Creatoarea de vise de Simona Tănăsescu - recenzie

Creatoarea de vise, de Simona Tănăsescu – recenzie

Titlu: Creatoarea de vise

Autor: Simona Tănăsescu

Editura: Velvet Story

Anul apariției: 2021

Număr de pagini: 242

  Creatoarea de vise este o poveste romantică, dozată din plin cu erotism, în care senzualitatea și dragostea ating cote maxime. Povestea protagoniștilor te va purta printr-un amalgam de trăiri și sentimente contradictorii, descoperind două personaje extrem de bine conturate.

  În esență un roman erotic, autoarea Simona Tănăsescu m-a surprins însă, cu o intrigă extrem de bine conturată,  cu o acțiune alertă, care nu mi-a dat voie să mă plictisesc.

  Scenele erotice există din plin, nu este un roman recomandat pudicilor sau celor care au preconcepții de acest fel, deși în anul 2021, astfel de subiecte nu ar trebui să fie tabu. Este destul de greu să scrii scene erotice fără a cădea în derizoriu, nu este cazul aici, căci am descoperit o autoare care descrie scene de o senzualitate aparte, fără să te ducă cu gândul la vulgar.

  Eva-Luna Maes este o femeie puternică, independentă, la cei 25 de ani ai săi are deja propria afacere, o agenție de turism numită ,,La creatrice de reves’’. Pe plan profesional, este împlinită, dar ceva lipsește din viața ei. Brian Wouters este bărbatul fatal, sigur pe el, afemeiat, care nu a iubit niciodată. Provenind dintr-o familie înstărită, cu tradiție, afacerea familiei nu este pentru el o prioritate, alegând un drum diferit pentru el.

  Când două caractere puternice se întâlnesc întâmplător sau să fie oare mâna karmei ce se poate întâmpla? Atrași unul de celălalt într-un mod în care nici unul nu își poate explica, relația dintre Brian și Eva-Luna ar putea fi asemuită unui vulcan mocnit, gata să emane lavă încinsă.

  Eva-Luna este prinsă într-o relație monotonă în care nu este fericită, tânjind după dragostea adevărată, tocmai de aceea decide să pună punct. Brian nu a iubit niciodată pentru că i-ar fi teamă să nu devină ca tatăl său: rece,  calculat, iubind doar banii și afacerea familiei. Tocmai de aceea, Brian alege o meserie diferită, aceea de procuror.

  Din seara în care se întâlnesc,  cei doi nu pot sta departe unul de celălalt. Relația dintre ei este de-a dreptul vulcanică. Pasiunea dintre ei, atracția,  îi fac să devină dependenți unul de celălalt. Când Eva-Luna își dă seama de ce simte pentru el se sperie, și îi cere lui Brian să plece, convinsă că pentru el, ea este doar o aventură. Doar că Brian este la fel de contrariat și el, pentru prima dată își dă seama că ce simte pentru Eva nu a mai simțit niciodată.

,,Trăiam cu teama că la un moment dat nu-i voi mai putea auzi vocea, iar situația asta a făcut ca spaima ca de moarte ce o avusesem mai devreme să se intensifice.’’

  Dragostea apare atunci când te aștepți mai puțin, și uneori vine cu o forță pe care nu o anticipezi. Astfel se întâmplă și în relația lor, ce pornește ca o simplă relație bazată pe atracție se transformă într-o poveste de dragoste incendiară. În avalanșa de emoții și evenimente, protagoniștii nu doar învață să iubească, dar se descoperă pe sine, se maturizează, descoperind că dragostea este una dintre cele mai importante forțe din univers.

  Dialogurile amuzante, inteligente dintre ei, iar pe alocuri tăioase, creează două personaje pe care ajungi să le îndrăgești.

  Scenele intime dintre cei doi sunt explozive, aproape de extaz, o descătușare de emoții și sentimente pe care nici unul dintre ei nu le-au mai experimentat până acum.

  Referirile la karma din romanul publicat anul trecut de către autoare, sunt prezente aici, doar că, deși nu am citit cartea, am înțeles că cele două povești nu au legătură una cu cealaltă. Ideea că totul e predestinat și că destinul e karmic, dă poveștii un aer romantic și te face să te întrebi dacă nu cumva destinul îți scoate în cale anumite persoane fix la momentul oportun.

  Fiecare capitol poartă numele unei piese muzicale, și am apreciat acest lucru, muzica și literatura merg mână în mână, te ajută pe tine ca cititor să intri într-o anumită stare.

  Dragostea are nevoie de curaj și încredere, iar cei doi protagoniști sunt nevoiți să înfrunte o realitate cruntă a zilelor noastre. Corupția, oameni dispuși să facă orice pentru propriul interes vor interveni în relația lor. Când îmi imaginam că îi voi vedea pe cei doi în fața altarului, iată-mă prinsă într-o poveste alambicată, cu mafioți, oameni influenți, dar corupți până în măduva oaselor. Să fie oare karma de vină?

,, Sângele îmi clocotea, iar el, de partea cealaltă a ușii începuse să se agite. Simțeam cum tensiunea dintre noi crește, iar aerul se încingea. La gât, vena jugulară devenise evidentă și pulsa, buzele îi căpătaseră dintr-o dată o formă austeră, iar degetele i se albiseră de cât de tare puteau să strângă pereții de sticlă ai paharului.’’

  Eva-Luna și Brian ajung să se despartă datorită intrigilor și șantajului lui Nol Wouters, tatăl lui Brian.  Nol nu are scrupule atunci când vine vorba de afacerea familiei.

  Ce se va întâmpla cu povestea celor doi? Va fi dragostea lor atât de puternică încât să treacă peste toate obstacolele? Karma chiar e o zdreanță?

  Vă invit să descoperiți un roman plin de pasiune, electrizant, cu un erotism magnetic, cu doi protagoniști alături de care vei trăi o poveste de iubire ce te duce pe culmile extazului.

,, Iubirea îți pune pe tavă totul, iar noi nu trebuie decât să alegem. Când iubirea ți se arată, vocea inimii îi devine cel dintâi grai. Ascultă-i bătăile și ai să vezi că te va împinge să faci tot posibilul pentru a-ți putea exprima dragostea. Relaxarea, așteptarea sau ziua de mâine nu vei știi niciodată ce-ți va aduce- poți pierde iubirea sau ea poate deveni mai puternică. Iubirea are nevoie de curaj.’’

Carte disponibilă pe Velvet Story

Recenzii cărți

 

 

 

***Anca Moraru*** Sunt o fire visătoare, dar destul de ancorată în realitate, iubesc pisicile și mi-ar plăcea ca full time job să mă ocup doar de scris. Ambițioasă din fire, merg pe premisa că orice e posibil atâta timp cât muncești pentru visurile tale. Îmi place natura și mi-aș dori să călătoresc mai mult. Am descoperit pasiunea pentru literatură în școala generală, când citeam orice îmi cădea în mână. Treptat, a intervenit curiozitatea și dorința de a scrie, și astfel am început să scriu poezii, apoi proză, marea mea dragoste rămânând însă poezia. Mămică a doi copii cu vârste și interese diferite, nu am timp să mă plictisesc niciodată: familia și hobby-urile mele mă țin mereu în priză. Sunt blogger cu experiență aș putea spune, iar din 2020, am pornit cu emoție pe tărâmul făuritorilor de povești, devenind autor de carte.

3 COMMENTS

  1. O carte pe care mi-ar placea s-o citesc.Sunt curioasa si cum e Karma ….
    Felicitari Anca pentru recenzie!
    Felicitari Simona!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.