Top 10 cărţi romance

Top 10 cărţi romance – suflete pierdute şi regăsite

   Top 10 cărţi romance> cărţi de dragoste

   Fiecare poveste este unică în felul ei, dar când în viaţă primeşti lovituri şi uiţi să te ridici, apare din neant o mică speranţă, o mică şansă la fericire. Am ales 10 cărţi romance care ne-au reamintit cât de important este să crezi şi să lupţi pentru ceva ce, poate, la prima vedere pare imposibil. Să iubim şi să trăim fiecare clipă de fericire.

1.Vocea lui Archer de Mia SheridanArcher’s Voice-Editura Epica

Vocea lui Archer de Mia Sheridan

   Vocea lui Archer este o carte incredibilă, frumoasă, unică şi plină de emoţie ce merită citită şi recitită, poate aşa vom învăţa să preţuim şi să iubim ceea ce avem. Întotdeauna ne plângem de ceea ce ne înconjoară, dar dacă o o parte din noi ar fi pentru o clipă în lumea lui Archer atunci ne-am echilibra astfel gândurile. Şi-a pierdut părinţii într-un accident teribil privind neputincios cum rămâne singur. Preţul pe care l-a plătit nu a fost suficient, turmentat de gelozie, unchiul său a avut grijă să tragă un foc de armă şi să-l omoare, dar ironia a făcut că l-a redus la tăcere pe viaţă, distrugându-i corzile vocale şi şansa de a vorbi vreodată.

Uneori, cuvintele sunt de prisos!

,, – Vreau să pot să te iubesc mai mult decât îmi este teamă că te pierd, și nu știu cum să fac asta. Învață-mă, Bree! Te rog, învață-mă!

„”Dumnezeule, Archer”. M-am gândit, simțind cum mi se strânge inima în piept. Cum să înveți un bărbat care a pierdut tot să nu se teamă că va pierde totul din nou? Cum să înveți o persoană să aibă încredere în ceva ce nimeni nu poate garanta? Acest bărbat pe care îl iubeam părea atât de distrus. Stătea în fața mea arătându-mi dragostea pentru mine. Exprimându-și devotamentul. Îmi doream din inimă ca acest lucru să fie unul bun pentru el…, dar, în același timp, înțelegem de ce îi provoca suferință.

-Când iubești pe cineva, asta nu înseamnă că nu există loc și pentru suferință. Nici eu nu vreau să sufăr mai mult decât am suferit deja, dar nu crezi că merită? Nu crezi că merită să ne oferim o șansă? am întrebat eu.”

   Bree Prescot sosește într-o mică localitate de provincie cu speranța că aici va fi locul unde își va găsi liniștea sufletească pe care o caută cu disperare, după un moment traumatizant petrecut într-o noapte cumplită, când tatăl ei a fost ucis. În timp ce se instalează în noua ei locuință, soarta i-l scoate în cale pe Archer Hale, un tânăr singuratic și misterios, care ascunde în sufletul său o suferință profundă. Este un om fără voce și discret, care, pentru toți locuitorii orașului, în afară de Bree, trece neobservat.

   ,,Vocea lui Archer” este despre întâlnirea dintre o fată blocată în amintirea unei nopți terifiante și a unui bărbat pentru care iubirea reprezintă cheia vindecării și libertății lui. Este povestea unui tânăr care trăiește cu o rană îngrozitoare și a unei fete care îl va ajuta să-și găsească ,,vocea”. E un roman emoționant și captivant despre suferință, destin și puterea tămăduitoare a dragostei.

  MIA SHERIDAN este una dintre cele mai bine vândute autoare de literatură romance din lume. Cărțile ei se află pe listele de bestselleruri ale multor publicații, dintre care amintim: New York Times, USA Today și Wall Street Journal. Pasiunea ei este să țeasă povești de dragoste despre oameni care sunt destinați unii altora. Locuiește în Statele Unite ale Americii, Ohio, Cincinnati, împreună cu soțul ei. Au patru copii aici pe pământ și unul în ceruri.

2. UGLY LOVE. Despre fața urâtă a iubirii de Colleen Hoover-Ugly Love-Editura Epica

UGLY LOVE Despre fata urata a iubirii de Colleen Hoover

   Am citit-o la foc automat pentru că nu puteam să mă opresc, a fost o nebunie, m-am bucurat şi enervat în acelaşi timp, dar când am descoperit adevărul din spatele aparenţelor am înţeles. Iubirea este frumoasă, pură, intensă, dar ce se întâmplă când totul se pierde şi în suflet rămâne un vid, iar vinovăţia şi trecutul ocupă acel spaţiu? Ce se petrece cu omul care era atât de dedicat şi expresiv dintr-o dată rămâne fără nimic? Acestea sunt întrebări care m-au bântuit sute de pagini şi am aşteptat să văd cum răsare speranţa. Încă mai am un imens gol în stomac, o contradicţie pentru că aşa este şi Ugly Love, trecut şi prezent, dragoste şi multă tristeţe, amintiri care nu se pot uita şi doi oameni care se luptă cu dorinţa lor.

În mod normal, dacă m-aș trezi, aș deschide ochii și aş vedea un bărbat furios privindu-mă din uşa dormitorului, s-ar putea să țip. S-ar putea să arunc cu lucruri. S-ar putea să fug în baie şi să mă baricadez înăuntru. Totuși, nu fac nimic din toate astea. Mă holbez și eu, la rândul meu, întrebându-mă cum poate fi acesta același tip care zăcea, mort de beat, pe coridor. Cum poate fi același timp care, aseară, a plâns până a adormit. Bărbatul de acum e intimidant. Şi supărat. Şi mă priveşte ca şi cum ar aștepta o scuză sau explicaţii din partea mea. În orice caz, e același, pentru că e îmbrăcat tot cu perechea de blugi negri și cu care a adormit noaptea trecută. Singura diferență este că acum se poate ţine pe picioare fără ajutor.

— Ce-am păţit la mână, Tate?

Știe cum mă cheamă. Oare ştie pentru că i-a spus Corbin că mă mut la el sau îşi aminteşte că i-am spus eu, aseară? Sper să-i fi spus Corbin, pentru că nu prea aş vrea să-şi amintească ce-am făcut aseară. Dintr-odată, mă simt jenată la gândul că ar putea să-și aducă aminte că l-am consolat în timp ce plângea.”

O relaţie şi doar două reguli:


-Nu-mi pune întrebări despre trecut, îmi spune ferm. Şi nu te aştepta la un viitor.
Nu-mi place deloc niciuna din regulile acestea. Amândouă mă fac să mă răzgândesc cu privire la aranjamentul ăsta să mă întorc şi să o iau la fugă. Dar, în schimb încuviinţez din cap. Sunt de acord, pentru că o să accept orice poate să-mi dea.”

   Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bântuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgăduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcător, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.

Ugly Love

   Ei cred că se pot descurca, dar, atunci când în povestea lor se înfiripă sentimente adevărate, totul se schimbă:

INIMILE SUNT INVADATE
PROMISIUNILE SUNT ÎNCĂLCATE
REGULILE SUNT SPULBERATE
IAR IUBIREA DEVINE URÂTĂ

  „Numai Colleen Hoover poate adăuga unui singur roman atât de multă genialitate.” – Jamie McGuire, autoarea romanului Fericirea începe azi.

3. Te aştept de Jennifer Armentrout semnată J. Lynn-Wait for you (Seria Te aștept #1)-Editura Epica

,,Unele lucruri merită să le aștepți…
Unele lucruri merită încercate….
Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…
Iar pentru unele lucruri merită să lupți….”

   O poveste de viață, dragoste, neîncredere, umilință și prietenie.
   Dacă ai trecut de vârsta primei tinereți îți aduce aminte de anii frumoși de pe băncile școlii, despre viața de student și despre prima dragoste. O dragoste pură cu parfum de inocență, împletită cu pași micuți către esența iubirii și maturitatea sentimentelor.

  Dacă încă ești student sau pur și simplu tânăr, povestea face parte din viața ta, pentru că se contopește o mare parte din ea cu ceea ce trăiești sau cu ce va urma.

  Orice vârstă își are amintirea, prezentul sau viitorul în povestea scrisă de J.Lynn-TE AȘTEPT!

  O extraordinară poveste de dragoste, a doi tineri care au un trecut tumultos și întunecat, care s-au maturizat mult prea devreme, și cum încearcă să-și găsească locul lor în viață.

   Nu îi pot înțelege pe acei părinți care lasă un copil de 14 ani să treacă singur prin greutăți-fără alinare, fără un cuvânt bun, fără o îmbrățișare. Să-l lași să plutească singur în derivă prin tenebrele mizeriei brutale trăite și să nu îi fii alături, să nu îi întinzi o mână, este ceva care depășește puterea mea de înțelegere. O consider pe Avery, o fată puternică și îmi pare bine că nu a înnebunit sau că nu a mai încercat să-și ia viața după așa o tragedie plină de singurătate. Iar Cameron, este un băiat care prin firea și comportamentul lui are tot respectul meu.

   Chiar dacă este o poveste fictivă, și totul este imaginar, eu îi întind o mână, un umăr, lui Avery, acolo unde o fi în lumea asta fictivă, îi pot spune că îi sunt alături, că o cred, că nu este vinovată-nici măcar pentru deciziile părinților. Și îi mai spun: AVERY, NU EȘTI SINGURĂ, O LUME ÎNTREAGĂ ESTE ALĂTURI DE TINE!

Erau două lucruri pe lume care mă speriau naibii de să-mi pierd minţile. Să mă trezesc în mijlocul nopţii şi să descopăr o stafie cu chipul ei străveziu drept în faţa mea era unul dintre ele. Nu prea probabil să se întâmple, totuşi teribil de înfricoşător, dacă stai să te gândeşti. Al doilea era să intru cu întârziere într-o sală de clasă plină.
Nu-mi face nicio plăcere să întârzii.
Nu pot să sufăr ca oamenii să se întoarcă şi să se holbeze, ceea ce fac întotdeauna când intri într-o sală de clasă cu un minut după ce a început cursul.

Mânia mă invadă dintr-odată, o senzaţie plăcută şi familiară, alungându-mi vechea panică şi confuzie. M-am zăvorât îndărătul ei cu disperare şi mi-am regăsit glasul:
— Dă-mi drumul.
   Ochi Albaştri lăsă imediat braţul jos. Nepregătită pentru subita pierdere a sprijinului, m-am înclinat într-o parte, revenindu-mi până să mă împiedic de propria geantă. Gâfâind de parcă tocmai alergasem un kilometru, mi-am dat şuviţele groase de păr la o parte de pe faţă şi în sfârşit am putut să mă uit mai bine la Ochi Albaştri.

   Sfinte preaîndurate, Ochi Albaştri era…

   Era superb, din toate punctele de vedere care le determină pe fete să facă lucruri prosteşti. Era înalt, cu un cap şi mai bine mai înalt decât mine, cu umeri laţi, dar îngust în talie. Un trup de atlet – ca de înotător. Păr negru ondulat, adus peste frunte, ajungându-i până la sprâncenele de aceeaşi culoare. Pomeţi mari şi buze pline, expresive, completau pachetul creat anume să saliveze fetele. Iar cu ochii aceia de culoarea safirului, vai de mine…

— Da. Chiar locuiesc aici.
— Asta-i… nici nu ştiu cum sa spun.
Râse încă o dată şi am reuşit să-i prind privirea.
— Curată nebunie.
— De ce?
În afară de faptul că el stătea pe holul dinspre apartamentul meu, fără cămaşă şi desculţ, ţinând în mâini o ţestoasă pe nume Raphael?
— Eu stau aici.
M-am benoclat la el. Toată treaba cu semidezbrăcatul căpăta sens acum şi bănuiesc că la fel şi ţestoasa, dar nu era cu putinţă. Mult prea multe coincidenţe.
— Glumeşti, nu?
— Nu. Stau aici de o bună bucată de vreme – vreo doi ani, cu colegul meu de cameră. Ştii, retardul-naibii care l-a scos pe bietul Raphael afară.
— Hei! strigă tipul din apartamentul lor. Am un nume, da?
Señor Retardatul-naibii.”

Unele lucruri merită să le aştepţi…

   Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate…

   Cameron Hamilton —1,90 m de fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…

   Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…

4. Mă regăsesc în noi de Jasinda Wilder-Falling into us (Seria Falling into #2)-Editura Epica

Ma regasesc in noi de Jasinda Wilder

   Şi în această carte regăsim durerea ca o componentă a vieţii. Durere pe care trebuie să o accepţi, să o manevrezi în folosul tău, pentru a te ajuta să treci mai departe, unde, poate, te aşteaptă o rază de speranţa.
   La începutul cărţii găsim următoarele cuvintele ale autoarei adresate cititorilor :
  “Dacă cel mai rău te-au rănit cei care ar fi trebuit să te iubească cel mai mult, dacă ai căutat alinare după atâta agonie printr-o binecuvântată durere, dacă ai fost respins din cauza unei imperfecţiuni perceptibile, atunci aceasta este cartea pe care să o citeşti. Sunteţi iubiţi cu toţii; nu sunteţi singuri; sunteţi frumoşi.”

   Recomand cartea tuturor celor care cred că îţi poţi găsi adevărata dragoste la 16 ani, o iubire care să reziste probei timpului şi tuturor dificultăţilor.
   Iubirea dintre Jason şi Becca este foarte intensă şi te face să crezi într-o dragoste eternă, care poate să reziste în ciuda tuturor piedicilor. Declaraţiile de dragoste dintre cei doi sunt memorabile.
   Pe parcursul cărţii, asistăm la maturizarea lor, dar dragostea lor, departe de a se stinge, devine tot mai puternică, în ciuda tuturor încercărilor la care sunt supuşi.

Ma regasesc in noi    Câteva din replicile lor de pe parcursul cărţii care mi-au rămas întipărite în memorie, prin frumuseţea şi profunzimea lor :
    La prima întâlnire, noaptea, după ce Becca coborâse din camera ei aflată la etajul doi, de pe fereastră pe un burlan, iar Jason o dusese pe un deal unde era locul lui preferat.


Îmi place aici. Înţeleg de ce este locul tău preferat.
– Ar trebui să-l vezi pe lumină, când este soare. Tot drumul până aici, flutură mâna în faţa camionetei, unde dealul se pierdea în câmpie, sunt numai flori. Este minunat.”


– Şi, apropo. Acesta nu mai este locul meu preferat.
– Nu mai este ?
Dădu din cap şi mă strânse mai puternic în braţe.
– Acesta este. Tu, aici cu mine. În braţele mele.”


– Dumnezeule, Becca. Să te sărut este… pe cuvânt, este cel mai grozav lucru.
Mi-am atins buzele, ştiind că sunt umflate.
– Cred că e periculos.
– Ce e periculos ? întrebă Jason.
– Noi doi, sărutându-ne.
– De ce ?
M-am uitat în ochii lui, lăsându-l să-mi vadă torentele de emoţii.
– Pentru că nu vreau să mă opresc. Te-aş săruta până mă sufoc.”

După trei ani, în vacanţa dintre anul I şi II de colegiu :


“- Doamne, Jason… te iubesc. Atât… atât de mult.”
„– Şi eu te iubesc, Beck.
I-am luat faţa în mâinile mele.
– Promite-mi că mă vei iubi pentru totdeauna. Indiferent ce se va întâmpla.
El sesiza disperarea din ochii mei, din vocea mea, dar nu puse nici o întrebare şi nu ezită nici o secundă.
– Nu-ţi pot promite pentru totdeauna, Beck.
Lacrimile începură să mi se scurgă pe faţă la auzul a ceea ce părea să fie o respingere, dar le îndepărtă printr-un sărut, reducându-mă la tăcere acoperindu-mi protestele cu vorbele lui.
– Nu-ţi pot promite întotdeauna, pentru că nu e destul.”

  Moartea lui Kyle la numai șaisprezece ani a fost un șoc pentru toată lumea. Nell, fata care l-a iubit este înmărmurită de durere, chiar și cea mai bună prietenă a ei, Becca, nu știe cum să o ajute. Pentru că, în acel moment, viața ei este traversată de un cutremur. Dar, ceva frumos se întâmplă, iar vinovatul este Jason Dorsey, cel de care Becca este îndrăgostită chiar din clasa a patra, mai exact din momentul în care Jason i-a sărit în apărare lovindu-l pe Danny Morelli, care o luase peste picior pentru că se bâlbâia. Pentru Jason, Becca aproape că nici nu exista, o considera doar prietena lui Nell. O invitație neașteptată îi aduce împreună pe Becca și Jason, iar el descoperă zi de zi cât de extraordinară poate fi ea, cascada de bucle negre, pielea măslinie, felul ei timid și liniștit câștigându-i inima.

   Dar fericirea și iubirea se pot naște atât de aproape de durere?

   Jason nu avea de unde să știe câte tragedii și câte izbânzi avea să cunoască și nici nu bănuia că în Becca ar putea afla iubirea vieții lui și, în iubire, fiecare dintre ei, regăsirea de sine.

Tuturor le va rămâne însă în suflet…
Durerea care nu se uită niciodată.

  După succesul romanului Mă pierd în tine…, Jasinda Wilder oferă cititorilor o nouă și incredibilă poveste de dragoste, care a cucerit deja topurile internaționale.

5. Dulcea uitare de Jamie McGuire – Beautiful Oblivion (Seria Frații Maddox #1)-Editura Trei

Dulcea uitare de Jamie McGuire

   Șoc, stupoare, uimire. Acestea au fost stările prin care am trecut atunci când am citit ultima propoziție din “Dulcea uitare”. Autoarea a reușit să-mi ofere o surpriză de mari proporții. Pe parcursul lecturii mi-am pus o serie de întrebări în legătură cu misteriosul T.J. Nu înțelegeam de ce Cami ținea morțiș să păstreze secretul asupra adevăratei lui identității, de ce îi tot repeta lui Trent că o va urî atunci când va afla adevărul și că totul va fi distrus, de ce se simțea prost când era în preajma lui, chiar și după ce ea s-a despărțit de T.J., de ce își spunea că “lăsând la o parte perioada respectoasă de timp în care am așteptat înainte de a începe o nouă relație, povestea era jignitoare – și pentru T.J. și pentru Trenton.” Abia când am aflat acel secret, am înțeles totul!  Dacă aș fi fost mai atentă la anumite pasaje, la ponturile oferite de autoare… Nu-mi vine să cred că nu mi-am dat seama!-Alina

“- Habar n-am ce e asta. Dar sunt sigură că dacă ai ști toată povestea, Trenton, ai fugi de lângă mine și nu te-ai mai uita înapoi.
– Nu vreau toată povestea. Te vreau doar pe tine.”

 

“- Te doare capul? l-am întrebat eu.

   Apoi am luat un măr din coșul cu fructe de plastic de pe masa de lângă ușă și i l-am aruncat în cap.

  S-a ferit.

Haide, Cami! Ce naiba!

– Am niște vești pentru tine, Trenton Maddox! am zis eu și am smuls o banană din castron. N-o să omori pe nimeni pentru că s-a atins de mine, decât dacă nu vreau să fiu atinsă! Și chiar și atunci, eu voi fi aceea care va comite crima! Ai priceput?

Am aruncat cu banana în el, iar el a blocat-o cu mâinile încrucișate și a făcut-o să ricoșeze în podea.

– Hai, iubito, mă simt că naiba, a gemut el.

Am luat o portocală.

– Nu vei mai pleca de la mine de acasă în goană și nici nu-mi vei mai trânti de pereți nenorocita aia de ușă!

I-am azvârlit-o direct în cap, și mi-am nimerit ținta.

A încuviințat și a ridicat mâinile, în încercarea de a se proteja.

– Bine! Bine!

Am luat un ciorchine de struguri de plastic.

– Și primul lucru pe care mi-l vei spune după ce te-ai comportat ca un adevărat nesimțit nu va fi o invitație să te părăsesc, cretinule și bețivule!”

   Cami are un iubit obsedat de muncă și care o cam neglijează. Deși Cami încearcă să facă să funcţioneze această relație la distanţă, se pare că nu e atât de ușor…

   Brusc, în viața ei apare Trent Maddox, un fost coleg de liceu. Trent, cel cu brațele tatuate. Trent, după care toate fetele sunt topite.

   Cami și-a jurat că nu va fi niciodată pe lista lui. Crede că n-o poate păcăli cu tertipurile sale.
   Dar băiatul care fură inimi e hotărât s-o facă să se îndrăgostească nebunește de el…

   „O lectură apetisantă de vară, perfectă pentru jocul de-a seducția.” – USA Today

  „Jamie McGuire scrie cu plăcere și lejeritate, iar fanii genului romance vor adora pur și simplu revărsarea de emoții pure. Povestea lui Cami și Trent e irezistibilă.” – Romantic Times

   „Dar sunt sigură că dacă ai ști toată povestea, Trenton, ai fugi de lângă mine și nu te-ai mai uita înapoi.
Nu vreau toată povestea. Te vreau doar pe tine.”

   Jamie McGuire a fost crescută de mama ei în Blackwell, unde a absolvit liceul în 1997. A urmat Northern Oklahoma College, University of Central Oklahoma și Autry Technology Center, pe care l-a absolvit cu o diplomă în radiologie. Jamie locuiește în Enid, Oklahoma, cu soțul său și cei trei copii ai lor. 
Debutul ei literar l-a reprezentat Providence, o trilogie care îmbină tema dragostei cu fenomenele paranormale.
   Printre cărțile de mare succes care au urmat se numără Beautiful Disaster (Fericirea începe azi, Editura Trei, 2013) și Walking Disaster (Fericirea mea ești tu, Editura Trei, 2013), cărți ce au devenit fenomene ale pieței de carte, înregistrând vânzări fabuloase.

6. Rivali de Penelope Douglas-Rival (Seria Intimidare #2)-Editura Epica

Rivali de Penelope Douglas

   Cartea Rivali are o poveste surprinzătoare, aparent interzisă, dar atât de bine conturată încât este imposibil să nu îi acorzi o şansă. Doi tineri sunt fraţi vitregi, părinţii lor s-au căsătorit, dar nu mai locuiesc împreună. Tatăl lui este ocupat cu afaceri, iar mama ei călătoreşte foarte mult, amândoi înșeală şi totuşi nu se despart în mod oficial din diferite motive.

O atracție incredibilă, o poveste care spulberă iluzii și lasă urme

  Madoc şi Fallon sunt victime colaterale, stau în aceeaşi casă de la paisprezece ani, sunt diferiţi, nu se suportă, se ceartă frecvent, dar undeva, bine ascunsă este atracţia. De la o simplă neînţelegere, cuvinte spuse la mânie, ceva o îndemnă pe Fallon să ducă mai departe acest joc de-a şoarecele şi pisica. Ei sunt doi poli plasaţi la extreme, dar legaţi cu un fir invizibil ce nu poate fi înlăturat. Afecţiunea dintre ei nu pare să fie vizibilă, ci ascunsă printre rânduri, cel mai mult se evidenţiază furia, până când ceva se va schimba şi vor ajunge la primul sărut … interzis.

„Ne agăţăm unul de altul cu disperare. Mă trage hotărât spre el, iar gura lui mă devorează pe de-a-ntregul.
Totul vine de la sine. Simt că așa trebuie să fie.
El se trage înapoi, respirând agitat şi cu ochii larg deschişi.
-Ah, Dumnezeule!
Sprâncenele îi sunt arcuite, a teamă.
-Îmi pare rău, Fallon. Nu ştiu ce m-a apucat. Nu am vrut…
Mă apropii timid de el, fără să fiu în stare să să mă uit în ochii lui.
-Nu te opri, îl implor.”
„-Îmi place să mă cert cu tine, îmi spune cu glasul gâtuit de emoţie, întinzându-mă pe pat şi lăsându-mă jos. Asta va schimba totul.
Îi trag tricoul peste cap.
-Asta nu schimbă cu nimic lucrurile, îi spun.”

Fallon  El era ciocolată belgiană de lux Godiva. Eu eram Snikers. Iar în ceea ce-l priveşte, el avea tot dreptul, în timp ce eu eram fiica profitoare a unei târfe interesate de avere care pusese ghearele pe tatăl său.
Madoc mă consideră un preş pe care își putea şterge picioarele.
Să-l ia naiba.”

Madoc „Mai demult eram nebun după ea şi iubeam faptul că mă lăsa să-mi satisfac cu ea nevoile pubere, dar nu eram îndrăgostiţi. Eram doi indivizi care făceau parte din aceeaşi familie disfuncţională şi luaseră modelul părinţilor lor.
Şi niciunul dintre noi nu ştia să se comporte în alt fel.”

  Madoc și Fallon. Doi adolescenți înstrăinați, jucându-se cu focul și forțând granițele dintre iubire și ură…

Ea s-a întors.

  Acum doi ani, a plecat pe neașteptate la o școală cu internat. Și de-atunci n-a mai vorbit cu mine. înainte, când locuiam în aceeași casă, obișnuia ca în timpul zilei să mă ignore, iar noaptea, ca să mă scoată din minți, îmi lăsa ușa dormitorului ei întredeschisă.

   Eram un prost atunci, dar acum sunt hotărât să câștig acest joc cu propriile-i arme.

M-am întors.

    Au trecut doi ani și cred că încă mă dorește, chiar dacă se comportă ca un nemernic.

   Dar n-o să mă mai tem și nici n-o să mă las doborâtă. N-o să mai fiu intimidată de el. O să ripostez. Fiindcă, probabil, chiar asta vrea.

7. Întâlnire periculoasă de Meredith Wilde-Hardwired (Seria Hacker #1)-Editura Trei

intalnire periculoasa

   Un program IT genial, o poveste superbă de dragoste – și multe altele…

   Hotărâtă să lase în urmă un trecut dureros, Erica Hathaway învață de timpuriu să se descurce pe cont propriu. Imediat după absolvire, se trezește în fața unei comisii de investitori care îi vor sprijini sau îi vor desființa debutul în lumea afacerilor. Singurul lucru la care însă nu s-a gândit e că-l va întâlni pe hackerul miliardar Blake Landon.

   Arogant și fermecător, Blake nu acceptă să fie refuzat. Hotărât s-o cucerească pe Erica, luptă să-i câștige încrederea și s-o facă să renunțe la prudență, chiar dacă asta înseamnă să renunțe el însuși la nevoia de a deține controlul în orice situație.

   „Pentru aceia care adoră Fifty Shades – această serie e minunată.”  Heroes and Heartbreakers

  „Seria Hacker e o călătorie în lumea tehnologiei, presărată cu secrete, minciuni și vicii. Odată ce începi primul volum, vrei să le citești pe toate celelalte.” Art, Books & Coffee

 „Seria Hacker e o călătorie în lumea tehnologiei, presărată cu secrete, minciuni și vicii. Odată ce începi primul volum, vrei să le citești pe toate celelalte.” Art, Books & Coffee

Am trecut pe lângă tipul de la recepţie şi m-am întors spre el când acesta mi-a mulţumit pentru că venisem acolo. în clipa următoare, m-am ciocnit de un bărbat care tocmai intra. El m-a prins de mijloc, sprijinindu-mă în timp ce încercam să-mi recapăt echilibrul.
— îmi pare rău, eu…
Scuzele mi s-au stins încet pe buze de îndată ce ne-am privit în ochi. O fermecătoare tornadă de verde şi căprui s-a revărsat în mine, lăsându-mă fără cuvinte. Superb! Omul era de-a dreptul superb.
— Eşti bine?
Vocea lui vibra prin mine. Senzaţia asta mi-a înmuiat puţin genunchii. Drept răspuns, şi-a strâns braţul în jurul taliei mele, aducându-ne trupurile infinit mai aproape. Schimbarea nu m-a ajutat să-mi vin în fire. Inima a început să-mi bată mai tare din pricina felului în care mă ţinea, încrezător şi posesiv, de parcă ar fi avut tot dreptul să mă ţină acolo oricât de mult i-ar fi plăcut.

O părticică din mine, cea care nu tremura de dorinţă pentru acest bărbat străin, ar fi vrut să protesteze împotriva îndrăznelii lui, însă orice gând raţional mi se întuneca pe măsură ce-i studiam trăsăturile.
Nu putea fi cu mult mai în vârstă decât mine. Cu excepţia părului castaniu dezordonat, părea gătit la patru ace, într-un sacou de culoarea cărbunelui, îmbrăcat peste o cămaşă cu guler alb şi doi nasturi descheiaţi.
Părea scump. Până şi mirosul lui părea scump.
Nu-i de nasul tău, Erica! îmi cânta un glăscior, amintindu-mi că era rândul meu să vorbesc.
— Da, sunt bine. îmi pare rău.
— Să nu-ţi pară, a murmurat el seducător, schiţând un zâmbet.”

Şi-a trecut limba peste buza de sus, iar eu am căscat gura într-un suspin mut. Doamne, omul ăsta răspândea şuvoaie de energie sexuală!
— Domnule Landon, însoţitorii dumneavoastră au sosit.
În timp ce recepţionerul îl aştepta să răspundă, eu mi-am revenit suficient cât să mă îndrept, încrezătoare că voi putea să mă ţin din nou pe picioare. Am făcut un efort, sprijinindu-mi mâinile de pieptul lui pe care-l simţeam din şi puternic, chiar şi prin materialul costumului. El mi-a dat drumul, degetele sale lăsându-mi o dâră de foc pe şolduri, în timp ce-mi părăseau lent trupul. Sfinte Dumnezeule! Desertul nici nu se compara cu bărbatul ăsta.”

8. Blestemul moștenirii de Mirela Oprea-Colecţia Caşmir-Editura Tritonic

Blestemul moștenirii de Mirela Oprea-Editura Tritonic

    Blestemul moștenirii-mai mult decât o poveste de dragoste, un carusel de emoții în care binele se îmbină cu răul, iar pe parcursul lecturii se simte ritmul amețitor. Trecutul are un rol cheie în derularea acțiunii și pentru a se stabili un echilibru cu prezentul se parcurg anumite etape dureroase pentru o parte din personaje, însă iertarea, iubirea necondiționată vor fi factorii de decizie. Doar citind cartea puteți remarca delicatețea, profunzimea și minuțiozitatea scriitoarei Mirela Oprea.

O moștenire, doi îndrăgostiți și secrete bine păzite

 

   „David Phillip Pierce, moștenitorul unui vast imperiu și al unui rang pe măsura averii sale, fu oarecum surprins să vadă reacția tristă și plină de dezamăgire din ochii proaspetei sale soții la aflarea adevăratei sale identități. Altă tânără ar fi fost în al nouălea cer aflând că nu se măritase cu un oarecare, însă nu și Lauren a lui.

   Dacă ar fi fost sincer, s-ar fi simțit vinovat pentru că o mințise, dar asta nu însemna că trebuia să și recunoască. Din propria lui experiență știa că titlul și bogăția nu fuseseră decât o povară apăsătoare pentru umerii săi. Deși avusese parte de tot ce își dorise încă de mic copil, din punct de vedere material, nu cunoscuse cu adevărat fericirea până ce nu o întâlnise pe Lauren.

   La urma urmei ce valoare aveau banii în lipsa fericirii?! Recunoștea că, fără doar și poate, viața era mai ușoară fără grija banilor, dar mai știa și că bucuria vine din interior, nu din luxul care te înconjoară. Cu toate că era un bărbat suficient de chipeș, prezentabil, modest și blând, orgoliul de a fi prețuit pentru ceea ce reprezenta el ca om, dincolo de rang și avere, putea trece uneori drept o slăbiciune, alteori drept un punct forte pentru el. Iar asta depindea de felul cum îl percepeau cei din jur atunci când îi aflau identitatea, de cele mai multe ori copleșiți de asta.”

Cu toate că era un bărbat suficient de chipeș, prezentabil, modest și blând, orgoliul de a fi prețuit pentru ceea ce reprezenta el ca om, dincolo de rang și avere, putea trece uneori drept o slăbiciune, alteori drept un punct forțe pentru el. Iar asta depindea de felul cum îl percepeau cei din jur atunci când îi aflau identitatea, de cele mai multe ori copleșiți de asta.”

Deși era foarte tânără, avea o eleganță înăscută. Aliura și mișcările blânde o făceau să treacă drept o adevărată aristocrată. Phillip se simțea ca un adolescent îndrăgostit și nu se putea opri din a-i declara continuu cât de fericit îl făcea. Iubea tot ce însemna ea, tot ce gândea, felul grijuliu și atent cum se comporta cu cei din jur.”

O tentativă de asasinat eșuată aduc față în față două personalități diferite.

  Dylan a construit un imperiu, dar blestemul unei moșteniri îl urmărește pas cu pas. În clipa în care se află la un pas de moarte schimbă perspectiva și caută răzbunarea întorcând lumea pe toate părțile pentru a afla cine este cu adevărat femeia care a încercat să-l omoare. Are un singur scop-să o pedepsească, să-și asume consecințele. Ceea ce nu știau cei din jur este că ea ascundea un secret care ar schimba radical opinia. Destinul va juca o festă și va aduce o nouă perspectivă a moștenirii, dedesubturi care au fost ascunse zeci de ani fără a se lua în seamă suferința membrilor familiei.

Cum va reacționa Dylan când va afla cine este cu adevărat Alexandra?

O Doamne, ce făcea?! Se îndrepta spre ea? Era pe cale să leșine și să cadă din picioare, dar ar fi fost un gest mult prea scandalos și umilitor pentru ea. Scutură din cap vrând să-și alunge așa-zisă vedenie, însă ea nu dispărea.Trebuia să-și păstreze cumpătul cu orice preț. Să-și pună ordine în gânduri. Ce era de făcut? Simțea că ia foc de la uitătura lui aprinsă. Se gândi să fugă din calea lui. Ridicol, ea nu era fricoasă de felul ei! O lasă. Îi mai aruncă încă o privire fugară. Mare greșeală! Cu siguranță că era bărbatul cu cele mai îndoielnice reputație și, bineînțeles, comportament, pe care nu ți-l doreai cu nici un chip dușman.”

„Ochii reci ai bărbatului căpătară luciri de oțel, iar pe maxilarul lui surprinse, aproape imperceptibil, un zvâcnet de venă. Scorpia îndrăznea să ia atitudinea unei prințese. Sub rochia deschisă la culoare, care îi punea în evidență silueta perfectă, pielea ei catifelată, de culoarea fildeșului, devenea purpurie, iar sânii se ridicau fremătând ademenitor. Era imaginea imaculată a unei tinere bogate, perfecte, dar în realitate el știa că este doar o iluzie. O mască necesară pentru a ascunde răutatea și viclenia fără seamăn a unei moștenitoare perverse.

 

  Lanțurile îmi sapă în încheieturi și simt durerea până-n măduva oaselor. Nu știu dacă plâng din cauza durerii, a fricii sau a ce va urma. Pentru că ăsta pare să fie doar începutul. Am pictat în minte chipul lui. Al celui real pentru mine, nu al celui malefic. Ochii de smarald și buclele sălbatice îmi dansau ca un sevraj în minte și m-am agățat de imaginea lor, încercând să elimin ce se întâmplă acum cu mine. 

    Țip pentru că ăsta e singurul lucru pe care-l mai pot face.

 

9. Triplu H de Corina Cîndea

Triplu H de Corina Cîndea

 “Triplu H” este un real balsam pentru suflet! Pe parcursul a șase luni, am citit de trei ori cartea Corinei Cîndea și de fiecare dată a avut același efect asupra mea. Oricâte probleme aș avea în viața de zi cu zi, ea reușește să-mi îmbunătățească starea de spirit. “Triplu H” este o carte tonică, cu personaje minunate, momente înduioșătoare, scene fierbinți, dar și multe replici spumoase.-Alina

Triplu H de Corina Cîndea

M-am săturat să mă prefac fericită, să zâmbesc doar fiindcă la asta se așteaptă oamenii de la mine. Să fiu cu totul altcineva decât sunt. Să nu am voie să vorbesc cu anumite persoane pentru că sunt “sub rangul meu” și îmi creez o imagine negativă. Și am obosit să mă prefac. Vreau să pot să fiu eu însămi, cu bune și rele, să îmi aleg prietenii în funcție de ceea ce simt față de persoanele respective și nu fiindcă îmi sunt impuși de către anturaj.

       “- Nu știi cu cine te pui, păpușă!

      Până aici! Nimeni nu mă face pe mine păpușă! 〈…〉 Îmi dau drumul bagajelor și îmi smucesc brațul din mână lui, apoi pun mâinile în șolduri.

      – Hm! Oare cu cine? întreb zâmbind, apoi privindu-l ironic de jos până sus, în ciuda înălțimii, cu buzele țuguiate. Credeam că sunt în sud, în renumitul Texas, unde bărbații sunt galanți. Se pare însă că am dat de trei văcari tâmpiți, cu minte de copii de grădiniță și care au schimbat caii obișnuiți cu un alt căluț! fac referire la semnul de la Ferrari.”

   Uneori, viața îți dă mai mult decât ai cerut. Îți dă posibilitatea să alegi.

   Kim Larsen dorește să își schimbe viața și să devină o studentă obișnuită. Își face un plan pentru următorii ani și este determinată să îl urmeze. Un singur lucru nu l-a prevăzut: întâlnirea cu cei trei frați Morgan – Hayden, Heaton și Holden – și modul în care vor reuși să își schimbe unii altora cursul vieții.

10. Învață să visezi de Susan Elizabeth Phillips-Dream a Little Dream(Seria Chicago Stars #4)-Colecţia Cărţi Romantice-Editura Lira/Litera

   ÎNVAȚĂ SĂ VISEZI de Susan Elizabeth Phillips-Carti Romantice

    Învață să iubești – o adevărată lecție de viață în care destinul joacă feste. Atunci când doi oameni pierd totul și cred că Iadul este pe Pământ intervine speranța, dar și acel moment critic în care ar trebui să știe când să profite la maxim de ocazie. Și cum nimic nu este simplu, viețile lor se împletesc cu situațiile dificile, penibile, amuzante, enervante ce fac deliciu lecturii și duc iremediabil către o viață mai bune. O carte profundă în care realitatea crudă lovește ca un bumerang și călăuzește personajele să renască câștigând nu doar liniștea sufletească, ci afecțiunea necondiționată a unei familii autentice.

   Fără un ban în buzunar, fără slujbă, cu mașina stricată și un copil de cinci ani de care trebuie să aibă grijă, poate că oricui viața i s-ar fi părut imposibil de grea. Și totuși… Rachel Stone, o văduvă hotărâtă cu un caracter puternic, a învățat că trebuie să lupte, în ciuda trecutului său scandalos și a orașului în care a avut curajul să se întoarcă, deși este conștientă că toată lumea o urăște.

   Rămas cu inima frântă după ce soția și fiul său au fost uciși într-un accident stupid, și fără meseria de medic veterinar pe care nu mai are nici un imbold să o practice, cu o afacere pe care o detestă și o familie care îl tratează ca pe un infirm, Gabe Bonner doarme cu pistolul pe noptieră, așteptând momentul în care va putea face gestul final.

    Nu vrea decât să fie lăsat în pace de toată lumea și cu atât mai mult de femeia frumoasă și neînfricată, cu limbă ascuțită și atitudine, care apare de nicăieri să-i invadeze proprietatea și viața.
    Între bărbatul care a uitat ce înseamnă tandrețea și femeia care nu mai are nimic de pierdut nu poate exista decât o relație cu scântei. Însă cei doi vor porni împreună într-o călătorie de vindecare și regăsire către un loc unde, prin puterea magică a iubirii, vor afla că unele visuri chiar se împlinesc.

Iubito. Îi spusese de două ori aşa astăzi. Chiar era ea iubita lui?
Se lipi de umărul lui şi recunoscu adevărul. Se îndrăgostise de el. Ar fi vrut să nege asta, dar nu avea rost. Ceea ce simţea era atât de diferit de dragostea ei pentru Dwayne… Aceea fusese o combinaţie nesănătoasă de admiraţie faţă de un erou şi iubirea unei fetiţe pentru o figură paternă. Aceasta era o iubire matură, una acceptată conştient.” 

Buzele lui îi mângâiară părul, şi vocea îi deveni înecată de emoţie. 
– Cherry a fost dragostea mea de puşti, Rach. Tu eşti dragostea mea de bărbat. Şi chiar te iubesc din toată inima. Te rog, nu mă părăsi!

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

Top 10 cărţi historical romance de neuitat

Top 10 cărți cu cele mai bune povești de dragoste din toate timpurile

Top 10 cărți triste-poveşti impresionante, trăiri puternice

Top 8 cărţi erotice incitante

Mai multe topuri

Aveţi şi voi un Top 10 cărţi romance?

18 COMMENTS

  1. Woauu! Ce minunate descrieri,iar eu am ratat câteva carti! Ma pun sa le notez pe lista mea de dorințe!

  2. Un top extrem de interesant, dar din care nu am citit nicio carte (desi vreo 2 chiar ma tenteaza) 😀

  3. Un articol interesant! Un top incitant! Din această listă am citit doar una, Te aștept – Jennifer Armentrout, care mi-a plăcut foarte, foarte mult.

  4. Am citit de mult o carte. Am uitat cum se numea Dar stiu ca ea se trezeste intr un spital, in urma unui accident aviatic. Medicii ii fac operatii estetice pt ai reface fata distrusa, crezand ca este sotia unui afacerist. Rog daca a mai citit o cineva sa imi spuna titlul. Multumesc

  5. Tripla H e singura carte pe care nu am citit-o, dar sunt con însă că e minunată dacă ai adăugat-o și aici țin cont și de faptul că celelalte 9 pur și simplu le-am adorat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.