Meniul nr.49 (ardei copţi cu pastă de brânză,rasol de vită cu sos de smântână,prăjitură cu fructe)

1. Aperitiv: ardei copţi cu pastă de brânză:

-coacem 5-6 ardei capia mai mari, îi curăţăm şi scoatem cotorul, şi-i lăsăm să se scurgă
-preparam o pastă de brânză din: 300 gr brânză de vaci frecată cu 200 gr unt, piper, sare, boia, mărar tăiat mărunt şi 100 gr caşcaval (dat pe răzătoarea fină)
-cu amestecul acesta umplem ardeii

2. Supă de vită:

-carne de vită rasol şi un os mai mic de vită le punem la fiert în apă cu sare
-curăţăm 2-3 morcovi, 1 pastarnac, 1 ţelină mică, frunze de pătrunjel şi ţelină
– după ce luăm spuma de pe carne adăugăm zarzavatul şi frunzele în zeamă şi lăsăm să fiarbă la foc cât mai mic (să fie supa limpede) adăugând din când în când câte un pic de apă rece
-potrivim de sare, piper şi vegeta
-când carnea e fiartă, punem un pic de apă rece şi strecurăm supa
-puteţi fierbe în ea tăiţei sau găluşte de gris

3. Rasol de vită cu sos de smântână:

-carnea fiartă în supă o tăiem bucăţi
– într-o cratiţă tăiem o ceapă mică şi o punem să fiarbă cu zeamă de carne şi cu bucăţile de carne
-adăugăm sare, piper după gust,
-într-un bol amestecăm 200 gr de smântână cu 1-2 linguri de făină şi-o punem în sos, adăugăm mărar tăiat mărunt şi mai lăsăm să dea 2-3 clocote
-se poate servi cu piure de cartofi sau mămăligă

4. Prăjitură cu fructe:

-350 gr făină +250 gr margarină +4 gălbenuşe de ou +100 gr zahăr pudra +1/2 linguriţă sare +coajă rasă de la o lămâie +3-4 linguri de smântână +1 vârf de cuţit praf de copt +2-3 pliculeţe praf de copt +se amestecă cu mixerul (fără a se frământa) se întinde în tavă cu lingura şi se pune la copt
-când s-a rumenit se pune peste ea fructele şi se mai dă la cuptor 10-15 minute la foc mic
-albuşurile de la cele 4 ouă se bat spumă cu 200-280 gr zahăr tos şi o lingură de zeamă de lămâie sau oţet, apoi se intende uniform peste fructe
-se mai dă prăjitură la cuptor (cu uşa întredeschisă) până se întăreşte (usucă) bezeaua
-se lasă prăjitura la răcit şi se taie bucăţi în tavă
-puteţi folosi orice fel de fructe crude

Poftă Bună!chef

Review overview
5
***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

7 COMMENTS

  1. Arci, iar ne pui papilele gustative la incercare! Totul pare delicios, dar pe mine, cel mai tare ma atrage rasolul de vita cu sos de smantana.

  2. Si ca de obicei, prajitura mi-a captivat atentia. 😀 Multumesc de reteta, Arci! 🙂

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.