Seria Destine nobile de Mary Jo Putney-mister şi pasiune

Seria Destine nobile (Lorzii pierduţi), de Mary Jo Putney – mister şi pasiune

    Seria Lorzii pierduţi – Destine nobile – înseamnă prietenie, devotament şi perfecţiune. Situaţii imposibile, conspiraţii, agenţi secreţi şi multe întrebări fără răspuns. De fiecare dată când se vor avânta în necunoscut o vor face din tot sufletul pentru că întotdeauna vor avea sentimentul că nu sunt singuri, au prietenii aproape. Personajele ştiu când să acţioneze şi să lupte pentru idealuri sau dragoste. Pe parcurs îşi vor da seama că femeia potrivită apare în situaţiile cele mai neobişnuite. 

   Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile publicațiilor New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly.

1. O nouă viaţă – Loving a Lost Lord 

O nouă viaţă – Loving a Lost Lord 

   Un accident nefericit îi va produce amnezie, însă doar aşa va ajunge în braţele unei necunoscute ce pretinde că îi este soţie. Fiecare trebuie să supravieţuiască, iar această minciună nevinovată  va fi un drum plin de neprevăzut. În timp îşi vor da seama că uneori este vital să treci prin iad pentru a te bucura de fericire în braţele sufletului pereche. O poveste frumoasă despre sentimente, regăsire şi prietenie.

   Naufragiat pe o plajă pustie, Adam nu-și mai amintește nimic din trecutul său. Așadar, este încântat să audă că tânăra cu păr bălai care-i îngrijește rănile este soția sa. Numele și chipul nu-i sunt familiare, dar atingerea și căldura ei sunt neasemuite.

   În Anglia începutului de secol nouăsprezece, Mariah Clarke a moștenit splendidul conac Hartley. Fostul proprietar susține că domeniul a fost câștigat de tatăl fetei trișând la cărți și încearcă să-l obțină înapoi făcându-i curte tinerei, care, imprudentă, îi declară că este deja măritată. Apoi, răspunsul la rugile ei de a găsi o cale să transforme minciuna în adevăr apare pe o plajă părăsită, sub chipul unui tânăr naufragiat. Să-l convingă pe Adam că îi este soț pare surprinzător de ușor. Dar pasiunea născută dintr-o fantezie devine curând periculos de reală și complet irezistibilă.

 

— E vorba de Ashton, adăugă el.
Ashton era al şaselea din clasa lor, cel mai misterios şi, probabil, cel mai îndrăgit dintre toţi. Ea îşi adună toate puterile:
— E mort?
— Da, răspunse sec James Kirkland. Am aflat vestea la club şi-am urcat imediat în şa să venim să vă spunem.
Ea închise ochii, cuprinsă de disperare. Nu era drept ca tinerii să moară, în timp ce bătrânii continuau să trăiască. Însă aflase de mult că viaţa nu e dreaptă.
Un braţ îi cuprinse umerii în semn de alinare. Deschise ochii şi-l zări pe Will Masterson, solid şi tăcut, însă ştiind întotdeauna care era lucrul cel mai potrivit pe care trebuia să-l facă.
— Aţi venit cu toţii ca să mă susţineţi în caz că aş fi izbucnit isteric în lacrimi? întrebă ea, încercând să pară aceeaşi directoare calmă pe care-o cunoşteau de-atâţia ani.
Masterson încercă să zâmbească.
— Poate. Sau poate că noi suntem cei care au vrut să fie alinaţi, nu invers.
Acesta era de fapt adevărul, se gândi ea. Niciunul dintre tinerii domni nu avea o mamă cumsecade, aşa că acest rol îi revenea ei.”

Sperând că priveliştea nu era prea înfiorătoare, privi mai deaproape şi văzu că, într-adevăr, era trupul unui bărbat. Braţele lui erau încleştate în jurul unei bucăţi mari de lemn, probabil o bucată de catarg. Întrebându-se dacă nu cumva era viu, prinse bucata de lemn şi o trase la ţărm, luptându-se cu apa învolburată.
Un ultim val o ajută să-l scoată pe nisip deasupra nivelului fluxului. Hainele lui erau sfâşiate până aproape de limita indecenţei, cămaşa şi pantalonii erau aproape nişte zdrenţe. Îngenunche tremurând lângă el, apoi îşi puse mâna cu precauţie pe cămaşa lui. 
Spre uimirea ei, simţi o bătaie uşoară a inimii. Carnea bărbatului era rece ca gheaţa din cauza apei, iar pielea îi era acoperită de răni, însă trăia!
Părul şi tenul lui păreau închise la culoare în lumina lunii, aşa că bănui că era un marinar străin. Pentru că apa îi ajungea până la picioare, îl prinse de subsuori şi-l târî pe nisipul aspru. În timp ce-l trăgea, bărbatul începu să tuşească convulsiv.

2. Umbrele trecutului – Never Less Than A Lady 

Umbrele trecutului – Never Less Than A Lady 

      Două fiinţe marcate fizic şi psihic de propriul trecut. Deşi atracţia vibrează între ei, vor ajunge să facă un compromis şi să se căsătorească dintr-un impuls: să-i ofere protecţie. Deşi la prima vedere sunt nişte persoane simple, în umbra fiecăruia se ascund secrete care ar putea să fie fatale. Doar împreună ar putea să învingă neprevăzutul, să-şi aline rănile, să descopere ce înseamnă să fii preţuit necondiţionat, dar mai ales să depăşească înconvenienţe sociale. Un roman despre nelinişti, valori şi romantism.

   În calitate de unic moștenitor al contelui de Daventry, maiorul Alexander Randall are datoria să-și găsească o soție și să asigure descendența titlului. Mireasa perfectă pentru un bărbat în poziția lui ar fi o tânără de familie bună, dar femeia care-i bântuie visele este Julia Bancroft, o moașă dintr-un sat liniștit, urmărită de un trecut tulbure, care-o aduce sub protecția maiorului. În interval de o zi, Julia este răpită de acoliții primului soț, salvată și cerută în căsătorie de un bărbat pe care abia îl cunoaște, dar pe care nu-l poate uita. Deși relația cu frumosul și enigmaticul maior îi oferă siguranță, femeia se teme că nu va mai putea avea niciodată încredere într-un bărbat.

   Dar, pe măsură ce pasiunea îi încăzește din nou inima rănită, Julia începe să spere că va reuși, totuși, să învețe ce înseamnă o căsătorie adevărată… Seria Destine nobile continuă cu o nouă poveste romantică, despre pasiune și onoare. Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezență permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal și Publishers Weekly. Premiul RITA al Asociației Scriitorilor de Romane de Dragoste din AmericaPremiul Golden Leaf, pentru cel mai bun roman istoric de dragoste. Premiul pentru întreaga carieră acordat de Romantic Times

Era sătul de război, sătul de durerea  neîncetată la picior, care nu se vindecase niciodată pe deplin după o rană căpătată cu un an în urmă. Armata nu avea nevoie de el. Deşi era un ofițer bun, existau şi alții la  fel de buni.
Oftând, împături scrisoarea lui Daventry. Să se întoarcă la viața de civil avea să fie uşor. 
Să-şi găsească o soție avea să fie mai greu.

Dar singura care îi atrăsese atenția lui Randall în ultimii zece ani era o femeie, nu o fată. Şi, în mod cert, nu era o doamnă în ochii societății. Doamna Bancroft – Julia – era o văduvă, moaşă şi asistentă în Hartley, şi prieten bun cu Mariah. Era atât de rezervată, încât devenea aproape invizibil şi, cu siguranță , nu trădase nici urmă de interes față de Randall. Era cât se poate de nepotrivit. 
Însă îi bântuia gândurile. 
Dacă vizita familia Townsend, putea s-o vadă şi pe Julia. 
Era un gând nebunesc.
Dar irezistibil.”

3. Pasiune şi onoare – Nowhere Near Respectable 

Pasiune şi onoare – Nowhere Near Respectable 

  Un cuplu inedit, o pasiune fulminantă şi arome exotice care te îmbie să le descoperi. Intrigi, comploturi şi o atracţie ce nu poate fi neglijată, toate acestea alcătuiesc o intrigă complexă condimentată cu multe emoţii.

   Bastard controversat și aventurier, Damian Mackenzie este un personaj notoriu și un inepuizabil subiect de discuţii. În ciuda reputaţiei sale cel puţin îndoielnice, pentru tânăra Kiri Lawford el este un erou, al cărui curaj a salvat-o din mâinile contrabandiștilor. Mai onorabil decât oricare alt lord pe care l-a cunoscut vreodată şi… cu mult mai atrăgător decât credea că poate fi un bărbat. Cum ar putea să nu se îndrăgostească de el?

   Cu o istorie ca a lui, Damian nu-și poate permite să curteze o lady, mai ales când aceasta este sora unuia dintre cei mai vechi prieteni ai săi. Dar când o încercare de asasinat amenință Coroana Britanică, el descoperă că Lady Kiri nu este nici pe departe atât de ingenuă și de cuviincioasă cum credea…, ci o lady exotică și deloc convențională, la ale cărei farmece nici un bărbat nu poate rezista…

   Eroi fermecători, o intrigă complexă și acţiune alertă: ultimul roman din seria Destine nobile are toate ingredientele unei poveşti de succes.

4. Când dragostea te schimbă – No Longer A Gentleman 

Când dragostea te schimbă – No Longer A Gentleman 

     O aventură de-o noapte l-a ţinut captiv în închisoare timp de zece ani. Atunci când războiul îi împiedică să-l salveze, devine o cauză pierdută, însă şansa lui este o femeie puternică, un agent trimis să-l recupereze într-un fel sau altul. Rănile lor sunt profunde, drumul plin de neprevăzut, dar poate, împreună vor reuşi să se salveze şi de ce nu, să ducă o viaţă normală departe de intrigi. Romanul Când dragostea te schimbă este despre destin, şanse, neprevăzut, dar mai ales despre a doua şansă la libertate. 

   Grey Sommers, cunoscut ca Lord Wydham, nu a întâlnit niciodată în viață o situație din care să nu poată ieși folosindu-se de farmecul propriu. Însă aventura cu soția unui important funcționar din Ministerul Poliției, un om brutal și răzbunător, îl aruncă în temniță vreme de un deceniu, făcând din el o umbră a bărbatului de odinioară. Şi totuși, cea mai mare provocare a vieții lui s-ar putea dovedi enigmatica femeie trimisă să-l scape din închisoare și singura care ar putea reuși să-i vindece sufletul zdrobit.

   Cassie Fox și-a pierdut familia și viitorul care îi fusese sortit din cauza regimului terorii instaurat în Franța și tot ce i-a mai rămas acum este îndârjirea cu care acționează pentru distrugerea imperiului lui Napoleon. La prima vedere, salvarea lui Grey este pentru abila spioană doar o misiune ca oricare alta.

   Însă ceea ce nu se aștepta era să întâlnească un bărbat care, prin curajul ce frizează disperarea și vulnerabilitatea înduioșătoare, ar putea să-i îmblânzească inima înghețată. Pasiunea năvalnică dintre ei este însă pusă la grea încercare de misiunea terifiantă prin care trebuie să treacă împreună… și să-i supraviețuiască.

5. Aventurile unei lady – Sometimes a Rogue 

Aventurile unei lady – Sometimes a Rogue 

     O confuzie se transformă într-o aventură fără voie pe mare şi pe uscat, dar abilităţile şi curajul îi vor ajuta să scape de mâna răpitorilor. Un roman tensionat, cu comploturi care se întind până în Scoţia, dar când fiecare îşi foloseşte abilităţile pentru supravieţuire lucrurile se schimbă. 

   Uneori, chiar și cea mai bine-crescută lady tânjește după aventură. Cu toate acestea, domnișoara Sarah Clarke-Townsend se pune în mare primejdie când, dând dovadă de prezență de spirit și de mult curaj, pretinde că este sora ei geamănă, Mariah, ducesă de Ashton, pe care un grup de răufăcători au plănuit să o răpească. Gestul ei ar putea să o coste chiar viața dacă răpitorii vor descoperi înșelăciunea.

   Cu multă vreme în urmă, Rob Carmichael a renunțat la traiul plin de privilegii și a întors spatele moștenirii de drept, devenind om al legii. Găsindu-se întâmplător în vizită la prietenul său, ducele de Ashton, Rob află despre răpirea lui Sarah și pornește spre Irlanda într-o misiune de salvare. Dar, deși reușește să o elibereze din mâinile răpitorilor, întoarcerea se dovedește mai dificilă decât anticipase; căci nici hainele bărbătești în care se deghizează Sarah pentru a-i înșela pe urmăritori, nici distanța pe care cei doi își impun să o păstreze nu sunt de ajuns să împiedice atracția irezistibilă care le va complica existența într-un mod în care nici unul nu s-a așteptat vreodată.

6. Iubire regăsită – Not quite a wife

Iubire regăsită – Not quite a wife

    Iubire regăsită-o poveste despre dragoste la prima vedere, iertare şi comploturi. Lord Kirkland-un spion cunoscut, un mesager între viaţă şi moarte, dar şi un prieten devotat. Atunci când se îndrăgosteşte de Laurel nici nu stă pe gânduri, în câteva ore o cere în căsătorie, dar dragostea lui nu-şi va pierde din intensitate nici atunci când soţia îl părăşeşte. Vor trece zece ani de regrete, sentimente ţinute sub cheie, însă un accident nefericit îi vor aduce faţă în faţă şi atunci inimile lor vor începe din nou să bată la unison. Un roman plin de energie pozitivă ce se citeşte în compania unui ceai aromat şi în surdină să se audă tonuri de pian. 

Căsătorește-te în grabă, căiește-te o viață întreagă…

   Existența lui James, Lord Kirkland, pare să fie o ilustrare perfectă a vechiului proverb, deși, aparent, toată lumea îl consideră un om împlinit. Deține o companie de transport maritim, o parte dintr-un cazinou și este un spion eficient și lipsit de milă. Rareori este îngăduitor față de propriile slăbiciuni… mai puțin când este vorba despre gingașa și neîmblânzita frumusețe care a fost cândva soția sa.

   Laurel Herbert era o copila inocentă când i-a oferit lui James inima, căsătorindu-se cu el la foarte scurt timp după ce s-au cunoscut. Însă fericirea lor durează doar până în clipă în care Laurel îl vede cu propriii ochi înfăptuind un act de o violență șocantă, ceea ce o face să realizeze că bărbatul de care și-a legat soarta este un necunoscut. În acea noapte ea își părăsește soțul, iar el o lasă să plece fără vreun cuvânt.

   Zece ani mai târziu, reuniunea lor întâmplătoare reaprinde flacăra pasiunii, iar consecințele acelei unice nopți nu pot fi ignorate. Și în vreme ce ei încearcă să își dea seama dacă fericirea de altădată poate fi regăsită, trebuie să înfrunte dușmanii comuni și piedicile care apar în calea acestei iubiri dintre cele mai neobișnuite.

7. Ademenirea unui sfânt – Not always a saint 

Ademenirea unui sfânt – Not always a saint 

   S-au văzut pentru prima dată în calitate de medic şi pacientă, dar peste ani, o serie de evenimente neprevăzute îi vor aduce pe teren neutru. Fiecare îşi caută din diverse motive pereche şi vor cu orice preţ să încheie cât mai repede acest spectacol ieftin. Ea este văduvă de scurt timp şi are nevoie de protecţie pentru fiica sa, iar el s-a trezit peste noapte cu un titlu, bani şi proprietăţi de care n-are timp. Este preţuit ca şi chirurg, un om deosebit, altruist, un sfânt pentru cei din jur, dar ea îi dă planurile peste cap cu o propunere ademenitoare. O simplă atracţie va veni la pachet cu multe probleme care trebuie rezolvate cu tact. Cât de sfânt poate rămâne un sfânt atunci când necazurile vin lanţ? Ademenirea unui sfânt este o carte relaxantă, armonioasă despre secrete bine păzite, iertare şi pasiune. 

   După moartea iubitei sale, Daniel Herbert și-a îngropat durerea în studiile de medicină și în pasiunea lui pentru tămăduire. Așa că, atunci când moștenește un titlu și un domeniu din partea unei rude îndepărtate, Daniel este îngrozit că povara bogăției se va pune în calea chemării sale de medic.

   Cu prudență, acceptă că trebuie să între în înalta societate și să-și caute o soție – o femeie sensibilă, care poate administreze proprietățile, lăsându-l să-și continue nestingherit munca. Nu se așteaptă însă să fie subjugat de o femeie căreia i se spune Văduva Neagră și care este pe cât de misterioasă, pe atât de uluitor de frumoasă…

   Pentru Jessie Kelham, înfățișarea ei a fost întotdeauna un blestem. Acum este singură, cu o fiică mică și un secret periculos, și are nevoie de protecție. Dar Daniel Herbert, chipeș și fermecător, nu este soțul pe care ea îl avea în minte. Căci dacă o va recunoaște, demonii din trecutul ei vor ieși cu siguranță la suprafață. Cu toate astea, nu pot stă departe unul de altul – și curând sunt atrași într-o uniune care le poate aduce bucurie… sau îi va distruge pentru totdeauna.

Următoarele câteva zile din luna de miere fură ciudate, dar nu neplăcute. Jessie și proaspătul ei soț răbdător se plimbau prin grădini, călăreau pe moșie și luau mese minunate. Și discutau. Acum că ea nu mai avea secrete nedezvăluite, conversația curgea cu ușurință. Daniel avea cunoștințe impresionante în variate domenii.
Ei ajunsese să-i placă și umorul lui sec și subtil. Bunul doctor nu era întotdeauna atât de serios pe cât crezuse ea la început.
Din când în când, câte o atingere sau o aromă, sau o imagine îi aminteau distinct de pasiunea pe care o împărtaşiseră în ziua nunții. Își amintea limpede cât de bucuroși și satisfăcuți erau amândoi, totuși gândul de a sta culcați unul lângă altul o făcea să vrea să se strângă ca un arici.

Se întreba câți bărbați s-ar fi reținut ca Daniel. Foarte puțini, bănuia ea. Dacă ar fi insistat să-și ceară drepturile conjugale, și-ar fi făcut datoria de soție. Dar s-ar fi simțit forțată și deznădăjduită.

Desigur că asta avea să treacă și speră că se va întâmpla mai repede decât după ce se sfârșise căsătoria ei cu Ivo. Dar acum, îi era profund recunoscătoare lui Daniel, un bărbat care văzuse totul și acceptă cu seninătate ciudățeniile vieții.

Avea și o încredere calmă, care era extrem de revigorantă. Făcuse bine când îl alesese pe el. Speră doar că îngăduința lui îi va permite să accepte toate problemele care veniseră împreună cu ea.

Jessie era o tovarășă superbă, ceea ce compensa întru câtva faptul că nu împărțeau patul. Daniel se bucura de o autodisciplină excelentă, dar n-avea chef să se chinuie mai mult decât era necesar, așa că în a doua noapte la Milton Manor, Daniel își aranja tăcut în fața șemineului paturile disponibile pentru a-și face un culcuș.”

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii Cărţi

Recenzii cărţi Mary Jo Putney

Seria Regency de Mary Jo Putney-spionaj, pasiune și iubiri imposibile

Trilogia Mătăsii de Mary Jo Putney-umbre, mătase și parfum oriental

The Lost Lords Series

Seria Lorzii pierduţi – Destine nobile – Mary Jo Putney

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.