amenință în continuare pe Caroline. Operațiunea de prindere a contrabandiştilor va lua o turnură tragică.

   Ce se va întâmpla mai departe. Va reuși Caroline să îl facă pe Blake să aibă simțăminte pentru ea și să se căsătorească?

   Cine va muri și cine va scăpa în capcana întinsă de Oliver? Va reuși operațiunea lui Blake și a lui James?

    Clar este că acestei cărții îi voi da un 10+ pentru situațiile super amuzante.

   Moştenitoarea sedusă de Julia Quinn poate fi comandată de pe site-ul Editurii Miron.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, librărie.net

Recenzii cărţi Julia Quinn
Recenzii Cărţi Editura Miron

Moştenitoarea sedusă de Julia Quinn-Editura Miron-recenzie

13 COMMENTS

  1. Frumoasa prezentare! Cu Julia Quinn nu dam greș niciodată. Și mie mi-a plăcut foarte mult povestea

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.