Soția - Meg Wolitzer

Soția, de Meg Wolitzer – Editura Trei – prezentare

Soția

Autor: Meg Wolitzer

Nr. de pagini: 288

Titlul original: The Wife

Traducere de: Mihaela Apetrei

Anul apariţiei: 2019

Acum într-o ecranizare de excepție

Globul de aur pentru Glenn Close în rolul Joan Castleman

De la autoarea bestsellerurilor Interesanții și Belzhar

Un soț. O soție. Un secret.

În spatele unui bărbat faimos stă mereu o femeie remarcabilă.

Joe și Joan Castleman sunt în avion, deasupra oceanului. El se gândește la prestigiosul premiu literar internațional pe care urmează să-l primească, ea plănuiește să-l părăsească. Timp de patru decenii, și-a înăbușit propriul talent literar ca să susțină ascensiunea literară a soțului, i-a tolerat infidelitățile și atitudinea. E vremea să trăiască viața pe care și-o dorește.

Complex, ambițios și amuzant, Soția este un roman de neratat despre măștile mariajului: cea publică, impecabilă și solidă, și cea privată, șifonată și putredă.

“Un triumf exuberant! Talentul lui Wolitzer pentru comedia de moravuri atinge o culme de neegalat.” – Los Angeles Times

Soția este cel mai reușit roman al lui Wolitzer de până acum. E o carte care dezvăluie o altă fațetă a unei scriitoare pe care credeam că o cunoaștem — niciodată nu a scris cu atâta pasiune și curaj.” – The Washington Post

“Cartea e străbătută de la un capăt la altul de un umor calm. Se prea poate ca furia să fie emoția dominant a celor neputincioși, dar, în mâinile lui Wolitzer, devine chiar amuzantă.” – The New York Times Book Review

Sursa Editura Trei 

Interesanţii

    ,,Cu toate că îmi plăcuse cele povestite în fiecare capitol, nu reușeam să înțeleg această trecere rapidă prin viața unui personaj. Mi se părea că nu au logică, mai ales că evenimentele nu erau prezentate în ordine cronologică. Însă, puțin câte puțin am început să înțeleg mecanismul și am reușit să pun la loc toate piesele de puzzle. Concluzia? M-am îndrăgostit de stilul original al autoarei Meg Wolitzer.
În romanul “Interesanţii”, asistăm la cele mai semnificative evenimente din viața a șase prieteni (Jules, Ethan, Ash, Goodman, Cathy și Jonah), urmărind perioada dintre copilărie și vârsta adultă (1974-2011). Avem ocazia să observăm evoluția fiecărui membru în parte, trecerea de la inocență la maturitate, slăbiciuni, pasiuni, căsnicii, probleme de cuplu, tragedii etc.
Am apreciat foarte mult lipsa de pudoare a autoarei, modul direct de a spune lucrurilor pe nume, curajul cu care abordează subiecte precum sexualitatea, ravagiile pe care le fac virusul HIV şi consumul de droguri în rândul tinerilor, homosexualitatea, politica americană etc.”

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Rubrica Noutăţi Editoriale

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.