Francize.ro

Un joc, dar nu o joacă- franciza Meli Melo

    Îmi place să mă joc, așa cum îmi place să mă aranjez. În jocul meu, sunt Wonder Woman, am corp de divă, arme letale ascunse în bijuterii, o strategie bine pusă la punct și o afacere în plină expansiune. Am pornit din start cu anumite avantaje: mi-am ales afacerea care mi s-a potrivit, investigând în egală măsură care sunt condițiile și dacă le îndeplinesc, dacă se pliază zonei care mi-a fost distribuită aleatoriu, de calculator, mi-am schițat în minte un plan, am setat așteptările în meniul jocului și… am dat click pe Create. Gata! Am afacerea mea Meli Melo. Deocamdată virtual, dar mă antrenez! Am consumat resursele inițiale (cei 125 000 de euro virtuali), totuși stau liniștită, în cazul afacerilor în franciză, riscul este diminuat.
   Jocul are două niveluri: unul de antreprenor începător, în care dețin un singur magazin, fac angajări, așez marfa …, celălalt master, în care am exclusivitate pe întreaga hartă. Acolo îmi propun să ajung, chiar dacă-mi voi petrece și Revelionul 2018 în fața calculatorului.
    Joc Meli Melo game și simt cum piața de afaceri din România e la degetul meu arătător (de pe mouse).
    De ce un joc cu franciză și nu unul cu o afacere nouă?
    Avantajele unei francize sunt multe, unul și cel mai important îl constituie faptul că vine la pachet cu o clientelă gata formată. E un brand cunoscut și unic. Sunt o Wonder Woman, nu am nici timp, nici răbdare să o iau de la început, din Epoca de Piatră. Mai e și riscant; nici nu știi cum vine un alt jucător și-ți fură clienții. Francizorul îți oferă asistență la transferul de know-how, te ajută să înveți de la început, de la deținătorul conceptului (recunosc, am urmărit niște tutoriale înainte să încep jocul) și asistență pe tot parcursul jocului. Am ales România, pentru că e o țară tânără, neexploatată intensiv, iar cererea este mai mare decât oferta. Și când toți tinerii își iau jucăriile și pleacă în afară, eu aleg să rămân.
      Level 1
     Re-gândește, re-organizează
    Timișoara, centrul orașului. Wonder Woman reamenajează magazinul, construind o mică platformă sus, un mini-etaj unde expune manechine la fiecare sortiment, în partea de sus fiind expuse produsele de mică dimensiune, cercei, brățări, coliere, tot ceea ce ține de eleganță. Parterul e format din canapele, oglinzi, măsuțe în partea de la intrare, iar în spate sunt expuse poșetele, eșarfele, accesoriile casual și sport. totul este aranjat la cel mai mic detaliu: canapelele sunt pentru partenerii obosiți ai doamnelor, rafturile de jos sunt aranjate în culori vii pentru a atrage atenția copiilor (se știe doar: un copil liniștit= cumpărături fericite), iar pentru a ajunge la eșarfe, treci prin fața rafturilor cu reduceri.
geantaesarfegablonturicercei
      Joc de trei zile și deja magazinul e plin. Trebuie să mai angajez pe cineva, dar nu înainte de a-l instrui.       Alături de magazinul meu este un stand sezonier de gablonțuri. Tocmai aici și-a găsit jucătorul Diego03 să și-l facă! Dar nu mi-e frică; eu am deja un nume, iar o competiție este întotdeauna un motiv de ambiționare. Trebuie să vin cu ceva nou. Care sunt slăbiciunile femeilor, pe lângă bijuterii? Da, cafeaua! Ce poate fi mai ispititor decât o cafea savurată în timp ce alegem un cadou, în timp ce probăm lucrurile care ne înfrumusețează?
    Îmi place să socializez, acesta este motivul pentru care am decis să devin antreprenor, iubesc oamenii, cred în prietenie și cred că acesta e primul pas spre succes. Da, nu degeaba sunt Wonder Woman!
    Mereu trebuie să vin cu ceva nou, să atrag clienții; o expoziție săptămânală în care modele vor fi clientele sună destul de bine. Căci, după cum spunea B. C. Forbes, dacă nu îți conduci afacerea, vei fi condus în afara afacerii. Văd că mall-ul în care mi-am făcut magazin e aproape plin, iar chiriile au crescut. Ce bine m-am orientat! Dacă termin jocul aici, mă mut pe alt server.
   Iată-mă în top! Am muncit să ajung aici și vreau să rămân. Mi-am făcut magazin franciza Meli Melo, angajații mi-s mulțumiți, sunt pe profit, iar clienții stau la coadă. Ce mă amuză să-i văd pe omuleții din joc cum așteaptă liniștiți să le vină rândul! Când devine unul mai agitat, îi și trimit o cafea.
meli
    La nivelul 1, de franciză simplă, sunt o câștigătoare. Am avut idei de afaceri câștigătoare. Marea provocare începe de acum:
   Nivelul 2. Cu foarte multă muncă, devotament, pasiune, într-un viitor apropiat pot dezvolta o masterfranciză. Bineînțeles, abia după ce am învățat de la cei mai buni, acesta este și motivul pentru care franciza este o alegere înțeleaptă. Calitatea serviciilor oferă o longevitate antreprenorială, experiență și profesionalism. Masterfranciza presupune un plan de dezvoltare strict, de care trebuie să ții, dar vine la pachet și cu exclusivitatea pe piața din România. O fac și pe asta, încă nu mi-am consumat nicio super-putere. Și nu, nu e game over!
Masterfranciză, între noi două de-acum!
francizero-299x300
 Articol scris pentru competiţia Spring SuperBlog 2017. Proba 5

Sursa foto: Meli Melo

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.