"M-am implicat total în viața mea normală și mi-e groază să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă într-o zi aș pierde totul."

Recviem pentru un asasin - Monica Ramirez Seria Alina Marinescu - recenzie

Recviem pentru un asasin, de Monica Ramirez – recenzie

Recviem pentru un asasin – Monica Ramirez

Nr. pagini: 496

Editura Librex Publishing

Anul: 2017

Gen:  Romance, Thriller

Seria Alina Marinescu: 1. Asasin la feminin, 2. Identităţi secrete, 3. Balanţa puterii, 4. Bariere de fum, 5. Abis, 6 Recviem pentru un asasin

  Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.” Spy Magazine

     Am citit seria Alina Marinescu cu sufletul la gură, am trăit, am suferit mergând mai departe indiferent de sentimentele personajelor şi vă mărturisesc că Recviem pentru asasin a fost mai mult decât sfârşitul unei serii cu concluzii, decizii, despărţiri. Mai devreme sau mai târziu tot ar fi trebui să mă despart, dar când a venit momentul mi-a fost greu, am simţit acel gol în stomac şi mi-am spus că trebuie să existe o continuare, nu se poate termina nebunia cu volumul 6. Titlul ar fi trebuit să mă pregătească pentru moarte şi eventualele victime colaterale, dar am preferat să nu mă gândesc prea mult, ci să trăiesc fiecare clipă, fiecare emoţie pozitivă sau negativă.

    Acţiunea, suspansul, adrenalina, complicaţiile, spionajul, neprevăzutul fac din Recviem pentru un asasin un must read, o carte în care apogeul atinge cote maxime şi fără să vrei te gândeşti la răspunsuri. Recviem pentru un asasin – Monica Ramirez

    Alina caută fericirea şi cu ajutorul lui Alex are parte de libertate. I se înscenează moartea şi pentru scurt timp se va bucura de o viaţă normală alături de Marius. Va trăi în armonie şi va preţui liniştea. Numai că teama persistă şi fără voie consecinţele se vor întoarce la fel de puternice precum anticipau. Chiar dacă îşi doresc, nu au cum să se retragă definitiv, Elite este o forţă, o entitate care nu pensionează agenţii, ci doar le dă impresia că pot avea chiar şi pentru o clipă infinit de mică şansa la libertate. Brett are un presentiment că Alina şi Marius sunt în viaţă şi demarează noi căutări. Organizaţia Elite nu îşi poate permite să lase oameni în urmă, şi-au asumat riscuri şi trebuie să fie devotaţi până la moarte indiferent de sacrificii.

M-am implicat total în viața mea normală și mi-e groază să mă gândesc ce s-ar putea întâmpla dacă într-o zi aș pierde totul.

   Cel care va porni în misiunea de recuperare a Alinei este chiar Alex. Nu o va face de plăcere, ci forţat de împrejurări.

 „Mă întorc și rămân blocată. Momentul pare complet lipsit de orice fel de logică și de sens. Nu mă așteptam să-l mai văd vreodată, dar e chiar el și arată exact așa cum mi-l amintesc. Păr șaten deschis ce-i atinge umerii, ochi verzi-albăstrui, mereu schimbători, trăsăturile masculine fiind parcă mai bine puse în evidență de moliciunea senzuală a buzelor pline. Dar știu prea bine că nu există nicio slăbiciune în acel bărbat, doar un amalgam al contrastelor, o combinație între control auto-impus și pasiune carnală în cel mai pur sens. Privesc tăcută cum se apropie de mine, degetele mâinii drepte alunecându-i de-a lungul raftului.

-Alex, reușesc să spun cu voce răgușită.

-Îmi pare rău, Alina.” 

    Acesta este doar începutul misiunilor pe care Alex va trebui să le ducă la bun sfârşit. Resentimentele nu-şi au locul, dar va avea un motiv destul de serios ca să lupte. Recviem pentru un asasin – Monica Ramirez

   Despre Seria Alina Marinescu s-au scris multe şi s-a dezbătut acţiunea din diferite puncte de vedere, dar de data aceasta tind să cred că ultimul volum îi este dedicat agentului masculin, lui Alex Therein. Doar citind veţi conştientiza că are parte de întreaga atenţie a autoarei şi cumva eşti prins în mrejele evenimentelor. Pentru mine este un invincibil şi oricât aş încerca să fiu obiectivă, nu reuşesc. L-am adorat, l-am detestat pentru indiferenţa sa şi în final am ajuns să-l înţeleg. Lumea în care a fost nevoit să supravieţuiască l-a format şi decizia de a trăi a fost supremă. Este agentul care tinde spre perfecţiune şi chiar dacă uneori poate deveni plictisitor pentru că toate îi ies foarte bine, de data aceasta chiar nu este clişeic. Fără Alex seria n-ar fi avut farmec.

 „Pentru restul lumii, Alex părea un om de oțel care nu cunoștea frica în timpul misiunilor sau în afara lor. Brett realiza însă că cel mai bun agent operativ Elite nu reușise să-și distrugă complet orice urmă de conștiință. Desigur, în comparație cu un om normal, Alex era mai mult o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor, și așa trebuia să fie ca să poată ucide pe oricine i se ordona. Alex reprezenta un mister pentru oamenii din jurul lui… un fel de cavaler modern. Un înger al morții. Pe cât de misterios și seducător, pe atât de letal. Procesul nemilos de antrenament la care fusese supus îl transformase în asasinul prefect.

   Dar Alina îl schimbase de când apăruse în viața lui; dacă până atunci Alex se considerase mort din punct de vedere emoțional, ceva se trezise la viață în inima lui din acel moment. Alina devenise motivul principal pentru care începuse să-și dorească din nou viața, chiar cu prețul pierderii controlului absolut pe care-l prețuia atât de mult.” 

    Recviem pentru un asasin de Monica Ramirez este genul de carte ce te va duce în eroare şi fără să vrei îţi vei pune semne de întrebare, vei face presupuneri pentru ca într-un final totul să explodeze precum un foc de artificii. Dacă stai bine la capitolul presupuneri, îţi recomand să renunţi pentru că seria Alina Marinescu are la bază motto-ul : Nimic nu este ceea ce pare a fi şi îţi va spulbera toate aşteptările.  Recviem pentru un asasin – Monica Ramirez

                                 

25 COMMENTS

  • Important este ca se incadreaza in genul preferat, in rest, sigur iti vei face timp pentru lectura.
   Nu cred ca vei rezista mult timp. 🙂
   In caz contrar, te bate Arci la cap cu recomandari.

  • Marius, daca vei risca sa o citesti, sigur vei prinde gustul actiunii si al suspansului.
   Seria vine la pachet cu 2 bonusuri: a fost testata de noi si garantam pentru ea, iar partea cealalta, este scrisa de o autoare.
   Daca vei indrazni, sper sa-ti placa. Stii ca eu sunt subiectiva, dar in sensul bun.

  • Si eu multumesc Monica pentru acest festin literar. A fost o placere sa citesc intreaga serie.

  • Multumesc, chiar este extraordinara. Lectura placuta. Te asteptam cu impresii despre aceasta nebunie literara

 1. Uite ca Recviem pentru un asasin nu o am si mor de curiozitate sa aflu cum se termina seria. Multumesc pentru marea tentatie, Mili!

  • Alina va merita asteptarea. Finalul intr-un fel este cel la care viseaza fiecare, dar pana se ajunge acolo este cale lunga.
   Fiecare isi poate face propriul scenariu, dar pentru mine a fost perfect. N-as schimba nimic.

 2. Am de ceva vreme în wishlist seria. Tot văd opinii de la alţii şă mă atrage şi pe mine. 🙂

  • Daniela, din ceea ce stiu, genul acesta de lectura ti se potriveste. Daca ii vei acorda o sansa, s-ar putea sa te surprinda placut. Depinde doar de tine.

   • Uh, mă bucur că ai ajuns să îmi cunoşti gusturile! 🙂 Văd eu cum fac şi o citesc şi pe aceasta! Mulţumesc, Mili!

  • Chiar as fi curioasa sa aflu daca iti place. Partea buna este ca stai bine la capitolul rabdare, iar cele sase volume iti vor da de gandit, te vor solicita emotional.

  • Multumesc Mariana, chiar este o provocare interesanta ca sa citesti seria.
   Daca te prinde genul sau daca iti doresti altceva, atunci cauta aceste carti.

 3. felicitari mili!mi-a placut enorm toata seria si stii bine ca inca de la inceput,alex,baiatul rau,a fost preferatul meu.felicitari monica!

  • Arci, noi mereu alergam dupa baietii rai. 🙂 Da, Alex este special pentru ca este o incertitudine, tot timpul surprinzator.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.