Ciorbă de pleurotus – Sos de mărar cu șnițel de porc – Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos – Meniu
Ciorbă de pleurotus – Sos de mărar cu șnițel de porc – Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos – Meniu
Ciorbă de pleurotus delicioasă.
1.Aperitiv: pastă de pește
-2 cutii de sardele sau de macrou le scurgem de ulei
-mixăm 1 pachet de unt cu peștele, adăugăm după gust sare, piper și lămâie
- dacă vă plac măslinele puteți tăia bucățele sau felii subțiri măsline negre și le mixati cu compoziția
-puneți compoziția în caserolă și dați la rece
2. Ciorbă de pleurotus
-tăiați pălăriile de pleurotus în fâșii lungi
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac le dați pe răzătoarea fină
-puneți zarzavatul în oală cu puțin ulei și-l căliți, adăugați fâșiile de pleurotus, apă și puneți la fiert
-adăugați sare, piper și condimentele care vă plac
-când legumele sunt fierte dregeți ciorba cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
3. Sos de mărar cu șnițel de porc (Vero)
-500 gr cotlet de porc, 5 ouă, faină
-Se bate carnea, se condimentează, se trece prin făină apoi prin ou și se prăjește în ulei. -Se scot pe prosoape de bucătărie pentru a elimina surplusul de ulei.
-O legătură mărar, puțin ulei, 1 cățel de usturoi, 1 lingură oțet, 2 linguri smântână grasă, o cană lapte, puțină făină.
-Se prăjește puțin mărarul în 2 linguri de ulei, se adaugă puțină apă .
-Într-un bol se pune laptele cu făină, după ce a fiert cam 15 minute mărarul, se adaugă laptele cu făina și usturoiul.
4. Prăjitură tăvălită cu nucă de cocos
-din 2cani de lapte +2 căni de zahăr +2-3 linguri de cacao = fierbem un sirop
-scoatem jumătate din sirop într-un vas, adăugăm 2 zahăr vaniliat și o esență de rom și-l lăsăm să se răcească
-în siropul rămas în cratiță punem 100 gr untură,margarină sau unt și lăsăm să se topească și să se răcească
-adăugăm gălbenușul de la 5 ouă mari, albușul bătut spumă,1 praf de copt și 2 -2,5 căni de făină, să fie ca un chec
-puteți pune în chec nucă bucăți sau stafide
-punem checul în tava unsă și tapetată (cantitatea e pentru tavă mare)
-când prăjitura e coaptă o scoatem din cuptor și o tăiem cu cuțitul (așa fierbinte) bucăți cât de mari vrem
-apoi însiropăm uniform cu siropul și lăsăm să se răcească
-când e rece tăvălim fiecare bucată prin nuca de cocos
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Multumim pentru meniu foarte apetisante toate! Arci,as avea rugămintea sa pui si pentru cei cu regim obligatoriu câteva retete daca se poate!
Multumesc pentru rețete Arci