Recomandare de carteValea minunilor de Amy Tan

Valea minunilor de Amy Tan

O poveste emoţionantă despre legăturile profunde dintre mame şi fiice, despre dorinţă şi amăgire, despre puterea neabătută a iubirii
Shanghai, 1912. Violet Minturn este fiica privilegiată a patroanei celei mai exclusiviste case de curtezane din oraş. Dar, cînd dinastia Qing e răsturnată de la putere, Violet se vede despărţită de mama ei în urma unei înşelătorii, fiind obligată să devină „curtezană virgină”.
Pe jumătate chinezoaică, pe jumătate americancă, Violet se zbate să-şi găsească locul în lumea orientală, ori în cea occidentală. Abia în clipa în care va reuşi să-şi armonizeze cele două identităţi se va transforma într-o curtezană abilă, neîntrecută în arta seducţiei şi a amăgirii, deşi încă se lupta să înţeleagă cine este cu adevărat. Înapoi în timp, în 1897, la San Francisco, pe cînd avea doar şaisprezece ani, Lucia, mama lui Violet, se îndrăgosteşte de un pictor chinez şi viaţa i se schimbă pentru totdeauna. Silită să plece în Shanghai, va descoperi cu groază că iubitul ei nu este dispus să încalce tradiţia chineză pentru a-şi uni destinul cu al ei. Deşi trădate, cele două femei refuză să se plece în faţă sorţii şi aşteptărilor societăţii, luptând cu îndîrjire pentru a redobândi ceea ce le-a fost luat cu forţa: respect, un viitor sigur şi, mai presus de toate, dragostea pentru părinţii lor, pentru iubiţii lor şi pentru copiii lor. Întinzîndu-se pe mai bine de patruzeci de ani şi pe două continente, Valea Minunilor reînvie lumea de mult pierdută a vechiului Shanghai prin evocarea intrigilor din casele de curtezane şi a destinelor străinilor din Concesiunea Internaţională.
„În noul ei roman, Amy Tan renunţă la fugile realist-magice şi intră în lumea dura a curtezanelor din Shanghai, explorându-i tandreţea şi durerile.” (San Francisco Chronicle)
Iată un roman creat de o scriitoare care ştie să evoce tirania simţămintelor, cu femei puternice, supravieţuitoare în ciuda obstacolelor vieţii.” (The New York Times Book Review)
Amy Tan a creat un portret al Shanghaiului atât de incitant, încât îţi trezeşte nostalgia unui oraş pe care nu-l vei cunoaşte niciodată.” (The Boston Globe)
Valea Minunilor oferă o viziune unică asupra unei lumi populate de o galerie de personaje fascinante.” (Financial Times)

Matase de Alessandro Baricco

Mătase de Alessandro Baricco

O minunată alchimie ţese, din fire impalpabile, acest roman devenit o carte-cult în peste 40 de ţări. În 2007 a fost ecranizat de Francois Girard, cu Michael Pitt, Keira Knightley, Alfred Molina, Şei Ashina şi Kōji Yakusho în rolurile principale.
La 1861, o epidemie care ucide viermii de mătase ameninţă să aducă ruină în înfloritorul orăşel francez Lavilledieu, unde şapte filaturi produc preţioasele fire din care se ţese senzualul şi inefabilul material. Singura soluţie este o călătorie până în îndepărtata Japonie, unde crescătoriile nu au fost afectate. Străinilor nu le este însă îngăduit să între în Ţara Soarelui-Răsare, iar periculoasa misiune îi este încredinţată tânărului Hervé Joncour, care şi-a abandonat cariera militară în favoarea mătăsii. Traversând toată Europa şi Asia, el ajunge „la capătul lumii“, iar acolo, pe domeniul seniorului Hara Kei, are loc întâlnirea care îi va schimba viaţa. Pendulând între cele două lumi şi între două femei – soţia din Franţa şi iubita intangibilă din Japonia, amândouă în aşteptare –, Herve Joncour străbate continente şi cartografiază teritoriile pline de neprevăzut ale iubirii.

Avantajul de a fi pacatos

Avantajul de-a fi păcătos de Victoria Alexander
prezentare carte

Pentru Winfield Elliott, viconte de Stillwell, găsirea unei mirese a părut întotdeauna o sarcina uşoară. Poate prea uşoară. Cu trei logodne rupte la activ, Winfield este acum ţinta bârfelor din înalta societate londoneză. însă pentru moment a abandonat ideea de a-şi găsi soţia ideală şi şi-a pus în minte o misiune nobilă: să angajeze o firma pentru a renova reşedinţa de la ţară a familiei, parţial distrusă în urmă unui incendiu. Totul merge perfect, până când se dovedeşte că reprezentanta companiei este o văduva extrem de atrăgătoare.
Lady Miranda Garret se aştepta ca un bărbat cu reputaţia lui Winfield să fie seducător, uşuratic – după cum îi era renumele –, însă nu se aştepta tocmai ea să cadă pradă farmecului unui crai şi să fie complet subjugată. Dar adevărul este că Miranda îl găseşte cu totul irezistibil. încetul cu încetul, pe măsură ce lucrările de renovare înaintează, Winfield îi ocupă zilele, visele… şi, nu după mult timp, patul. La rândul sau, pentru prima dată în vVanatorii de oameni de Jussi Adler-Olseniaţă, păcătosul Winfield este îndrăgostit. Iar ceea ce a început că o propunere scandaloasă se poate transforma într-o cerere în căsătorie… dar din partea lui sau a ei?”

Vânătorii de oameni de Jussi Adler-Olsen

Cercetările Departamentului Q pe marginea unui dosar vechi de douăzeci de ani dezvăluie nu doar încrengăturile de interese ale unei complicate reţele de criminali, ci şi răni sufleteşti vechi şi nevindecate de decenii. Legaţi prin sânge şi instincte criminale, vânătorii de oameni ajung să fie vânaţi de prada lor. O cursă contra cronometru, cu final exploziv.

Ordinul negru de James Rollins

În Copenhaga, un incendiu ciudat petrecut într-o librărie îl aruncă pe comandorul Gray Pierce într-o vânătoare acerbă de-a lungul a Ordinul negru de James Rollinspatru continente – şi în misterul care înconjoară experimentele oribile desfăşurate într-un laborator acum abandonat, ascuns într-un munte din Polonia. În Nepal, într-o mănăstire îndepărtată, călugării budişti recurg inexplicabil la canibalism şi tortură. Lisa Cummings, tânărul doctor care investighează atrocităţile, devine ţinta unui asasin brutal, angajat de forţele clandestine care doresc ca întâmplarea să rămână îngropată pentru totdeauna, iar Painter Crowe, şeful Sigma Force, începe să prezinte semnele aceleiaşi maladii necunoscute care a afectat mintea călugărilor. Acum numai Gray Pierce şi Sigma Force pot să-i salveze pe cei doi şi să dezvăluie un complot care ameninţă să distrugă actuala ordine mondială, pus la cale de un nou ordin aflat în plină ascensiune – un coşmar care creşte în inima celui mai mare mister dintre toate: originea vieţii.

Vara de neuitat. Plaja de Cesare Pavese

Vara de neuitat. Plaja de Cesare Pavese

Cesare Pavese, unul dintre cei mai mari scriitori italieni ai secolului trecut, este autorul romanului Femei singure, o capodoperă a realismului italian. Roman al descoperirii oraşului şi societăţii, Vara de neuitat are în centru povestea inocenţei pierdute a unei orfane, Ginia, o adolescentă de aproape 17 ani care locuieşte cu fratele ei, Severino, şi lucrează într-un atelier de croitorie. Fascinată de Amelia, o tînără de 20 de ani, prostituata care pretinde că îşi cîştigă traiul pozând nud pentru pictori, Ginia trăieşte îndoieli, atracţia fructului oprit, sentimente contrastante în faţă vertijului vieţii de adult. Frumuseţea cărţii stă tocmai în firescul şi simplitatea cu care Pavese surprinde nuanţele şi tresăririle entuziasmului juvenil, ale pasiunii dezamăgite. În Plaja, naratorul răspunde invitaţiei unui prieten din copilărie să-şi petreacă vacanţa la vila lui şi a soţiei. Înconjuraţi de o lume solară, de nisip şi mare, devine tot mai limpede că o enigmă învăluie cuplul tânăr, fără copii. Deşi considerat de autor un exerciţiu de stil, microromanul Plaja cuprinde, în fapt, teme pavesiene cunoscute: refugiul în ţinutul natal, frământările şi măştile tinereţii, neputinţă.

Totul pentru Allison de Jessica O’ConnorTotul pentru Allison de Jessica O'Connor

O frumoasă poveste de dragoste despre o tânără săracă, dar foarte frumoasă, care se vede obligată să-şi ia destinul în mâini, încă din fragedă adolescenţă. Deşi nu se înscrie în categoria romane erotice, cartea este presărată cu scene sexuale fără perdea şi erotism, bine primite de publicul larg de cititori de toate vârstele. Dar şi dragostea are un rol bine definit în această poveste, Allison găsindu-şi fericirea în braţele unui bărbat frumos şi bogat, aşa cum doar în visele ei îşi imaginase. Aşa cum autoarea Jessica O’Connor ne-a obişnuit în multe alte romane de gen, şi această carte are happy-end-ul aşteptat de cititor până la ultima filă. în general, „Totul pentru Allsion“ se constituie într-o lectură uşoară şi plăcută, de vacanţă, care are darul de-a binedispune şi a încânta cititorul.

Umbrele trecutului de Mary Jo Putney

În calitate de unic moștenitor al contelui de Daventry, maiorul Alexander Randall are datoria săUmbrele trecutului de Mary Jo Putney-și găsească o soție și să asigure descendența titlului. Mireasa perfectă pentru un bărbat în poziția lui ar fi o tânără de familie bună, dar femeia care-i bântuie visele este Julia Bancroft, o moașă dintr-un sat liniștit, urmărită de un trecut tulbure, care-o aduce sub protecția maiorului.
În interval de o zi, Julia este răpită de acoliții primului soț, salvată și cerută în căsătorie de un bărbat pe care abia îl cunoaște, dar pe care nu-l poate uita. Deși relația cu frumosul și enigmaticul maior îi oferă siguranță, femeia se teme că nu va mai putea avea niciodată încredere într-un bărbat. Dar, pe măsură ce pasiunea îi încălzește din nou inima rănită, Julia începe să spere că va reuși, totuși, să învețe ce înseamnă o căsătorie adevărată…
 Seria Destine nobile continuă cu o nouă poveste romantică, despre pasiune și onoare.
Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly.
Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din America
Premiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste
Premiul pentru întreaga carieră acordat de Romantic Times

Povestea doamnei Murasaki de Liza DalbyPovestea doamnei Murasaki de Liza Dalby

În urmă cu o mie de ani, când curtea imperială a Japoniei atingea apogeul dezvoltării culturale şi artistice, Shikibu Murasaki scria Povestea Prinţului Genji, primul roman al lumii, care avea să devină o capodoperă a literaturii nipone şi universale.
Povestea doamnei Murasaki, o adevărată „arheologie literară”, rafinată şi bogată în detalii, care recreează atmosfera strălucitei perioade Heian şi conturează cu fineţe profilul unei scriitoare celebre, dar misterioase, este un roman construit pe o documentaţie laborioasă de către Liza Dalby – singura străină ajunsă gheişă în Ţara Soarelui Răsare.
Shikibu Murasaki este o femeie inteligentă, cu o viaţă interioară complexă, pe măsura întâmplărilor tumultuoase care o poartă din capitala Kyōto prin sate izolate de munte, unde timpul se scurge sacru între flori de cireş şi lanuri de orez şi înapoi în capitală, la curtea imperială, dominată de complicate intrigi politice. Pe fundalul unei perioade de referinţă din trecutul Japoniei, readusă magistral la viaţă prin ritualuri poetice, gesturi ceremonioase şi costume de epocă strălucitoare, povestea reală a doamnei Murasaki şi povestea fictivă a Prinţului Genji se întrepătrund într-un roman care devine povestea unui proces de creaMona virus mortalţie literară, povestea unei poveşti.

Mona.Virus mortal de Dan T. Sehlberg

Doi cercetători de geniu se luptă în Universul virtual al internetului. Eric vrea să creeze paradisul, adică un program care să-ţi permită să navighezi virtual doar cu ajutorul minţii, Samir vrea să dezlănţuie infernul şi creează un virus informatic imposibil de exterminat, pentru a distruge lumea civilizată. Testând sistemul creat de Eric, Hanna, soţia lui, se contaminează cu virusul Mona şi este salvată doar de speranţa şi iubirea soţului, după o lungă şi aventuroasă odisee. Hanna s-a vindecat, internetul nu. Virusul s-a adaptat din nou şi a intrat înhibernare. Nu se ştie pentru cât timp.

 

2 COMMENTS

  1. Multumesc de recomandari Iasmy! Foarte interesante! Cateva le-am citit deja, dar sunt si cateva despre care acum am aflat si mi-au atras atentia.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.