Duelul inimilor de Jennifer Blake

Duelul inimilor, de Jennifer Blake

Titlul original: Dawn Encounter
Traducerea: Petruţa Ionescu
Editura: Lider
Numar pagini: 424
Seria Masters at Arms: 1. Propunere indecentă (Challenge to Honor-2005) 2.Duelul inimilor (Dawn Encounter-2006) 3. Blestemul (Rogue’s Salute -2007) 4.Guarded Heart (2008) 5.Gallant Match (2009) 6.Triumph in Arms (2010)
Gen: Historical romance

  Duelul inimilor de Jennifer Blake historical romance.

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Aceasta este a doua carte din seria de Capă şi spadăMaeştrii Armelor scrisă de Jennifer Blake şi publicată la noi.

Tânăra vaduvă Lisette Moisant şi faimosul spadasin Caid O`Neill, sunt prinşi în jocul unui destin aparent potrivnic.
Acţiunea este plasată în New Orleansul secolului al XIX, într-o perioadă în care preţul onoarei este mult mai important decât cel al vieţii.
Ne reîntâlnim cu perechea de logodnici Celina şi Rio del Silva, acum conte de LERIDA, dar şi cu câţiva prieteni ce au apărut sporadic în prima carte din serie- Propunere indecentă.
Cei doi protagonişti principali ai romanului sunt: faimosul spadasin Caid O’Neill şi tânăra văduva Lisette Moisant.
Caid O’Neill a fost luat de tânăr prizonier si aruncat pe o corabie, iar mama şi sora sa au rămas în mâna englezilor. Fiind un tânăr irlandez încăpăţânat a reuşit după multe chinuri să evadeze din închisoare. Cel care l-a salvat, l-a învăţat să se şi lupte cu spada, astfel că a reuşit să ajungă la Paris unde s-a perfecţionat, devenind maestru spadasin. Vine în New Orleans, pe urmele surorii sale, moartă deja de câteva luni. Ea devenise amanta lui Eugene Moisant, dar după ce va încerca să scape de o sarcină, Brona se va îmbolnăvi şi va fi aruncată în stradă-unde va muri.Răzbunarea va fi pe măsură, Caid provocându-l la duel pe Eugene şi ucigându-l.

Caid nu este mândru de ceea ce a făcut, are remuşcări, dar consideră că a fost dreptate. Într-o seară trecând pe langă mormântul celui ucis, o găseşte pe soţia acestuia Lisette, care se pare că încerca să se sinucidă. Pe un frig de îngheţa pietrele, văduva era îmbrăcată sumar şi întinsă pe mormântul defunctului soţ. Se pare că vroia să moară prin înghet. Caid îşi dă seama că, ceva nu este în regulă, şi duce fiinţă acea aproape îngheţată de frig în casa prietenei sale Maurelle Jarriot. Aici va fi salvată-la limită, iar ceea ce îi va dezvălui tânăra văduva îl va răscoli enorm pe spadasin. Lisette era o persoană înstărită, dar prin căsătorie devenise o victimă, fiind bună doar pentru bani ei. Ajunsă acum văduvă, socrul său va încerca să o scoată nebună. Încearcă să arate societaţii că nora lui şi-a pierdut minţile, iar în cele din urmă va încerca să o ucidă sub forma sinuciderii, doar pentru a pune mâna pe banii ei.
Caid, la cererea văduvei si din cauza remuşcărilor, simţindu-se vinovat de situaţia ei, acceptă să o protejeze şi o va instala într-o casă independentă, doar cu fosta sa guvernantă şi servitori. Paznicii ei vor fi pe rând: credinciosul câine Figaro, Caid, Nicholas (prietenul lui ), dar şi o ceată de copii ai străzii. Situaţia în care se află şi bârfele apărute, vor isca foarte multe dueluri între Caid şi cei care vor încerca să o calomnieze pe Linsette. Aceasta va încerca să nu mai cadă în capcana căsătoriei, dar unele incidente care o vor pune în pericol o determina să îşi caute curtezani. Alegerea ei va fi Caid, dar acesta nu crede de cuviinţă să se căsătorească cu soţia celui pe care l-a ucis, deşi este orbit de dorinţă pentru frumoasa femeie. Dar onoarea este mai puternica decat pasiunea lui şi aşa interzisă.

Problemele nu apar numai în urma atracţiei pe care cei doi o simt, dar şi când fostul socru al Linsettei va decide să pună mâna cu orice preţ pe avere, astfel că îşi începe atacul intimidând-o în public, dar şi ameninţând-o.
Caid împreună cu prieteni săi, Nicholas ,Rio, Blackford, vor încerca prin codul onoarei să îndrepte faptele rele din oraş. Numele cărţii este într-adevăr foarte sugestiv, duelul inimilor-este duelul inimilor celor doi protagonişti Lisette şi Caid. Merită citit!
Ce se va întâmpla cu cei doi îndrăgostiţi care nu vor să vadă realitatea? Ce se va întâmpla cu duelurile în numele onoarei tinerei văduve? Ce măsură drasnică va lua aceasta pentru a nu mai muri oameni inutil?
Oare va reuşi să o salveze la timp Caid din ghiarele lui Moisant?
Răspunsurile, dar şi multe alte fapte, obiceiuri ale vremii respective, vor fi dezvăluite doar citind această carte.
Nota mea este 10.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

5 COMMENTS

  1. O serie care mi-a placut, as fi vrut si continuarea, dar din pacate Editura s-a oprit. Nu imi place treaba asta cu seriile oprite brusc.Intelg, sunt anumite motive, dar totusi, daca incepi o treaba sa o duci pana la capat. Sunt atatea serii incepute si au ramas in aer si nu numai la aceasta editura si la altele. Este cea mai mare nemultumire a mea.

  2. Din ce reiese mai sus, pare o serie destul de bunicica, deci prin urmare ii voi acorda o sansa.

  3. Nu cunosc seria, deci nici cartea. Totusi nu prea ma atrage. Insa daca as putea sa o imprumut nu voi zice pas. Cine stie?

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.