Soţie pentru o noapte de Day LeclaireSotie pentru o noapte

Titlul original: One Night Wife
Editura Alcris
Anul: 1997
Nr. pagini: 166
Colecţia “EL si EA”

RECENZIE CITITOR
Rezumat carte

Day Leclaire (b. 25 August) autor american cu peste patruzeci de romane de dragoste scrise. Ea a fost distinsă cu numeroase premii de prestigiu de o  multitudine de organizaţii.

Soţie  pentru o noapte este o carte frumoasă, uşoară, relaxantă, care a avut şi romantism, şi un pic de intrigă…  O carte care se citeşte foarte repede, dar care mi-a plăcut mult!

Anna Kane se trezeşte în spital, rănită la cap şi complet amnezică. Lângă ea se află un bărbat care-i spune că e soţul ei, Sebastian…

Poate ea să-l creadă, când el îi dă numai răspunsuri evazive şi monosilabice?

Dar totuşi … ar avea el vreun motiv s-o mintă?

După analize şi analize, doctorii o externează pe Anna, iar Sebastian îi spune că vor pleca acasă, pe insula Rochefort, cu vaporul. 

Deşi ea nu şi-l aminteşte pe soţul ei şi nici căsnicia lor, începe încet-încet să aibă câteva amintiri sub forma unor crâmpeie de imagini sau de vise, iar Sebastian îi spune că vrea doar să ştie de ce a dispărut în noaptea nunţii; de ce l-a părăsit fără un cuvânt; de ce după o noapte minunată petrecută împreună, ea a lăsat verigheta pe pat şi a dispărut, ca mai apoi să-l sune poliţia să-i spună de accidentul soţiei…

Sebastian îi povesteşte că este un om foarte bogat, important şi cunoscut, dar că momentan are ceva probleme în afaceri – un anume Samuel îl acuză de moartea părinţilor. El avea o companie aviatică, iar motivul pentru care era dat în judecată era faptul că avionul respectiv (cel implicat în accidentul care a cauzat decesul părinţilor lui Samuel), ar fi avut defecţiuni/ nu a fost proiectat corespunator.

Într-o zi pe plajă, Anna întâlneşte un bărbat care o strigă “Chris”, iar ea îl numeşte Benjamin, dar fără să-l recunoască pe acesta. Intervine Sebastian care o ia pe Anna acasă şi-l dă în urmărire pe bărbat.  La scurt timp este adus Benjamin şi în timp ce discuta cu Sebastian în biroul acestuia, intră Anna şi află şocată că acest bărbat se numea de fapt Benjamin Samuel şi era acelaşi care-l dăduse pe soţul ei în judecată şi vroia să-l distrugă. Atunci Benjamin aruncă bombă: ea nu se numeşte Anna, ci Christina; era amanta lui de multă vreme şi angajată să-l seducă pe Sebastian, să-l spioneze şi să fure documentele necesare pentru a dovedi în instanţă vinovăţia lui Sebastian.

În acea seară, Sebastian îi spune Annei că nu are cum să fie adevărat ce spune Benjamin, sau cel puţin nu totul, pentru că în noaptea nunţii ea era fecioara (rezultând că nu fusese amanta lui Benjamin). Urmează o noapte pasională şi fierbinte, în care Anna realizează că îl iubeşte nebuneşte pe soţul ei! 

Adormind, îi revine şi memoria, amintindu-şi astfel totul! 

Aşa află că Benjamin nu era amantul, ci fratele ei vitreg. Şi nu o angajase să spioneze, ci ea îl ajută vrând astfel să-i arate că Sebastian nu a avut nicio legătură/ vină cu moartea părinţilor lor.

În toiul nopţii, agitată din cauza celor descoperite, coboară după o cană de ceai şi-l surprinde pe Benjamin cotrobăind printre hărţii în biroul lui Sebastian. Îi spune că şi-a amintit totul, că va sta de vorba cu soţul ei şi că ar trebui să renunţe la planurile lui de răzbunare.

Nu vă divulg mai multe..  cred că mai puţin e mai bine..  si v-am stârnit curiozitatea! 

Vă mai spun doar atât: urmează o urmărire cu maşinile pe serpentinele insulei, Sebastian va avea un accident şi va fi transportat de urgenţă la spital.. Dar ce se va întâmpla? Cât de grav este rănit Sebastian?  Va renunţa Benjamin la răzbunare?

Anna va reuşi să-i mărturisească tot soţului ei? Cum va reacţiona acesta?

Mi-a plăcut să văd cum îşi revine treptat Anna, cum ştie Sebastian să reacţioneze şi să-i fie alături (deşi credea că l-a trădat), cum lupta Anna împotriva atracţiei din ce în ce mai puternică pe care o simţea pentru soţul ei (deşi nu şi-l amintea deloc)..

Recomand!

Recenzie cititor: autor Denisa

6 COMMENTS

  1. Am citit cartea cu ani in urma si mi-a placut.O recomand si eu. Denisa, ma bucur ca ai prezentat-o si altora .Felicitari!

    • Denisa multumesc pentru recomandare. Si eu obisnuiesc sa citesc carti usoare de genul acesta. Subiectul ma atrage si sigur este genul meu.

  2. Nu stiu de ce dar imi este cunoscita cartea. Colectia aceasta o citeam un studentie 🙂

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.