5 filme bune ce merită văzute

5 filme bune ce merită văzute

   În ultima vreme am profitat de fiecare oportunitate pentru a mă relaxa și dacă tot am avut parte de momente libere, am zis că e cazul să vă răsfăț cu 5 filme bune care m-au impresionat. Sunt drame, însă au puterea de a se juca cu sentimentele.

1. Breathe (2017) – Rămâi

Breathe (2017) - Rămâi

Regia: Andy Serkis
Actori: Andrew Garfield, Claire Foy
Gen film: Biografic, dramă, Romantic

   Rămâi este genul de film care te face să plângi cu un ochi, iar cu celălalt te transformă în optimist.    

  Bazat pe o poveste reală, ni se prezintă omul Robin Cavendish (Andrew Garfield), un bărbat care trăieşte viaţa din plin. Din păcate o boală cruntă îl va lăsa paralizat. Dacă nu ştiţi ce poate face poliomielita, personajul principal vă va purta prin toate stările şi când va dori să renunţe, îl va impulsiona soţia lui, Diana (Claire Foy). Şansele oferite de medici sunt aproape nule, dar forţa cu care luptă această femeie şi modul cum îl scapă de fiecare dată din ghearele morții ne dau speranţă, să înţelegem, să nu renunțăm cu ușurință.

   Prizonier în propriul corp, ajutat de prieteni, susținut din toate punctele de vedere de către soţie, Robin reuşeşte să îşi vadă fiul crescând și involuntar, să „planteze” în jurul lui… speranța, să devină un exemplu pentru cei suferinzi ca el.

   Mai mult decât o poveste, o încununare a vieţii, în care optimismul, umorul şi forţa cu care luptă zi de zi sunt remarcabile.

   Filmul Rămâi – Breathe este realizat chiar de fiul lui Robin, Jonathan Cavendish, în prezent producător de film. Acesta este modul lui de a onora memoria părinţilor, de a-i respecta pentru eforturile depuse în creşterea lui.

2. The Lovely Bones (2009) – Din Raiul meu

The Lovely Bones (2009) - Din Raiul meu

Regia: Peter Jackson
Actori: Rachel Weisz, Mark Wahlberg, Saoirse Ronan
Gen film: Crimă, Dramă, Fantastic, Thriller

   Din raiul meu (The Lovely Bones) – o lecţie de viaţă despre partea nevăzută a unui suflet rătăcit între două lumi. Este dureros să vezi cum o adolescentă este ucisă cu sălbăticie de un individ dubios care locuieşte foarte aproape de familia ei şi nu poate să-l pedepsească pentru fapta sa. Gândurile ei, zbaterea continuă a părinților, suferinţele lor sunt îmbinate excepţional în scenariul acestui film.
   Bazat pe romanul scris de autoarea Alice Sebold, filmul creează o lume paralelă şi arată latura neputincioasă a victimei, însă pătrunde în colţul fiecărei persoane implicate.

   Susie Salmon (Saoirse Ronan) nu este doar un personaj, ci un suflet care veghează asupra celor care i-a lăsat în urmă, vrea să le aline durerea, însă tot ce poate face este să le transmită semnale, să le demonstreze că nu i-a uitat. Este trist să urmăreşti evoluţia fiecăruia, să te întrebi cum ar fi fost ”dacă”, însă cel mai neplăcut aspect este să nu poţi să demaşti criminalul. 5 filme bune ce merită văzute

   O tragedie, o dramă şi o distribuţie care transformă acest thriller într-un film bun ce trebuie văzut.

   Poate că l-aş fi ratat, însă în ultima vreme a tot apărut în căutările mele şi de fiecare dată m-a întristat.     Deşi aş fi văzut lucrurile altfel, la un moment dat aş fi intervenit, să simtă şi criminalul ce înseamnă să fie pedepsit pentru fiecare viaţă care a curmat-o mult prea devreme.

3. Legends of the Fall (1994) – Legendele toamnei

 Legends of the Fall (1994) - Legendele toamnei

Regia: Edward Zwick
Actori: Brad Pitt, Anthony Hopkins, Aidan Quinn
Gen film: Dramă, Război, Romantic, Western, Dragoste

   O îmbinare de genuri şi o frumoasă călătorie printre generaţii. Trăirile care le transmite acest film sunt diversificate, încât nici nu ştii cum să te bucuri sau să te întristezi pentru fiecare poveste.

   Trei fraţi ajung să iubească aceeaşi femeie, dar destinul fiecăruia ia o cu totul altă întorsătură. Alfred, Tristan și Samuel – reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul frumoasei Susanah. Fiecare se va dedica și va încerca să o cucerească, dar până la urmă finalul lasă de dorit. 

   Printre amintiri, legături de sânge, pasiuni, trădări se regăsesc o serie de peisaje care efectiv te poartă în acea lume.
  Dacă preferați alternativa, atunci citiți cartea, una din aceste variante ar putea să vă cucerească iremediabil.

4. Seven Pounds (2008) – Șapte suflete

4. Seven Pounds (2008) - Șapte suflete

Regia: Gabriele Muccino
Actori: Rosario Dawson, Will Smith
Gen film: Dramă

  Când iei viaţa cuiva, simţi că trebuie să te revanșezi universului, iar Ben Thomas (Will Smith) se va lupta în fiecare secundă pentru a schimba viaţa altora, în speranţa că îşi va ispăşi păcatele. În clipa când  pierde într-un acccident pe femeia iubită, viața lui Ben se năruie din cauza mustrărilor de conștiință, a proprie vinovății.

  Însă când Ben ajunge să se îndrăgostească de Emily (Rosario Dawson) ceva se schimbă. Ea este una din cele şapte persoane alese și are nevoie urgent de o inimă pentru transplant.

   Filmul Şapte suflete este o luptă asiduă interioară, o incursiune între trecut şi prezent.

  Un film profund, excepţional care va lăsa urme peste timp. Atunci când ne pierdem umanitatea personajul principal ne dă o lecție despre a doua şansă.

5. The Help (2011) – Culoarea sentimentelor

The Help (2011) - Culoarea sentimentelor - 5 filme bune ce merită văzute - Timp liber -

Regia: Tate Taylor
Actori: Bryce Dallas Howard, Emma Stone, Octavia Spencer, Viola Davis
Gen film: Dramă

   Culoarea sentimentelor – un film dulce amărui, o dramă existenţială, transmisă cu mult umor.
   Deşi acţiunea se desfăşoară în Jackson, Mississippi – anii ‘60, răutatea oamenilor are ecou inclusiv în prezent.
  Talentul nu le lipseşte protagonistelor, însă pentru a da viaţă unei poveşti de asemenea amploare curajul este elementul esential. A fi servitor de culoare într-o societate care discriminează şi susţine înjosirea acestor oameni, nu-i uşor să iei taurul de coarne şi să-ţi asumi riscul de a fi deconspirat pentru cele scrise.
   Eugenia Phelan este tânără, entuziastă şi diferită de ceilalţi oameni de elită. În timp ce alţii tratează cu indiferenţă oamenii care le asigură confortul, ea se împrieteneşte cu ei şi cumva, reuşeşte să stârnească valuri şi să scoată cele mai intrigante amintiri de la trei femei extraordinare, toate servitoare.

   Poveștile lor, dezvăluirea secretelor din viețile perfecte ale albilor, cu certitudine este un subiect tabu ce va scandaliza numai prin simplu fapt că ar putea fi rostit, însă atunci când se declanşează isteria .. vor fi de neoprit.

   Filmul “The Help” este realizat după romanul autoarei Kathryn Stockett. Dacă vă face cu ochiul, atunci trebuie să ştiţi că este disponibil inclusiv în limba română cu titlul de Culoarea sentimentelor.

Voi ce filme ați recomanda? Ce drame ați văzut în ultima vreme?

5 filme bune ce merită văzute

9 COMMENTS

  1. Am văzut ”The Help” și într-adevăr este un film bun, merită să facă parte din top 5, iar ”Rămâi-Breathe” este un film de văzut și revăzut.

  2. Ah, tocmai cand ma pregateam sa spun ca abia astept sa vad filmul Legendele toamnei, mi-ai dat cu finalul in cap. E dezamagitor sa te uiti doua ore la un film, iar finalul sa lase de dorit.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.