Ciorbă de pleurotus - Sos de mărar cu șnițel de porc

Ciorbă de pleurotus – Sos de mărar cu șnițel de porc – Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos – Meniu

Ciorbă de pleurotus delicioasă.

1.Aperitiv: pastă de pește

-2 cutii de sardele sau de macrou le scurgem de ulei

-mixăm 1 pachet de unt cu peștele, adăugăm după gust sare, piper și lămâie

  • dacă vă plac măslinele puteți tăia bucățele sau felii subțiri măsline negre și le mixati cu compoziția

-puneți compoziția în caserolă și dați la rece

2. Ciorbă de pleurotus

-tăiați pălăriile de pleurotus în fâșii lungi

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac le dați pe răzătoarea fină

-puneți zarzavatul în oală cu puțin ulei și-l căliți, adăugați fâșiile de pleurotus, apă și puneți la fiert

-adăugați sare, piper și condimentele care vă plac

-când legumele sunt fierte dregeți ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou

3. Sos de mărar cu șnițel de porc (Vero)

-500 gr cotlet de porc, 5 ouă, faină

-Se bate carnea, se condimentează, se trece prin făină apoi prin ou și se prăjește în ulei. -Se scot pe prosoape de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.

-O legătură mărar, puțin ulei, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet, 2 linguri smântână grasă, o cană lapte, puțină făină.

-Se prăjește puțin mărarul în 2 linguri de ulei, se adaugă puțină apă .

-Într-un bol se pune laptele cu făină, după ce a fiert cam 15 minute mărarul, se adaugă laptele cu făina și usturoiul.

4. Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos

-din 2cani de lapte +2 căni de zahăr +2-3 linguri de cacao = fierbem un sirop

-scoatem  jumătate din sirop într-un  vas, adăugăm 2 zahăr vaniliat și o esență de rom și-l lăsăm să se răcească

-în siropul rămas în cratiță punem 100 gr untură,margarină sau unt și lăsăm să se topească și să se răcească

-adăugăm  gălbenușul de la 5 ouă mari, albușul bătut spumă,1 praf de copt și 2 -2,5 căni de făină, să fie ca un chec

-puteți pune în chec nucă bucăți sau stafide

-punem checul în tava unsă și tapetată (cantitatea e pentru tavă mare)

-când prăjitura e coaptă o scoatem din cuptor și o tăiem cu cuțitul (așa fierbinte) bucăți cât de mari vrem

-apoi însiropăm uniform cu siropul și lăsăm să se răcească

-când e rece tăvălim fiecare bucată prin nuca de cocos

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

2 COMMENTS

  1. Multumim pentru meniu foarte apetisante toate! Arci,as avea rugămintea sa pui si pentru cei cu regim obligatoriu câteva retete daca se poate!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.