Texas! Lucky de Sandra Brown-recenzie

Titlul în engleză : Texas! Lucky

Număr pagini 333

Editura Miron

Traducere: Ani Florea

Seria Texas! Tyler Family Saga: Texas! Lucky, Texas! Chase, Texas! Sage

Seria Texas! Tyler Family Saga am citit-o acum mulți ani, dar am decis că poate vor fi persoane interesate sa afle detalii, mai ales acum, că au început reeditările. Este o trilogie frumoasă în care Sandra Brown prezintă viața familiei Tyler, oameni care trec prin multe probleme, dar solidaritatea și dragostea lor îi determină să fie uniți indiferent de ceea ce au pe suflet. Sunt deschiși, afectuoși, temperamentali, iubesc cu patimă și luptă pentru ceea ce au.

Texas! Lucky a fost reeditat și sub titlul de Sub pretextul iubirii

Frații Tyler – Chase, Lucky și Sage au fost crescut de părinții lor în armonie cu respect față de cei din jur, în special pentru latura feminină.

Sage se simte ocrotită de cei doi frați mai mari, tot timpul dispuși să o apere în cazul în care ar fi avut probleme.

   Chase este căsătorit cu Tanya și e foarte fericit. După ani de distracție și faimă în rândul femeilor, a decis să se așeze la casa lui, iar acum este pe punctul de a deveni tătic.

   Lucky încă mai copilărește, se bucură de notorietate și e râvnit de doamne, dar căsătoria nu este ceva prioritar. Este un bărbat atractiv, înalt, blond, cu ochii albaștrii și cu solduri înguste, visul oricărei femei. Devenise faimos pentru numeroasele aventuri, dar în momentul în care o întâlnește pe Devon ceva straniu se petrece. Se simte dornic de a proteja, de a se liniști, să fie și el la fel de fericit precum fratele său Chase.1 (21)

   Laurie, mama lor, este o femeie puternică, nevoită să îi sprijine de acum singură, soțul ei murise și îi era greu fără el, dar familia avea nevoie de ea. Trebuia să îi îndrume pentru a găsi calea corectă în viață, să aibă fiecare o căsnicie fericită așa cum fusese a ei.

   Devon Haine suferise mult, luptase pentru stabilitate, avea o carieră frumoasă, dar nu se simtea fericită. Ar fi putut să aibă totul, dar deciziile luate cu ani în urmă nu puteau fi schimbate. În momentul în care îl întâlnește pe Lucky are parte de propria aventură, trăiește la maxim momentul, știe că e o nebunie să petreacă noaptea cu un străin, dar undeva în sufletul ei știe că poate e singura escapadă și nu va repeta greseala. Speră că nu o va găsi niciodată, dar destinul are alte planuri cu ei.

   Lucky Tyler (32 ani) se bucura liniștit de o băutură într-o tavernă din Milton Point. Atenția îi e atrasă de singura femeie care se găsea în bar. Era surprins să o vadă, mai ales că era un local cunoscut și dedicat exclusiv bărbaților. În timp ce stătea calmă și își consuma berea, Micul Alvin și Jack Ed Patterson, doi bărbați renumiți pentru crearea de conflicte decid să îi țină companie, flirtând. Ea nu pare să guste glumele lor și îi ignoră, dar bărbații nu par să fie de acord cu atitudinea ei. Lucky nu poate sta indiferent. Educația primită de la părinții săi era destul de clară, femeile trebuiau apărate și respectate. Se creează un haos și se iau la bătaie cu cei doi, ripostează, mesele sunt rupte, Lucky este rănit cu un cuțit și are o rană serioasă pe piept, cămașa îi e ruptă, dar femeia este teafără. La locul dezastrului ajunge șeriful Patrick Bush, prieten al familiei Tyler și este evident nemulțumit să vadă că Lucky este printre cei implicați. La sfârșit Lucky se aștepta ca femeia să se arate recunoscătoare și să îi mulțumească pentru că îi luase apărarea, dar ea nu îi împărtășește opiniile, din contră, avea situația sub control. Ea dă declarațiile necesare și pleacă rapid, fără să spună cum se numește. Lucky este enervat și decide să o caute pe femeia cu părul lung de un castaniu-roșcat și cu ochii verzi, dar singurul reper e mașina roșie ce o conducea.1 - Copy

   Găsește hotelul unde era cazată, merge la camera ei și printr-un șiretlic o păcălește pentru a intra în camera ei. Au o discuție în contradictoriu, dar rana din piept îl doare și ea se oferă să îi dea primul ajutor. Chiar dacă o enervează aroganța lui, îi stă alături, iar în timpul nopții răspunde avansurilor lui. A doua zi Lucky crede că a visat, dar își dă seama de ceea ce se petrecuse între el și Dovey, cum se iubiseră, iar acum era singur, fără să știe altceva de această femeie misterioasă care încă îi mai simtea gustul pe buze.

   Lucky ajunge acasă, dar are parte de alte vești proaste, află de la mama lui că la firma de foraj Tyler a fost un incendiu, iar el este principalul suspect bănuit că ar fi dat foc. Constată că singurul alibi era Dovey, femeia cu care petrecuse noapte. Trebuia să o găsească, altfel problemele s-ar fi complicat și ajungea la închisoare.

   Susan Young, iubita lui Lucky îl caută disperată la telefon, dar el este prea plictisit de atitudinea ei puerilă și enervantă. Află imediat ce intenții are. Lucky uitase cu desăvârșire de cina ce trebuia să o ia împreună cu părinții ei. Ar fi fost o partidă perfectă, tatăl ei era director de bancă, iar Compania de Foraj Tyler avea probleme financiare serioase și pentru a evita falimentul primiseră un credit. Acum se aflau în imposibilitatea de a-l plăti și singura soluție era să fie amânați cu plata, iar tatăl lui Susan ar fi fost de acord dacă Lucky ar fi făcut parte din familie.

   Susan își dă arama pe față și îi spune că dacă o va lua în căsătorie este dispusă să mintă la poliție pentru a-l salva de la închisoare. Inițial crede că e o glumă, dar Susan își ia rolul în serios și merge de una singură să facă declarații spre stupoarea tuturor.

   Norocul lui Lucky este că întâmplător găsește într-un ziar o fotografie care îl pun pe jar, era chiar femeia îl putea salva, trebuia să o găsească imediat. Află că era un editor de succes, se numea Devon Haine și locuia în Dallas. Discuția cu ea nu se desfășoară așa cum spera, ea refuză să îl ajute, dar lui nu-i pasă, e dispus să facă aproape orice pentru a se face auzit. Totuși ceea ce nu poate ignora este atracția evidentă dintre ei, ea o neagă cu desăvârșire, dar Lucky nu-și poate ține mâinile departe de ea.

   Și totuși, Devon are un motiv serios să îl refuze, ascunde un secret și nu-l poate ajuta, dar ceva se petrece și ea își schimbă planurile la timp. Dacă va lua decizia la timp, rămâne să descoperiți.

   Ce se va petrece cu Lucky? Cine vrea să distrugă Compania de Foray Tyler? Vor reuși cei doi să descopere adevărul? Ce ascunde Devon? De ce nu îl poate accepta pe Lucky? Cum va evolua relația dintre cei doi? Ce le rezervă viitorul?

Autor: Mili

11 COMMENTS

  1. o carte foarte frumoasa a acestei autoare.MI-a placut mult cand am citit cele trei carti din seria aceasta.pentru recenzie 10puncte,pentru carte tot 10puncte.

  2. Lucky era un copil mare,dar avea si avantajul ca era si incapatanat,astfel a „castigat-o” pe Devon.
    Frumoasa recenzie ,merita si meriti nota 10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.