Asasin la feminin – Monica Ramirez – Editura Tritonic

Asasin la feminin – Monica Ramirez – Editura Tritonic

Asasin la feminin - Monica Ramirez - Editura Tritonic

Asasin la feminin, de Monica Ramirez

Asasin la feminin – Monica Ramirez

Editura: Tritonic
Număr pagini: 349
Cotaţie Goodreads: 4.58

Seria Alina Marinescu: 1. Asasin la feminin, 2. Identităţi secrete, 3. Balanţa puterii, 4. Bariere de fum, 5. Abis, 6. Recviem pentru un asasin

Monica Ramirez parcurge un drum în sens invers decât cel la care visează orice autor de suspans din România. A publicat acest roman mai întâi în SUA, iar acum îl vede apărut şi în Romania. Eroina ei, Alina Marinescu, şcolită pentru războiul care se poartă în umbră, are toate şansele să devină una dintre cele mai îndrăgite eroine ale thriller-ului românesc. E o făptură în care se combină duritatea cu gingăşia, curajul nesăbuit cu teama paralizantă, ambiţia de a reuşi cu descurajarea inerentă după o acţiune eşuată. Ea traversează experienţe cumplite, traumatizante, fiind implicată în misiuni periculoase – între altele, într-o tentativă de asasinare a lui Ceauşescu. Tenacitatea de care dă dovadă, pregătirea de care dispune o salvează însă din orice primejdie.

O iubire imposibilă, interzisă, din altă lume…

Alina Marinescu este o rebelă. A fost o rebelă înainte de recrutarea ei ca agent operativ şi rămâne o rebelă şi după. Acum însă, moartea face parte din viaţă ei de zi cu zi. Secţiunea Operaţiuni Speciale o recrutează împotriva voinţei ei şi Alex Therein, bărbatul pe care crede că-l iubeşte, o transformă într-un asasin de elită. Dragostea este o noţiune abstractă pentru Alex, un bărbat cu un trecut întunecat şi o expresie impenetrabilă, eficient de rece, care ucide pentru a putea supravieţui. Fără întrebări inutile. Alex nu este un bărbat real, ci mai degrabă o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor. Misiunea lui este să o seducă pe Alina, aşa că o atrage în mod intenţionat în lumea lui misterioasă şi plină de senzaţii, prăbuşindu-se emoţional pentru prima dată de la propria lui recrutare. Ca mentor al ei în timpul procesului de antrenament, trebuie să se confrunte nu numai cu atitudinea ei recalcitrantă, dar şi cu responsabilitatea de a transforma o persoană inocenţa într-o unealtă a morţii. Cu toate acestea, cei doi sunt atraşi unul către celălalt şi relaţia paradoxală ura-iubire devine şi mai complicată datorită jocului aproape zilnic cu moartea. Probabil cea mai arzătoare întrebare este: o iubeşte Alex pe Alina cu adevărat?”  Asasin la feminin – Monica Ramirez

Puternic, provocator, te prinde de la prima pagină şi nu-ţi mai dă drumul.

   Din momentul în care am citit prima carte scrisă de Monica Ramirez, mi-am dorit să citesc şi această serie -Alina Marinescu. „Asasin la feminin” este primul volum al seriei şi a fost pentru mine o desfătare. Am trăit alături de personaje, prin faţa ochilor mi s-au perindat imagini ca şi cum vizionam un film. Autoarea a reuşit să creeze acest efect. L-am urât, dar şi iubit pe Alex personajul masculin principal, am apreciat-o pe Alina pentru faptul că a reuşit să devină puternică şi să depăşească momentele de trădare.

Cele mai puternice suflete s-au născut din suferinţe. Cele mai puternice caractere sunt pline de astfel de cicatrici„-Khalil Gibran

   Un roman cu un ritm alert, plin de acţiune, dar mai presus de toate acele momente de spionaj şi iniţiere este evidenţiată o poveste de dragoste imposibilă. Manipulări, seducţie, minciuni, misiuni de spionaj, antrenamente dure pe care nu ţi le poţi imagina, personaje bine definite, atât cele principale, cât şi cele secundare, poveşti din trecut şi prezent, sentimente puternice, sentimente ascunse, emoţii, frică, panică, pasiune, vieţi nevinovate distruse, trădare, un sistem diabolic, dorinţa de libertate, supravieţuire într-o lume plină de pericole, toate acestea caracterizează romanul. Viaţa spionilor nu este uşoară, de fapt nici nu îşi pot permite o viaţă personală. Printre misiuni periculoase din care nu ştii dacă te vei mai întoarce, într-o lume în care nu poţi avea încredere nici în tine însuţi, este foarte greu să visezi la libertatea unei vieţi normale. Dar visele nu sunt interzise chiar dacă pot însemna o condamnare.

Ce altă temniţă e mai întunecată decât adâncul propriului nostru suflet! Ce temnicer mai necruţător cunoaştem, decât noi înşine.” Nathaniel Hawthorne.

INOCENŢĂ PIERDUTĂ!

Seria Alina Marinescu (3)Alina Marinescu, o tânără în vârstă de 17 ani, inocentă, crede că şi-a găsit iubirea în persoana lui Alex Therein. Erau tineri, sălbatici, îndrăgostiţi şi, credea ea, fericiţi. Dar avea să afle în curând că Alex nu este ceea ce a crezut şi totul nu a fost decât o misiune pentru el. Misiunea de-a o seduce şi după aceea de-a o integra în lumea nemiloasă a spionajului sau mai bine zis să facă din ea o asasină cu sânge rece. Toate visele ei, libertatea, iubirea sunt spulberate într-o clipă atunci când este arestată din ordinul bărbatului pe care îl iubea cu patimă. Un suflet nevinovat distrus, inocenţa pierdută şi condamnarea la o viaţă pe care nu şi-o dorea. Acest bărbat misterios, plin de secrete, închis, va fi mentorul ei, va fi cel care o va instrui cum să ucidă. Îl urăşte, dar îl şi iubeşte în acelaşi timp. Nu-l înţelege, dar încearcă să spere că undeva, cândva, acest bărbat nu va mai purta o mască şi relaţia lor nu va fi în permanenţă un joc al seducţiei comandată de superiori. Dar, trăieşte cu speranţa şi cam atât.

Alina, va fi un elev silitor, trece prin antrenamente dure, învaţă să manipuleze, să seducă, să mintă dacă este nevoie şi va ajunge un agent bun, dar faţă de Alex are acel ceva uman. Nu rămâne indiferentă oricât ar încerca. Vor face parte amândoi din cea mai puternică organizaţie-Operaţiuni Speciale Antiteroriste Elite. Oficial această organizaţie nu există- este eterică. Misiunea lor- să cureţe lumea de criminali şi terorişti. O fac cu discreţie, străbat lumea ca nişte fantome, nimeni nu-i cunoaște, pentru cunoscuţi sunt deja morţi. Practic sunt nişte umbre! Au fost racolaţi de această organizaţie când încă erau agenţi în SSO (Serviciul Special de Operaţiuni, departamentul cel mai secret şi important pe care Securitatea din România îl avea, la fel de necunoscut pentru public ca şi Elite. Diferenţa dintre cele două Servicii: unii omorau nevinovaţi la comanda lui Ceauşescu şi a Securităţii, sau distrugeau vieţi, ceilalţi fiind organizaţie internaţională viza în special criminalii şi teroriştii.) Asasin la feminin – Monica Ramirez

Într-un astfel de serviciu –SSO- se formează agentul Alex Ştefănescu, primind o altă identitate-Alex Therein.

Seria Alina Marinescu (2)Alex, tânărul de 18 ani pe atunci, a fost luat în vizor de Securitate, când s-a înscris la un club de arte marţiale clandestin, astfel de activităţi fiind interzise în acea perioadă în România Ceauşistă. Este supus celor mai îngrozitoare antrenamente, sau mai bine zis chinuri. Din acel moment tânărul, visătorul Alex încetează să mai existe. Este o maşină. Îşi propune să se detaşeze de tot şi de toate când a înţeles că nu are nicio scăpare şi viaţa lui nu are valoare, iar cea a familiei este în pericol. Devine unul dintre cei mai buni agenţi pe care SSO i-a avut vreodată. Este atât de dur şi fără scrupule, încât şi celor din serviciu le este frică de el. Este maşina ucigătoare.

  Manipulator, cameleonic, dur, fără suflet, fără scrupule, fără nimic, doar o carcasă metalică. Ani de zile îndeplineşte orice misiune pe care o primeşte fără să simtă nimic. Până la Alina… A urât acea misiune, de-a seduce o tânără, dar nu avea altă soluţie. Se simte pentru prima dată vinovat, mai ales că tânăra i se strecurase fără să simtă în suflet. Maşinăria Alex, se dovedeşte a avea totuşi un suflet, ea l-a făcut să se deschidă puţin. Pentru Alina simte iubire, teamă, responsabilitate, dar ştie că împreună nu vor avea o viaţă, pot trăi numai ce le oferă clipa. Din această cauză el se închide şi se înconjoară de un zid ştiind că, dacă îşi arată slăbiciunea poate însemna distrugerea lor. Vor avea cele mai frumoase momente de pasiune între misiuni, dar fără viitor, vor trăi momentul, restul…

Seria Alina MarinescuScenele lor de pasiune sunt parcă desprinse din filme. Acel Alex romantic care îi oferă o vacanţă, cu cină în jurul piscinei şi un moment pasional, a fost magnific. Fără vulgaritate, fără să fie ostentativ, un moment în care imaginaţia ta ca cititor poate fi ofertantă.

M-a impresionat foarte tare scena în care cei doi vin dintr-o misiune ce avusese ca obiectiv uciderea unui terorist. Acesta având asupra lui o fiolă cu un conţinut necunoscut, cei doi au fost băgaţi în carantină. Scena descrisă de Monica Ramirez este magnifică, profundă, emoţionantă şi m-a răscolit. Imaginaţi-vă doi oameni închişi în camere separate, dar despărţite de un geam. Acele momente când amândoi credeau că nu vor mai ieşi vii, când stau lungiţi unul lângă altul ca şi cum ar fi fost împreună şi totuşi despărţiţi de geamul terorii, când mâinile lor se împleteau pe sticlă, buzele lor se mişcau în surdină, încercau să se sprijine şi să îşi dea puterea de supravieţuire, şi când totul explodează în momentul în care Alina se trezeşte dintr-un somn agitat şi vede patul de dincolo de geam gol. Alex murise, îl omorâseră şi ea nu avusese puterea să îl salveze, să îşi ia rămas bun… Emoţionant!

Deşi pare banală acesta expresie „mi-a plăcut cartea”, acesta este adevărul şi nu pot exprima ceea ce am trăit citind. Este prea încărcată cu emoţie, acţiune, profunzime şi pasiune încât cuvintele mele ar fi mult prea nesemnificative. Voi continua seria cu  Identităţi secrete, şi abia astept să văd ce se întâmplă.

9,5 puncte/10

Mulţumim autoarei Monica RAMIREZ, pentru că ne-a oferit această minunată serie.

P.S: Recenzia mea este obiectivă, nu m-am lăsat influenţată de nimic. Atunci când îmi place ceva spun, când nu îmi place iarăşi spun. Nu favorizez şi sunt cât se poate de pertinentă asupra unei cărţi. Mai este posibilă şi varianta ca mie să îmi placă o carte şi alţi cititori să aibă o altă părere. Asta ţine de percepţia, de personalitatea şi de „gusturile” fiecărui cititor. Dar eu sper totuşi să vă placă la fel de mult cum mi-a plăcut şi mie. Voi decideţi! Asasin la feminin – Monica Ramirez

Autor: Iasmy

13 COMMENTS

  1. Superba recenzia ! Felicitari !
    Ai reusit sa transmiti toate emotiile pozitive pe care ti le-a lasat cartea. Se vede ca ti-a placut.
    Este o carte pe care si eu abia astept sa o citesc.

  2. Excelenta recenzie Iasmy! Ai facut o prezentare atat de captivanta si tentanta, incat m-ai convins cu siguranta! Abia astept sa citesc cartea! Am vazut si un film in genul asta, Nikita parca se numea si mi-a placut foarte mult. Oricum, in privinta seriei Alina Marinescu eram foarte curioasa, am citit recenzia ta cu mult interes, multumesc si felicitari!!!

    • Imi este si teama sa ma apuc de aceasta serie, dar nu pentru ca m-ar dezamagi, ci datorita timpului limitat. Cred ca voi lasa balta tot ce am in jur si am sa iau la lecturat aceaste carti. Ma bucur ca o autoare de-a noastra scrie atat de bine.

  3. Da si pe mine m-a dus cu gandul la Nikita. Poate fiindca e blonda si mi-a amintit de serialul cu Peta Wilson. :).

  4. Imi place cele scrise in recenzie,asa incat am sa plec la vanatoare de carti.Macar acest prim volum sa il cumpar.Multumesc Iasmy pt tentatie !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.