V-ați făcut planuri de Revelion?

 Mă uitam zilele trecute în calendar și parcă nu-mi venea să cred că ne apropiem de sfârșitul lui noiembrie. Parcă ieri începea anul, parcă ieri era Revelionul… Nu știu unde a încăput tot anul ăsta, când s-a scurs timpul. Nici nu-mi vine să cred că se apropie iar sărbătorile. Alt Crăciun, alt Revelion, alt an.

   Cu aceste gânduri, am început să încropesc un plan pentru Revelion. Eu și prietenii mei am discutat vag despre acest subiect, însă n-a rămas nimic bătut în cuie. Cu toții vrem o masă la un restaurant, dar nu știm la care. Eu n-aș fi pretențioasă, însă alcătuim o gașcă pestriță de gusturi. Una vrea meniuri bio (unde naiba să-i găsesc eu restaurant bio în București?!, altul nu mănâncă deloc carne, alții zic că sărbătorile, fie Crăciun sau Revelion, n-au nici un farmec fără mâncarea tipic românească, alta nici nu vrea să audă, susținând că acest tip de mâncare este prea grea pentru stomăcelul ei firav… Ca la nebuni!

  Și uite așa, dezbătând și despicând firul în patru, rămânem pe dinafară. Așa am făcut și anul trecut, până la urmă ne-am strâns la cineva acasă și nu prea s-a mâncat (ghici de ce!). Ideea e că dacă tot vrem un Revelion de vis, va trebui să ne hotărâm odată și să ne cam grăbim, că restaurantele nu ne așteaptă cu mesele goale. Trece timpul și ne trezim că nu mai există un scaun liber în restaurante!arc-de-triomphe-2-150x150residence

  Părea imposibil să găsesc o soluție comună, care să ne mulțumească pe toți. Și totuși, a apărut!  Voi rezerva pentru Noaptea dintre Ani o masă la Oliviers, un restaurant cu specific mediteranean din București. Îmi place mâncarea mediteraneană, iar numele îmi evocă peisaje însorite, cu livezi de măslini și lămâi. De ce măslini și lămâi? Simplu, „oliviers” înseamnă „măslini”, iar „Citroniers” (numele restaurantului geamăn), lămâi.sigla-oliviers-300x140

   Dar să trecem peste și să revenim la planuri. Aruncând un ochi pe meniu, nu pot să mă decid care aperitiv pare mai delicios: midii în sos picant, creveți cu sos provençale, foie gras de canard mi-cuit. Văd că au o secțiune specială de produse bio, perfect pentru prietena mea orientată spre hrană bio! Au și meniu vegan, pentru prietenul care nu vrea carne. O să râdeți, dar până și fanii specialităților românești vor fi mulțumiți! Și cei care le găsesc prea grele, treaba lor, e o varietate atât de mare încât au de unde alege!midii-in-sos-picantcrevetifoaie-gras

Și evident, șampania nu lipsește din meniu, ci așteaptă să fie deschisă la miezul nopți.

   A, și încă o treabă foarte convenabilă! Restaurantele țin de Residence Hotels, primul boutique-hotel din România. Asta înseamnă că prietenii mei din provincie se pot caza aici, la confort de 4 stele. Varianta perfectă și în cazul în care cuiva i se face somn sau dacă bea peste măsură. Dacă  i se face rău, are unde să se retragă. Glumesc, dar nu se știe niciodată.

Voi v-ați făcut planuri de Revelion? Distracție plăcută!

Articol scris pentru competiţia SuperBlog 2016. Proba 19.

9 COMMENTS

  1. Incă nu am nimic plănuit pe atunci, dar este timp. 😀
    Felicitari pentru acest articol! locco_smiley_10

  2. Nu am planuit nimic pentru Revelion. Niciodata nu am facut-o .
    Mersi de recomandare 🙂 . Nu stiam de acest boutique hotel.
    Succes in continuare!

  3. Ce articol frumos! Util pentru cei interesati, dar, in acelasi timp, prezentat intr-un mod umoristic. Felicitari, si multa distractie, de Revelion!

  4. Da, o alegere inspirată – petrecere de Revelion, oameni mulți, gusturi diferite. Totuși, ai găsit soluția ideală.
    Imaginea cu restaurantul este foarte mică – nici nu se deschide separat, mai mare.
    Noi îți mulțumim pentru articol și ne vedem la Gală! 🙂

    • Multumim de vizita si comment. Diin pacate poza asa s-a putut salva din galeria foto a restaurantului.Am incercat sa marim, dar nu mai exista claritate, devenea blurat, si am preferat sa ramana asa. Poate nu ne pricepem noi la marit, sau poate ca pozele din galerire ar trebui la alt zoom.Cele pentru meniu sunt ok, dar celelalte toate sunt asa pe site-ul restaurantului

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.