Crucea lui Cross de James Patterson - Editura Rao

Crucea lui Cross de James Patterson – Editura Rao – recenzie

Crucea lui Cross

Titlu original:Criss Cross

James Patterson

Editura Rao

Traducere: GRAAL  SOFT
Număr pagini: 423

   “Detectivul și psihologul comportamental FBI Alex Cross se află într-un impas. Un criminal în serie face victime printre mamele tinere care se întrețin din striptease, iar Cross asistă la execuția celui condamnat, cu ajutorul lui, pentru aceste omoruri. Dar apoi crimele continuă, iar un bilet lăsat la locul uneia dintre acestea și semnat „M” îl vizează direct pe Cross. A fost un om nevinovat executat din cauza lui?
Curând încep să apară detalii ale unor cazuri vechi de zeci de ani, dușmani din trecutul detectivului și, în cele din urmă, “M” amenință să-i răpească lui Cross tot ce are mai drag pe lume.”

  Alex Cross, psiholog și detectiv la F.B.I., asistă la moartea unui criminal în serie, care făcuse multe victime în rândul mamelor sărace, care-și creșteau singure copiii și se întrețineau făcând striptis.

  Toate dovezile duceau către  Michael Edgerton “Mikey”, un tip de bani gata, dintr-o familie bogată. Avea multe alte fapte greșite la activ, dar oare era și criminal?

  Alex Cross și colegul său detectivul Sampson asistă la moartea acestuia pe scaunul electric, la cuvintele spuse de condamnat, care afirmă că totul este o înscenare, la tăcerea sau urletele și blestemul familiilor, a lui și a victimelor.

Totul este înfiorător și frustrant, dar detectivii sunt siguri de vinovăția condamnatului.

  Și totuși, crimele reîncep și un bilet lăsat la una dintre ele semnat “M” îi fac să înțeleagă că toate actele criminalului îl vizau pe Cross. Era ca un joc “de-a șoarecele și pisica”, în care criminalul parcă încerca să dovedească că e mai inteligent decât Cross.

  Criminalul ucide, plantează probe, aruncă vinovăția asupra altor persoane, care aveau și ele secretele lor.

  Ultimul învinuit este Rivers, un tip foarte bogat, care-și construise un buncăr numit “mușuroiul”, dotat cu toate cele necesare pentru supraviețuire: de la alimente, medicamente la arme, un loc cu mai multe intrări și căi de salvare.

Dar Rivers nu are altă vină decât aceea că o parte a “mușuroiului” fusese folosită de criminal, fără știrea lui.

  Lui Alex Cross i se pun microfoane în casă și în birou, i se sparg computerul și telefonul, i se interceptează convorbirile și mesajele, așa criminalul putea să-l urmărească, să-l asculte și să fie mereu cu un pas în fața lui.

  Totul culminează cu răpirea lui Ali, băiatul lui Cross și urmărirea și amenințarea la adresa familiei lui: bunica, soția și fiica.

Dar Cross reușește să desfășoare unele acțiuni și să se apropie din ce în ce mai mult.

  El caută acum nu numai femeia răpită inițial, Diane, ci și pe fiul său și mai ales criminalul.

Va reuși Cross să-l prindă pe criminal?

Vor reuși Ali și Diane să se salveze?

Vor găsi bârlogul criminalului?

Vor reuși să-l închidă sau va scăpa din nou?

Va fi ultimul “joc de șah” al criminalului cu Cross sau doar o “partidă”?

Veți află totul citind cartea.

  Nu vă pot spune mai multe, cartea este construită numai din dialog și acțiune, deci extrem de greu de povestit.

  O prezentare aparte o au viețile protagoniștilor și ale familiilor lor, cu reușite, ambiții, frustrări, temeri, neîmpliniri, totul descris foarte realist.

  O carte care parcă te face parte a acțiunii, ești acolo cu detectivii, cu victimele, dorindu-le succes sau urându-l pe criminal și gândindu-te la inteligența și priceperea irosită pentru a face rău.

Și înțelegi de ce “jocul “ acesta “de-a șoarecele și pisica”:

“Detectivul Cross este pe urmele criminalului în serie, dar criminalul în serie este pe urmele detectivului Cross.”

Iată câteva păreri avizate:

O intrigă senzațională, sare de pe pagină și te înșfacă de gât”.(Daily Mail)

Este evident de ce James Patterson este cel mai popular scriitor de thrillere. Pur și simplu nu are rival .”(Jeffery Deaver)

Carte disponobilă pe site-ul editurii Rao

Verifică disponibilitatea cărții în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Divertalibrărie.net şi cărtureşti

recenzii cărți

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

8 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.