Arta iubirii - Christina Dodd - Colecția Iubiri de poveste

Arta iubirii de Christina Dodd -recenzie

Arta iubirii – Christina Dodd

Titlul în engleză: My Fair Temptress

Număr pagini 295

Editura Alma/Litera

Traducere: Alexandru Macovescu

Anul apariției 2014

Seria Guvernantelor: Dragoste și abandon, Logodnă în înalta societate, Legile iubirii, În cele mai nebunești visuri, Ispita, Mireasa mea favorităArta iubirii, Suflete pereche, Aleasa prințului

Carti scrise de Christina Dodd

Se pare că autoarea pe măsură ce avansează în seria Guvernantelor însuflețeste personajele, femeile sunt implicate în spionaj, bărbații le adoră, știu să-și folosească farmecele cu talent. Această carte e specială pentru că abordează arta flirtului, cum trebuie să te comporți ca să ai la picioarele tale un bărbat, să te adore și să te sufoce cu prezența lui, dar și riscurile ce trebuie să ți le asumi dacă pierzi controlul.

Caroline Ritter este o tânără curajoasă. Frumusețea i-a adus faimă, dar și durere, de aceea s-a decis să lase totul în urmă și să lupte pentru viața ei. I se ivește în sfârșit ocazia de a se salva făcând ceea ce știa mai bine, să flirteze. Chiar dacă pare ceva banal, e o întreagă artă ceea ce presupune tactică, mimică și multe ore de practică în spate. Este inteligentă, extrem de frumoasă și cu greu i se poate rezista farmecelor sale, dar ea este modestă. Preferase să muncească în diverse locuri decât să ajungă amanta unui domn generos. Acum  are șansa de a pătrunde din nou în societate, în calitate de guvernanta unui domn, însă nu se simte pregătită să simtă ura și ostilitatea oamenilor care aruncaseră cu noroi în ea. E decisă să meargă mai departe și să instruiască un bărbat să se căsătorească, dar nu i-a în calcul atracția ce o simte în prezența lui.

Jude Durant, conte de Huntington se amuză de decizia tatălui său și vrea să îi facă pe plac. Domnișoara Caroline Ritter îl face să iasă din cercul lui de indiferentă și să se lase descoperit, chiar dacă doar parțial. Îndurase multe în Moricardia, era puternic și aștepta doar clipa potrivită pentru răzbunare. Hainele ciudate sunt doar un o disimulare pentru a pătrunde în cercurile unor oameni dubioși.

 Londra, 1849

Caroline Ritter ajunge la Distinsa Academie a Guvernantelor într-o situație disperată. Are nevoie de un loc de muncă pentru a putea pleca cu sora sa Genevieve (14 ani) la familia mamei sale din sudul Franței, astfel o scăpa de chinurile ce le îndura în casa tatălui lor, un tiran. În urmă cu patru ani, Caroline făcuse o greșeală teribilă chiar la debutul său în societate, se îndrăgostise nebunește de un bărbat însurat și reputația ei fusese distrusă, societatea a renegat-o, iar tatăl său a dat-o afară din casă. A avut numeroase slujbe, dar singura sa îndemânare era la flirtat. Se putea mândri cu o frumusețe răpitoare ce făcuse pe mulți bărbați să-și piardă mintea, dar acum toate aceste aspecte nu-i sunt de folos, ea are nevoie de stabilitate și de bani. Lady Adorna Bucknell vrea să o ajute și îi oferă slujba perfectă.

Jude Durant, conte de Huntington (29 ani) se întoarce la Londra din Moricadia după opt luni de la moartea fratelui său Michael. Murise în condiții suspecte, iar corpul carbonizat al acestuia fusese găsit chiar de Jude. Suferise enorm și jurase să îi răzbune moartea. Acum era pe urmele a doi moricani, comte de Guinard și monsieur Bouchard, asasinii fratelui său. Pierderea lui Michael îi transformase sufletul și atunci a decis că trebuie să devină spion pentru Anglia și colabora cu Garrick Throckmorton.

Acum Jude este cu totul altfel, adoptase moda din Franța și ținutele sale erau în culori extravagante. Tatăl său, Paxton Durant, ducele de Nevett are planuri mărețe cu fiul său, vrea să-l vadă căsătorit și să-i ofere cât mai curând moștenitori, dar îi este teamă că nu se poate descurca singur, de aceea o angajează pe Caroline Ritter pentru a-l învăța arta flirtului. Dacă reușea până la sfârșitul sezonului, i-ar fi plătit o sumă generoasă.

Caroline Ritter îți ia în serios rolul său și visează cu ochii deschiși la viitorul ei. Avea o șansă să scape de sărăcie, să își salveze sora și totul până la sfârșitul sezonului. Cât de greu putea fi să instruiască un bărbat să flirteze? Avea suficiente calități, titlul de conte, frumusețea fizică singurele impedimente erau hainele caraghioase și vocabularul neadecvat, dar cu puțin efort putea fi strunit.

Totuși, ducele de Nevett nu i-a în calcul tentația care ar putea să fie stârnită de apropierea celor doi. Singura persoană care pare să încurajeze ceea ce se întâmplă este soția ducelui, Nicolette, mama vitregă a lui Jude. E o femeie deosebită care se bucură enorm în momentul în care Caroline se mută în casa lor pentru a-l instrui mai bine pe Jude. Ducesa simte că e un suflu nou prezența acesteia și se distrează mai ales când guvernanta înfruntă cu demnitate pe ducele de Nevett, un bărbat extrem de serios și de dur.

 Va reuși Caroline să îl cunoască cu adevărat pe Jude? De ce se ascunde în spatele acestei măști? Va putea Jude să scape de senzația de vinovăție și să răzbune moartea fratelui său Michael? Cum va evolua relația dintre Caroline și Jude? Vor putea rezista tentației? O va implica și pe Caroline în planul său de răzbunare? Cum vor descoperi ce planuri au  cei doi străini, conte de Guinard și monsieur Bouchard ? Cum le va câștiga încrederea Jude?

25 COMMENTS

 1. Mili, ai fost o harnicuta! Eu inca nici nu am apucat sa o rasfoiesc. Din recenzia ta reese ca este foarte interesanta. Mai este nevoie sa spun ca imi place ce ai facut? 🙂

  • IASMY multumesc. Am citit-o pe franturi, ba vizite, telefoane,probleme casnice. Am incercat sa prezint ceea ce trebuie, fara sa plictisesc. Si da, este interesanta, un pic aparte de restul, totusi, aceeasi tema, spionaj, societate, atractie

 2. fetelor am terminat cartea si eu.INTRADEVAR foarte buna aceasta carte,are de la mine 10puncte.Mai ales faza cu legatul mainilor si satisfacerea poftelor lui nicollete,se aseamana foarte bine ,,prizonierul dorintelor mele. 😛

 3. Am citit cartea si intradevar are de toate,romantism,flirtul descris in gradina urmat de sarut,ceaiurile,balurile,o doza buna de erotism,noaptea lor impreuna,actiune,urmarirea celor 2 moricardieni.Totusi ceva m-a lasat in ceata,dar poate apare in urmatoarea carte.Care a fost motivul pentru care a cautat-o pe Caroline prima data tatal ei?Oare are legatura cu dorinta de a o avea a celui care a fost protagonistul dezonorarii ei publice?Voi ce credeti?

  • Lilah, sper ca vom afla in continuare. Tatal ei probabil a cautat-o pentru ca era mostenitoare si trebuia sa puna mana pe banuti. Era prea profitor ca sa nu faca acest gest, iar bonus Caroline locuia si in casa ducelui de Nevett. Asa vad eu lucrurile. Poate ma insel dar nu m-am putut abtine sa nu iti dau un raspuns

 4. Am citit cartea Cristinei Dodd. Este o carte foarte captivantă şi recunosc că am aşteptat cu nerăbdare, trecerea personajului principal de la şaradă la un comportament normal. Prins în mijlocul unui plan de răzbunare, el preferă să fie perceput ca un filfizon, cu haine epatante şi comportament efeminat. „Guvernanta”, singura care trece dincolo de aura lui înşelatoare, descoperă bărbatul chipeş, înalt şi robust care se ascunde în spatele aparenţelor. Pasiunea dintre ei explodează într-un decor plin de pericole si mister…

  • Popescu Andreea autoarea intotdeauna reuseste sa presare un ceva aparte peste personaje, tocmai de aceea a dat viata unei serii asa lungi de carti. Pe masura ce avanseaza sunt tot mai bune.

 5. E una din cartile mele preferate din seria guvernantelor, m-a facut sa rad cu lacrimi.
  Mili, recenzia e super, imi place foarte mult cum ai prezentat-o, felicitari!

  • Sunt putin in urma cu aceasta colectie in ce priveste lectura, dar de fiecare daca cand imi intra pe mana un titlu historical romance simt ca sunt acasa. Acesta e genul preferat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.