E suficient sa crezi de Nora Roberts

Titlul original : All the Possibilities
Editura Miron
Anul aparitiei : 1995
Traducere : Eva Dalacu
Nr. pagini : 238

Seria MacGregor 1. Playing the Odds (1985) 2. Tempting Fate (1985) 3. All the Possibilities (1985) – E suficient sa crezi (Editura Miron) 4. One Man’s Art (1985) 5. For Now, Forever (1987) – Un tip dur,dar elegant (Editura Miron) 6. Rebellion (1988) 7. In From the Cold (1990) (in Historical Christmas Stories 1990) 8. The MacGregor Brides (omnibus) (1997) 9. The Winning Hand (1998) 10. The MacGregor Grooms (1998) 11. The Perfect Neighbor (1999)

                             R E C E N Z I E  C I T I T O R

Shelby Campbell este o artista. Lucra argila din placere si facea comert pentru a-si satisface un capriciu. Boutiqul ei Calliope avusese un succes fulminant.Ii placea la fel de mult sa negocieze cu clientii preturile operelor sale, cat si sa se aseze in fata rotii de olar pentru a da frau liber imaginatiei.
“Shelby Campbell aprecia oamenii, multimea, prietenii, conversatiile animate. Strainii o fascinau si zgomotul o linistea chiar mai mult decat tacerea. Totusi, isi stabilise ea insasi ritmul de viata cu Moshe Dayan, o pisica seducatoare si putin bandita, careia ii lipsea un ochi, si Tanti Muta, un papagal care refuzase dintotdeauna sa adreseze cuiva cuvantul. Toti trei traiau in armonie in apartamentul incarcat, unde domnea o dezordine vesela, proprie lui Shelby, imagine vie a firii ei generoase si dinamice in care imaginatia si instinctul dominau logica si ratiunea.”

La o serata, la care participa la insistentele mamei ei, il cunoaste pe senatorul Alan MacGregor, un barbat fermecator. Acesta este imediat atras de frumoasa roscata, cu un temperament vulcanic. Afla ca ea este scotiana, la fel ca el, din clanul Campbell, dusmanii de secole ai clanului MacGregor. El se amuza de darzenia cu care isi apara ea clanul, si insista sa se cunoasca mai bine.

Insa, Shelby este profund marcata de o trauma din copilarie. Tatal ei, senatorul Robert Campbell, fusese ucis in fata ei cand ea avea 11 ani. Zgomotul impuscaturilor o bantuia si acum si se jurase ca ea nu va mai avea niciodata de-a face cu lumea politica. Suferinta din copilarie o marcase pentru totdeauna si nu vroia sa mai treaca niciodata prin asa ceva.

Alan hotaraste insa ca ea este femeia vietii lui si isi conduce campania de cucerire a ei cu aceeasi tenacitate ca si cand ar fi o campanie electorala. Nu se lasa descurajat de refuzurile ei categorice, ba chiar, in mintea lui, a si stabilit data nuntii. Mi-a placut mult de Alan, e un om hotarat, care nu poate accepta “nu” ca un raspuns. E absolut convins ca, mai devreme sau mai tarziu, ii va invinge rezistenta.

Alan, ca fire, este exact opusul lui Shelby. “El, care facuse mereu sa domneasca ordinea si disciplina in jurul lui, invatase de cand o cunoscuse pe Shelby ca viata nu i se va implini total daca dezordinea tonifianta si creatoare nu va veni sa zdruncine schemele lui prestabilite.
In jurul lui se ordonau cartile clasate pe etajerele lor, dosarele etichetate cu grija. Pe mocheta gri nici un graunte de praf nu atragea privirea, canapeaua victoriana acoperita cu satin rosu se gasea exact la locul ei, usor in bie pentru a nu obosi ochiul printr-o aliniere prea riguroasa. Camera era odihnitoare si armonioasa, ca un spirit metodic si ganditor.”
Chimia dintre ei este perfecta, iar Shelby nu poate rezista asaltului lui sustinut. Pasiunea izbucneste intre ei, imposibil de controlat.

Alan o invita sa-i cunoasca familia. Tatal lui, Daniel, este un MacGregor autentic, care nu poate sa uite ce au facut Campbell-ii cu secole in urma. Tachinarile si replicile spumoase dintre Shelby si Daniel sunt absolut delicioase. Daniel recunoaste cu onestitate un adversar pe masura si considera ca Shelby este femeia potrivita pentru Alan.

Desi profund indragostita de Alan, Shelby nu este inca pregatita sa-si lege definitiv viata de a lui. Fantomele trecutului inca o bantuie. Cel care o ajuta sa le depaseasca este fratele ei Grant. Acesta ii spune ca, fie ca se va casatori cu el sau nu, ea tot va suferi enorm daca el va pati ceva. Iar daca nimic rau nu se va intampla, ajunsa la batranete ea isi va blestema nesiguranta care a facut-o sa-si refuze o viata de fericire.

Nora Roberts este o scriitoare excelenta, care a creat doua personaje cu caractere puternice, fascinante care, in ciuda deosebirilor dintre ele, se atrag si se completeaza perfect.
Nota mea pentru carte este 9.

Recenzie cititor : autor Tyna

7 COMMENTS

  1. Jos palaria Tyna pentru prezentare! locco_smiley_10 Cat despre scriitoare ,numai cuvinte de lauda!

  2. Felicitari Tyna! Nu-mi pot inchipui o prezentare mai frumoasa la aceasta carte! locco_smiley_10 locco_smiley_10 Am citit-o ceva mai demult si am recitit-o prin intermediul povestirii tale!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.