Prenupțial Vol.1, Formarea unui întreg de Delia Moretti

Prenupțial Vol.1, Formarea unui întreg, de Delia Moretti – Editura Stylished – recenzie

Prenupțial Vol.1

Formarea unui întreg

Delia Moretti

Editura: Stylished

Anul aparitiei: 2019

Pagini: 384

Gen: Roman de dragoste

Seria Prenupțial: 1. Formarea unui întreg, 2. Răsturnări de situație, 3. Totul va fi bine

   Prenupțial Vol.1, Formarea unui întreg de Delia Moretti roman de dragoste.

    Formarea unui întreg reprezintă momentul în care protagoniștii, mulți la număr, își vor cunoaște sufletele pereche și vor trece brusc de la distracția de o seară la planurile de viitor, fara frica de-a greși. Se pune în discuție semnificația cuvântului prietenie, dar și devotamentul față de familie. Veți afla modul în care se cunosc personajele între ele, viețile lor, probleme de zi cu zi, dar și caracterul fiecăruia în parte. Se formează cuplurile său,cel puțin, sentimentele acestora. Veți trăi iubirea În culori și moduri diferite, presărate cu lacrimi de iubire și spini de dezamăgire. Va veți emoționa cu ajutorul peripețiilor și întâlnirilor efectuate de către aceștia din urmă.

    Având în vedere că autoarea Delia Moretti își dorea o părere sinceră și cu bun-simț despre seria Prenupțial, care să o ajute la viitoarele ei apariții editoriale, am început lectura la primul volum, Formarea unui întreg, cu gândul să notez ce mi-a plăcut, ce nu mi-a plăcut, ce scăpări am găsit, dar și ce mi-aș fi dorit să găsesc în acest roman. Dar nici nu am început bine lectura că am și fost luată prin surprindere de latura amuzantă a cărții-umor spumos, situații comice, replici suculente, de tipurile de relații pe care le au personajele – relație serioasă (Cristian și Emily); relație bazată pe sex (Ruggero și Cristina), aventură de-o noapte (Morgan și Emma), și nu în ultimul rând, am fost plăcut surprinsă că povestea este relatată din perspectiva celor șase protagoniști. Practic, am avut de-a face cu o delicioasă comedie romantică care m-a distrat copios. Am savurat tachinările dintre personaje, intepaturile lor ironice, dar și scenele de gelozie.

,,- Am spus că ești un mare idiot. Nimic mai mult decât adevărul. Se pare că trecerea anilor nu te-a schimbat deloc. Ba mai mult te-a făcut mai acid decât sucul unei lămâi.”

    Însă am găsit aici și câteva momente mai spinoase, trăiri emoționale intense, temeri, greșeli, probleme și necazuri, toate acestea conferind romanului un aspect pragmatic și realist.

     E drept că am mai întâlnit genul acesta de roman, în care apar mai multe cupluri în formare, mă refer la seria Triplu H, scrisă de Corina Cîndea, dar aici, în Prenupțial, povestea este narată de fiecare personaj în parte, și astfel am avut posibilitatea să aflu ce își dorește fiecare, ce gânduri are unul despre celălalt, care sunt temerile lor etc. Tocmai de aceea am fost mai degrabă acaparată de trăirile lor emoționale, de conexiunea dintre personaje, și nu am fost atentă la eventualele greșeli. De altfel, chiar nu am găsit ceva care să-mi deranjeze retina.

    Singurul lucru pe care l-am remarcat e că interacțiunea dintre personaje mi s-a părut ușor grăbită pe alocuri, dar și asta stă sub semnul întrebări. Dacă scenele ar fi fost mai detaliate, nu cumva povestea s-ar fi lungit într-atât de mult încât ar fi ajuns să plictisească cititorul? E cu dus și întors… În concluzie, nu-mi rămâne decât să o felicit din toată inima pe autoare pentru acest debut minunat.

  ,,Formarea unu întreg” este un roman de dragoste deosebit de incitant, amuzant și, totodată, profund, scris cu mult umor și căldură, plin de senzualitate și pasiune. O poveste care ne vorbește despre cele mai prețuite valori ale omului: familia, iubirea, prietenia, încrederea, sinceritatea, respectul și toleranța.

     Protagoniștii își vor cunoaște sufletele pereche sub o formă sau alta, pornind de la o simplă aventură de-o noapte sau de la o relație superficială, până la o prietenie trainică.

     Cristian Esposito lucrează ca arhitect la firma unchiului său, și tocmai a aflat că bătrânul se află pe moarte și vrea să-i lase moștenire afacerea, dar îi cere în schimb să se însoare, pentru că un om însurat este mult mai rațional în afaceri, mai responsabil față de unul care își pierde timpul cu una și cu alta. Pentru el nu ar fi o problemă asta. Ar putea să o ceară de soție pe Sofia, frumoasa fotomodel care îi umple serile cu formele ei perfecte, dar ea nu are stofă de soție și mamă iubitoare. Dar mâna destinului îi joacă feste și i-o readuce în cale pe Emily Rago – Rățusca cea Urată sau Piticot, așa cum îi plăcea lui să o ,,alinte”. Aceasta a avut un rol important în copilărie. Era și este în continuare prietena de suflet a surorii lui, Cristina. În schimb, el a rupt legătura cu ea după o petrecere dată la împlinirea vârstei de șaptesprezece ani, dar nimeni nu a aflat vreodată motivul. Însă, reîntâlnirea celor doi se produce într-un mare fel. Emily, ca o adevărată calamitate ambulantă, îi zgârâie noua lui mașină, fără intenție, desigur. Apoi, tot din greșeală, îi varsă cana de cafea fierbinte pe cămașa lui de firmă.

,,Acum chiar că trebuie să plec, dacă nu, în cel mai scurt timp o să izbucnească un război mondial între mine și respectabilul domn din fața mea pe numele său, Cristian Esposito.”

    Emily i se pare schimbată. Bineînțeles că în bine. Dar are același caracter acid din copilărie. Problema e că, în ciuda discuției aprinse dintre ei, Cristian se simte atras de ea și extrem de gelos pe Alex, brunetul pletos care o însoțea. Firește că el a presupus că cei doi sunt împreună, însă nu știe că Alex este prietenul cel mai bun al lui Emily și pe deasupra gay.

,, Ce se întâmplă cu mine? Pe durata copilăriei am evitat-o încontinuu, ba mai mult aveam impresia că mă sufocă cu prezența ei continuă între mine și Cristina. Cât despre prezent, nu știu cum să fac pentru a o avea lângă mine. Cred că am înnebunit de-a binelea. Ea aparține altui bărbat și cu toate astea eu nu reuşesc să îmi iau gândul de la ea.”

    Emily și Alex se cunosc din primul an de liceu și de aproape doi ani lucrează împreună într-o librărie. Criză financiara a lovit-o din plin, cheltuielile fiind mai mari decât încasările, având drept urmare o gaură colosală în protofel. Cristian este dispus să o împrumute cu suma necesară, în schimb ea trebuie să accepte să-i fie soție pe o perioadă determinată de timp. Sau poate mai mult… Cine ar fi crezut că domnul care face sex cu tot ce îi pică în față, vrea o poveste de dragoste adevărată cu prietena din copilărie? Totuși, Emily se arată prudentă și nu are deloc încredere în el, fiind convinsă că povestea se va sfârși la fel de prost, ca acum treisprezece ani. Când el i-a rupt inima în mii și mii de bucăti fără să îi pese. Ce decizie va lua Emily? Dar ce reacție va avea ea atunci când Sofia își va face apariția în apartamentul lui Cristian?

,,Ar trebui să încetez, altfel nu știu cum se va termina toată această nebunie. Sau poate că știu, dar nu vreau să o spun sau să o gândesc, deoarece rezultatul final va fi mereu acelaşi. Eu, cea mai mare proastă din lume care suferă pentru un nemernic care nu va fi niciodată numai al meu. El este al tuturor femeilor, nu are sentimente adevărate pentru mine.”

    Mama lui Emily se împotrivește acestei relații, ba mai mult, îl tot îndeamnă pe antipaticului Ruggero, fiul unei prietene, să o curteze. Dar el are o relație bazată în exclusivitate pe sex de calitate cu o blondă, fără să știe că femeia nu-i nimeni alta decât Cristina, geamăna rivalului său.

 

,,Mă simt ca între ciocan și nicovală. Trebuie să aleg între o blondă și o brunetă. Cu blonda am o relație deosebită de ceva vreme. O relație bazată în exclusivitate pe sex de calitate. Îi place să creadă că deține controlul asupra mea și a relației noastre. Inițial, nu am fost de acord cu toate acele reguli și termeni de respectat când suntem impreună, dar, după ce am făcut prima dată sex, nu m-a mai interesat nimic. Poate să creadă ce vrea despre mine, poate să stea doar ea deasupra în timpul actului sexual, nu mă interesează. Vreau să continui să o văd și să o am alături de mine. Orele petrecute împreună mi se par o eternitate. Cât despre brunetă, este complet opusul blondei. Nu vrea să mă vadă și cu toate astea îmi răneste orgoliul de fiecare dată, căci cu cât mă evită mai mult, îmi doresc tot mai tare să o am doar pentru mine.”

     Cristina nu și-a dorit să fie doar a unui singur bărbat pentru că s-a săturat să fie dusă de nas de minciunile lor. De la bun început l-a văzut pe Ruggero ca pe un trofeu. Totul între ei era bazat pe sex, fără cuvinte prea multe, fără întrebări, fără nume și informații, despre viața de zi cu zi. Fără obligații. Dar cu timpul a constat că îi place compania lui și modul în care o face să se simtă, așa că a decis să îi dea o șansă, să ducă relația la un alt nivel. Dar ar vrea Ruggero să se lege la cap  cu o relație de durată? Sau preferă să-și facă de cap cu ea până în momentul în care o să se plictisească și apoi o să caute o altă femeie?

   Pe de altă parte, imaturul și hazliul Morgan, cel mai bun prieten al lui Cristian, continuă să zburde din floare în floare. Pentru el încă nu s-a născut femeia care să îl așeze cu botul pe labe și la picioarele ei. E un lup singuratic, disponibil pentru toate femeile din lume. Nu se poate opri la una singură, căci după puțin timp se plictisește și trebuie să schimbe ceva pentru a îndepărta monotonia. Totuși, ajunge să fie fascinat de inocenta și totodată încăpățânata Emma, prietena lui Emily. Nu e genul lui de femeie, nu-i place felul în care arată, dar din prima clipă a simțit o atracție sexuală față de ea aproape magnetică. Ar vrea să aibă o relație fără obligații cu ea, dar pe Emma nu o interesează o relație bazată pe sex.  Știe că Morgan nu este persoana potrivită pentru ea. Totuși se gândește să aibă o scurtă aventură de-o noapte cu el. Oare cum vor decurge lucrurile între ei? Cum se va simți el când va descoperi că a dat peste un Morgan în variantă feminină? Vă las pe voi să aflați!

,,- Nu te obosi. Ai obținut ceea ce voiai, aşa cum ai spus și tu mai devreme, acum poți pleca fără niciun fel de reținere. Să fim serioși, unul ca tine nu stă lângă una ca mine decât pentru un singur lucru: sex și nimic mai mult.”

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Autori români

Recenzii cărți de dragoste

#Autoriromâni #cartidedragoste #literaturapetocuri #lovebooks

 

 

14 COMMENTS

  1. Pare o carte amuzanta si relaxanta,ma tenteaza.
    Felicitari pentru tentatie Alina!Felicitari autoarei!

  2. După ce am citit încă o dată am văzut locul unde pot lăsa un comentariu. Emoția m-a împiedicat să ajung până în locul acesta în timpul lecturilor precedente ale recenzie tale. Mulțumesc încă o dată pentru cuvintele minunate. Acum, recunosc că de abia aștept impresiile legate și de celelalte două volume.

    • Și eu îți mulțumesc, Delia! Povestea scrisă de tine mi-a înseninat ziua, mi-a furnizat o grămadă de emoții. Felicitări și mult succes în continuare!

    • Nicoleta, știu că ești fan Lexy și Corina Cîndea, așa că trilogia aceasta te va binedispune și ea.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.