Balanta puterii – Monica Ramirez – Traieste in umbre
Trăiește în umbre. Nu exiști. Ești doar o fantomă.
Balanţa puterii, de Monica Ramirez – Trăiește în umbre
Balanța puterii – Monica Ramirez
Editura: Tritonic
Anul apariţiei: 2013
Număr pagini: 363
Colecţia: Thriller & Mystery
Gen: Thriller, Romance
Seria Alina Marinescu: 1. Asasin la feminin, 2. Identităţi secrete, 3. Balanţa puterii, 4. Bariere de fum, 5. Abis, 6. Recviem pentru un asasin
Trăiește în umbre. Nu exiști. Ești doar o fantomă.
Ultimii șapte ani au învățat-o să se resemneze în fața realității. A acceptat în cele din urmă că viața în cadrul Organizației Elite nu se măsoară în bine și rău, ci în rata de supraviețuire. Nu se știe câți asasini controlează Elite, dar ea este diferită. Cu toții sunt instruiți în arta de a ucide, dar ea a fost antrenată pentru mai mult. În urmă cu șapte ani, era încă Alina Marinescu, nefiind obligată să-și asume o nouă identitate în fiecare lună. Pe atunci, Alex Therein era încă în viață… mentorul ei, prietenul ei, iubitul ei, fundația întregii ei distrugeri. Povestea lor de dragoste a fost singurul lucru de care au avut vreodată parte, dar iubirea nu poate supraviețui în lumea lor opresivă. Violență, intrigă, iubire și ură, atracție și respingere într-o lume întunecată și complicată, Elite reprezintă opusul societății ideale. În această lume atât de secretă încât devine fantomatică, agenții operativi devin la fel de fantomatici. Odată intrați în joc, nu se mai pot retrage, nu pot pleca acasă la terminarea programului de lucru. Elite le acaparează viețile complet, invadându-le simțurile, intimitatea, de cele mai multe ori chiar gândurile.
„Seducător și puternic, enigmatic și romantic, un roman irezistibil.” Palm Springs Time
De autoarea Monica Ramirez am auzit acum trei sau patru ani și am fost extrem de încântată când am descoperit că este româncă. Deși m-am bucurat că ea abordează mai multe genuri literare, trebuie să recunosc că inițial nu am dorit să citesc decât Viață dublă la Veneția și Fantoma de pe lac, două cărți cu iz (de) paranormal care mi-au încântat sufletul. Abia mult mai târziu am început să ascult sfatul altor cititori care mi-au recomandat seria Alina Marinescu. De ce așa târziu? Pentru că auzisem numai și numai păreri pozitive. Cu cât vedeam că lumea o laudă, cu atât deveneam eu mai sceptică. Până la urmă am început să citesc primul volum și nu cred că mai trebuie să spun ce impact a avut asupra mea, cât de fermecată am fost de poveste.
Știam că voi da de multă acțiune, bănuiam că thriller-ul și spionajul își dau mâna în această serie, dar nu mă așteptam la atâtea trăiri emoționale. Dragoste, ură, pasiune. Pentru prima dată mi s-a întâmplat să citesc o poveste thriller și să plâng atât de mult.
Cu toate că Alina este eroina acestei serii, ochii mei s-au intreptat mai mult spre Alex. El mi s-a părut cel mai captivant personaj. M-a marcat povestea lui, cum a ajuns să lucreze mai întâi pentru SSO (Serviciul Special de Operațiuni ce aparținuse odată Securitătii) și mai apoi pentru Elite, misiunea de a o seduce pe Alina, sentimentele pe care le avea pentru ea etc.
La vârsta de optspreceze ani, Alex Ştefănescu a fost arestat pentru conspiraţie împotriva Partidului Comunist, a fost pus sub acuzare şi executat peste şase luni. Apoi şi‑a făcut apariţia Alex Therein, recrutat de SSO pentru a deveni unul dintre cei mai buni agenţi ai săi. Peste câţiva ani, la ordinele acestora, o sedusese și o recrutase pe tânăra Alina Marinescu, transformând‑o într‑un asasin. Apoi Alex a salvat-o de influența SSO‑ului, numai pentru a o recruta din nou ca agent operativ pentru Organizația Operațiuni Anti‑Teroriste Ultra‑Secrete Elite, o entitate secretă care nu exista în mod oficial, condusă de oameni care nu existau, nu avea siglă sau titlu oficial, nu era înregistrată nicăieri şi nu făcea parte din niciun serviciu secret de informații.
În rolul lui de mentor a fost aspru, crud și brutal, iar Alina și‑ar fi dorit să‑l poată urî din cauza ca o manipulase, mințise și rănise, dar a sfârșit prin a-l iubi. Frapant este faptul că și Alex s-a îndrăgostit de ea, dar din păcate relația lor nu a fost una normală și au încercat să se distanțeze puțin câte puțin ( aflați mai multe citind Identități secrete).
După ce am terminat de citit volumul doi, am simțit nevoia să mă distanțez puțin. Parcă trecusem printr-un tăvălug emoțional, iar moartea lui Alex m-a răvășit complet. Abia după o săptămână am început să citesc (cu ceva emoții) volumul trei – Balanța puterii, gândindu-mă că mi-am revenit, dar imediat cum am dat peste un pasaj cu și despre Alex, pur și simplu am început să lăcrimez. Nu am crezut că o să-mi fie atât de dor de el. Partea bună e că în acest volum și-a făcut apariția un alt personaj pe care am ajuns să-l îndrăgesc destul de repede – Marius Stephano, agent special al Brigadei Antitero din cadrul CIA care a primit misiunea să o seducă pe Alina, dar care a sfârșit prin a fi el sedus.
De asemenea, mi-a făcut plăcere să mă reîntâlnesc cu anumite personaje, precum Vallis, Roman, Scott si mai ales Ford Dukelman, un fost Navy Seal care activa ca agent operativ în cadrul organizației Elite de aproape două decenii, fost partener al lui Alex, dar și singura persoană în care acesta din urmă a avut suficientă încredere încât să-i dezvăluie câte ceva despre viața lui personală secretă. Însă m-am întâlnit și cu personaje noi pe care le-am îndrăgit, precum Kosmas, care este partenerul Alinei, dar și Webb, agent CIA, colegul lui Marius.
Acțiunea din “Balanța puterii” se petrece după șapte ani de la evenimentele din “Identități secrete”. În toată această perioadă de timp, Alina a invătat în cadrul organizației Elite cum să se infiltreze, să seducă, să tragă cu urechea, să fure, să ucidă. Știa cum să suporte durerea și cum să o provoace altora. Este mult schimbată față de cum o știam eu din volumele anterioare, mult mai puternică, mai fermă, o femeie cu adevărat bătăioasă.
“Ultimii șapte ani o învățaseră să se resemneze în fața realităților vieții ei. Acceptase în cele din urmă că viața în cadrul organizației Elite nu era măsurată în bine și rău, ci în rata de supraviețuire. Nu știa câți asasini controla Elite, dar știa că ea era diferită. În mod normal, erau instruiți în arta de a ucide, dar, în ultimii șapte ani, ea fusese antrenată pentru mai mult. “
Deși au trecut șapte ani de la moartea lui Alex, durerea pierderii lui o resimte și acum. Face parte din ea. Iar toată suferința îndurată atunci a transformat-o într-o femeie dură.
“Alex Therein… mentorul ei, prietenul ei, iubitul ei, fundația întregii ei distrugeri. O sedusese și o recrutase, transformând‑o apoi într‑un asasin de elită. Alex Therein… soțul ei, cu toate că mariajul lor nu fusese nimic altceva decât o fațadă pentru operațiunile în care erau trimiși de către Elite. Povestea lor de dragoste fusese atât de departe de normalitate încât devenise aproape disfuncțională, însă era singurul lucru de care avuseseră vreodată parte. Dragostea nu putea supraviețui în lumea lor fantomatică.
Îl iubise cu disperare, iar el îi murise în brațe, lăsând‑o singură, nu înainte de‑a o transforma în copia lui perfectă: o fantomă căreia moartea i se părea mult prea ușoară, pentru că în viața pe care o ducea acum existau doar două opțiuni: supraviețuiai, sau erai ucis.”
De această dată, Elite își îndreaptă atenția spre organizația teroristă Al’Qaeda, în dorința de a afla cât mai multe informații cu privire la ascunzătorile liderilor din vârful piramidei. Interesul lor se îndreaptă spre Bashir Al‑Fadhee, liderul organizației Brigada Martirilor, una din multele divizii Al’Qaeda. Deși se implică în tot felul de acțiuni, nimeni nu l‑a văzut vreodată și nici nu existau poze cu el. Unul dintre agenții sub acoperire s‑a infiltrat la nivel înalt în organizație și transmite informații cu regularitate către Elite și așa s-a aflat de răpirea în Arabia Saudită a unui om de afaceri, patronul unei companii de import‑export care importă petrol în Statele Unite, dar care este și unul dintre informatorii Elite în Arabia Saudită, trimis pentru a monitoriza banii care ajung la organizațiile teroriste. La momentul răpirii, se afla în posesia unei dischete care conține informații strict secrete, iar Elite dorește sa punem mâna pe ea înaintea lui Al‑Fadhee.
Alina este cooptată în această misiune strict secretă. Ea și Kosmas, noul ei partener, vor fi trimiși undeva în Golful Cassandra, Grecia, unde vor juca rolul unui cuplu de tineri proaspăt căsătoriți în luna de miere. Și pentru început, misiunea va fi una de supraveghere a celulei grecești Al’Qaeda, după care vor trebui să pătrundă în rețeaua lor internă.
Dar se pare că și CIA este pe urmele lui Bashir Al‑Fadhee. Doi agenți sub acoperire au fost trimişi să‑l găsească pe acesta, dar au fost omorâți. Înainte de‑a fi lichidați, au reuşit să trimită prin satelit conţinutul unei dischetei – o listă criptată care conţine identităţile reale a douăzeci de agenţi guvernamentali care lucrează sub acoperire. Iar dacă această listă va fi decriptată, toţi agenţii vor deveni extrem de vulnerabili
Din păcate, Alina și Kosmas trezesc curiozitatea celor de la CIA. Nu le cunosc identitatea, nu apar în baza lor de date. Știu doar că au fost văzuți în mai multe puncte cheie ale afacerii ăsteia. Marius Stephano, un agent special al Brigadei Antitero din cadrul CIA, primește ordinul să o seducă. Să menționez faptul că bărbatul este extrem de atrăgător? Este înalt și suplu, cu pomeți înalți și buze pline, bine definite, ochii de un negru strălucitor conturați de gene dese, iar părul brunet îi ajunge pană la guler, dat după urechi. Ce femeie i-ar putea rezista?
“–Cine sunt? întrebă Marius, încă privind fotografia.
–Asta aş vrea să aflu și eu, răspunse Roger. I‑am căutat fără nici un rezultat în baza noastră de date. Parcă nici n‑ar exista. Sunt fantome.
–De ce te interesează identitățile lor?
–N‑aş putea să‑ţi spun ceva concret, dar au fost văzuţi în mai multe puncte cheie ale afacerii ăsteia. Poza asta a fost făcută săptămâna trecută în Yemen. Apar şi dispar la fel de misterios. Vreau să‑i găseşti. Sugestia mea ar fi să abordezi fata. Încearcă s‑o cunoşti, să vezi de unde vine.
–Cât de bine ar trebui s‑o cunosc? întrebă Marius pe un ton amuzat.
–Cât de bine e nevoie, îi răspunse Roger în același fel.”
Întâlnirea dintre Alina și Marius va avea lor în Grecia, iar ceea ce se va petrece între cei doi va face să palpate inima oricărei ființe romantice. Începând din acest moment povestea mi s-a părut mult mai incitantă! Nu mi-a venit să cred că Alina se poate îndrăgosti atât de ușor după ceea ce i s-a întâmplat cu Alex. Cât despre Marius, în loc să o facă pe ea să se îndrăgostească până peste cap, s-a trezit că el este cel fermecat de ea.
Sper că fragmentele de mai jos să vă stârnească interesul!
“Alina făcu o grimasă în gând. Nu se mai simţise în felul acela de… ei bine, de fapt nu se mai simţise niciodată în felul acela. De obicei era calmă şi controlată, nimeni nu reuşea s‑o tulbure. Iar acum, bărbatul acesta misterios şi frumos cu părul brunet şi privirea pătrunzătoare îi provoca o furtună de proporţii în suflet.”
“Alina simți un val de căldură în pântece. Senzația era plăcută și o intriga. Se mișcară lent în ritmul muzicii, privindu‑se tot timpul în ochi. Privirea lui întunecată aproape o hipnotiza. Expresia lui era blândă și seducătoare, dar Alina intuia și altceva nu departe de suprafață. Tristețe? Felul în care o privea o tulbura până în adâncul sufletului, făcând‑o să uite cine și ce era, de ce se afla acolo. Nu‑i mai păsa de nimic, pierzându‑se tot mai mult în ochii acelui bărbat care părea aproape ireal.”
“O mângâie delicat pe obraz în timp ce‑ş i înclina capul pentru a‑i atinge buzele cu ale lui. Un sărut uşor, buzele lui calde abia atingându‑le pe ale ei. Alina se trezi că adâncește sărutul, lipindu‑ş i mai mult gura de a lui. Ca și cum ar fi avut o voință proprie, mâinile i se înfipseră în părul lui, aproape gemând de plăcere la gândul că era într‑adevăr la fel de moale şi mătăsos pe cât părea. Se retrase amețită şi cu răsuflarea tăiată, simțind cum o căldură plăcută îi urca pe șira spinării.”
“Alina îşi întoarse privirea. Atracţia pe care‑o simţea pentru acest bărbat misterios era atât de puternică încât o îngrijora. Emoţii contradictorii începură să se ciocnească în interiorul ei, dar nu avea absolut nicio intenţie să le analizeze în acel moment. Nu putea. Trecuse prea mult timp, plus că în trecut genul acela de emoții îi provocaseră mult prea multă durere.”
“Era perfectă. Dar cine era? Şi ce putea face ca s‑o protejeze? Cicatricile pe care le văzuse pe corpul ei îi dezvăluiseră că nu putea fi o femeie obişnuită. Dacă se dovedea că era implicată în vreun fel cu Al’Qaeda, oare ar vâna‑o? Închise ochii îndurerat când realitatea îl izbi cu puterea unui cutremur. N‑ar fi avut de ales. Brusc realiză că singura metodă prin care o putea salva, cel puțin pentru moment, era să‑i mai acorde timp.”
Gândiți-vă că nu am făcut decât o introducere în acțiunea cărții. V-am povestit cam 10 % din ce se întâmplă în “Balanța puterii” și asta pentru că nu vreau să vă stric plăcerea de-a descoperi voi ce se întâmplă mai departe cu Alina și Marius, reacția ei când a aflat că totul nu a fost decât o misiune (sau nu?) și mai ales, ce anume a făcut-o pe Alina să creadă că Alex nu este mort.
Balanța puterii este un roman fascinant, o lectură antrenantă ce dispune de numeroase întorsături de situație, mister, trădări, secrete, manipulări, dragoste, care te răscolește datorită profunzimii trăirilor emoționale ale personajelor.
NOTA 10 +
Cartea Balanța puterii,de Monica Ramirez poate fi comandată de pe site-ul Editura Tritonic.
woauuu,da stiu ca ti-a placut maxim!!!!Felicitari draga mea!!!! locco_smiley_37 locco_smiley_21
abia astept sa citesc si eu aceasta carte.Nu am decat vol 1si 2,dar,a spus mosul ca daca sunt cuminte,trece pe la mine :d
Multumesc mult Nicol! Mosul te iubeste mult! locco_smiley_46
Alina depresie Alina
Se vede ca ți-a plăcut. Urmează sa le achiziționez și eu. Toată seria ❤
Bv Alina
Neaparat sa le cumperi! Iti vor place in proportie de 100% . Multumesc mult! locco_smiley_37
Si eu am auzit tot mai des despre autoare si cartile sale, iar seria Alina Marinescu am vazut ca este laudata peste tot. Acum este deja in wish-list-ul meu, si sper sa ajunga cat de curand si in biblioteca mea.
Ai vazut cat de sceptica am fost din cauza attor pareri pozitive, dar pana la urma le-am dat dreptate. Seria este una de referinta in literatura romaneasca!
Frumoasa recenzia. Se vede ca a fost o carte pe gustul tau! Felicitari!!! Ma tenteaza si pe mine sa imi iau seria asta, desi pana acum nu am achizitionat-o inca.
Multumesc ! Eu zic ca merita sa le cumperi!
Felicitari ! Ca intotdeauna o recenzie superba ! Ador autoarea ! locco_smiley_10 locco_smiley_10
Multumesc iliuta! Da, si eu o ador! locco_smiley_46
Nu am citit nimic din aceasta serie, dar nici nu ma prinde. 🙂
Felicitari pentru recenzie! locco_smiley_10
Multumesc mult!
Wow!!! Dar tu chiar ai trait actiunea 🙂 . Bavo! Clar seria este una captivanta si merita citita 🙂 . Ma tenteaza dar pentru a „gusta” cum trebuie trebuiw citita seria cap coada 🙂
Da! Am avut tare mult emotii pe parcursul lecturii. Si chiar am plans la un moment dat. Monica este o autoare deosebita!
Ma gandisem sa nu mai zic nimic dar nu pot!!!Sa vezi Alina ce mai urmeaza!!! Eu abia astept vol 6 si mi-am promis ca voi reciti toata seria cap-coada(desi nu am obiceiul sa recitesc) pentru ca prima data m-am axat mai mult pe actiune iar acum am de gand sa ma axez mai mult pe personaje.Oricum Alex este si preferatul meu.Felicitari Alina frumoasa prezentare!felicitari Monica! locco_smiley_10 locco_smiley_10 locco_smiley_10
Felicitări pentru recenzie, Alinuța locco_smiley_37
Felicitari, Alina!
Este o serie deosebita care m-a cucerit in totalitate. Fiecare volum are un anumit impact emotionsl, dar Balanta puterii a trebuit sa analizez putin, sa ma acomodez cu prezenta lui Marius. Oricat de schimbator si dificil ar fi Alex, el ramane the one.
Ma bucur Alina ca ti-a placut si ai surprins esentialul. Chiar nu este usor de acumulat atat de multe informatii. Simti ca traiesti cu adevarat.
[…] Alina Marinescu: 1. Asasin la feminin, 2. Identităţi secrete, 3. Balanţa puterii, 4. Bariere de fum, 5. Abis, 6. Recviem pentru un […]