Seria Dispozitive infernale de Cassandra Clare

Seria Dispozitive infernale de Cassandra Clare- vampiri, magicieni, vârcolaci și… vânători de umbre

  Un fantasy de epocă, din care nu lipsesc romantismul și acțiunea. Suntem spre sfârșitul secolului 19. Tessa Gray este o tânără ce sosește în Londra pentru a-și căuta fratele. Nu este deloc pregătită pentru ce i se întâmplă: este răpită de niște femei malefice, care o pun să-și exerseze capacitățile magice. Ce nu știe ea este că deja face parte din acea lume… Un univers ficțional ca la carte, cu vampiri, magicieni, vârcolaci și… vânători de umbre.

1. Îngerul mecanic (Clockwork Angel)

   TESSA GRAY, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz.

   Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină.

   Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albaştri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă… pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

,,Demonul explodă într-un şuvoi de măruntaie şi sânge. William Herondale smuci pumnalul, însă fu prea târziu. Acidul vâscos din sângele demonului începuse deja să corodeze lama strălucitoare, înjură şi azvârli arma cât colo; aceasta ateriză într-o băltoacă împuţită şi începu să fumege ca un chibrit stins în apă. Demonul, desigur, dispăruse – expediat înapoi în lumea infernală, oricare ar fi fost aceea, din care venise, nu fără să fi lăsat în urmă un dezastru. — Jem! strigă Will, răsucindu-se pe călcâie. Unde eşti? Ai văzut? Ucis dintr-o singură lovitură! Nu-i rău, ha? Dar nimeni nu răspunse chemării lui; cu doar câteva clipe înainte, partenerul lui de vânătoare stătea în urma lui, pe strada umedă şi întortocheată, păzindu-i spatele – putea să jure -, însă acum Will rămăsese singur în întuneric.”

2. Prințul mecanic (Clockwork Prince)

Magia este periculoasă însă dragostea este şi mai periculoasă!

NEW YORK TIMES BESTSELLER

O serie care anticipează aventurile din Instrumente mortale

EXCLUSIV ÎN ACEASTĂ EDIŢIE DIN PRINŢUL MECANIC, TREI TEXTE INEDITE:

  • Dedicaţia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre două oraşe, de Charles Dickens
  • Epistola scrisă de Will pentru familia lui, la împlinirea vârstei de şaptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodată
  • Scurtă relatare a primei întâlniri dintre Jem şi Tessa

   În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

   Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată.

   Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi  că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

   Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

   În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase,
Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

3. Prințesa mecanică (Clockwork Princess)

Dacă singura modalitate de a salva lumea ar fi să distrugi ceea ce iubeşti cel mai mult, ai face-o?
Ceasul ticăie.
Toată lumea trebuie să aleagă.

   Tessa Gray ar trebui să fie fericită – nu aşa se simt toate miresele? Şi totuşi, în timp ce pregătirile sunt în toi pentru nunta ei cu Jem Carstairs, o pânză de păianjen întunecată începe să se ţeasă în jurul vânătorilor de umbre de la Institutul din Londra.

   Un nou demon îşi face apariţia, unul legat prin sânge şi taină de Magistru, bărbatul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate nemiloase, Dispozitivele Infernale, pentru a-i distruge pe vânătorii de umbre. Nu mai are nevoie decât de un singur lucru pentru a-şi pune în aplicare planul diabolic.

   Primejdiile şi trădările, secretele şi magia, şi firele încâlcite ale iubirilor şi ale pierderilor se împletesc pe măsură ce vânătorii de umbre ajung la un pas de distrugere în acest final cutremurător şi surprinzător al trilogiei DISPOZITIVE INFERNALE.

,,Avea să pară foarte tânăr. De fapt, amândoi erau foarte tineri. Tessa ştia că era neobişnuit să te
căsătoreşti la şaptesprezece şi la optsprezece ani, însă se aflau într-o cursă contracronometru.
De vină era ceasul vieţii lui Jem, care părea dornic să se oprească.
Îşi duse o mână la gât şi simţi vibraţia familiară a îngerului mecanic, iar aripile lui îi zgâriară
palma. Croitoreasa se uita la ea nerăbdătoare. Era mundana, nu nefilimă, însă avea darul Vederii, la
fel ca toţi ceilalţi care îi slujeau pe vânătorii de umbre.
— Domnişoară, vreţi să vă scot dantela?
Înainte ca Tessa să poată răspunde, la uşă se auzi un ciocănit, urmat de o voce cunoscută.
— Sunt eu, Jem. Tessa, eşti acolo?
Charlotte se îndreptă de spate.
— Oh! Nu se poate să te vadă îmbrăcata în rochie de mireasă!
Tessa o privi perplexă.
— De ce, Dumnezeule, nu poate să mă vadă?
— E un obicei de-al vânătorilor de umbre – aduce ghinion! exclamă Charlotte, ridicându-se în
picioare. Repede! Ascunde-te după şifonier!
— După şifonier? Dar…
Tessa icni când Charlotte o apucă de talie şi o împinse în spatele şifonierului, aşa cum ar fi
procedat un poliţist cu un infractor care opunea rezistenţă. Eliberată, Tessa îşi scutură rochia şi se
strâmbă la Charlotte, apoi amândouă pândiră pe după şifonier, în timp ce croitoreasa, după ce le
aruncă o privire uluită, deschise uşa.
În cadrul uşii se ivi părul argintiu al lui Jem. Arăta puţin în neorânduială, cu haina strâmbă.
Încurcat, se uită nedumerit prin cameră înainte ca privirea să-i cadă asupra lui Charlotte şi Tessei, pe
jumătate ascunse de şifonier.
— Slavă Domnului! exclamă el. Habar n-aveam unde aţi dispărut. Gabriel Lightwood e jos şi
face un tărăboi infernal.”

Verifică disponibilitatea cărţilor în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Serii cărţi
Cărţi fantasy
Recenzii Cassandra Clare
***Sorina Ciocârlan***Bună! Sunt Sorina și îmi plac cărțile bune. Pun suflet în tot ceea ce îmi place, iar printre pasiunile mele se numără cititul, scrisul, filmele, pisicile, dulciurile. Atunci când „mi se pune pata” pe ceva, indiferent că e carte, film sau opera întreagă a unui autor, sunt de neoprit: fac ce fac și aflu tot despre subiect, îl analizez și îl întorc pe toate părțile. Care sunt subiectele astea, care mă „obsedează”? Agatha Christie, Rodica Ojog-Brașoveanu, Harry Potter, mai nou, Cassandra Clare. Da, pentru că „obsesiile literare” se schimbă, când unele se epuizează, scad în intensitate și apar altele noi. Asta nu înseamnă că dispar de tot, rămân acolo și așteaptă să fie reactivate. Și când sunt reactivate, să te ții!...

8 COMMENTS

    • Si mie mi se pareau exact la fel la inceput :)) Seria asta are doar 3 carti, dar sa vezi „Instrumente mortale” :)) Sunt 6 carti, si eu le incurc :))

  1. Sunt absolut convinsa ca toate seriile vor fi pe placul meu. Doar nu degeaba mi-am luat tot ce am gasit de C. Clare. Pana acum am facut doar incalzirea cu o serie pentru copii, Magisterium :)) Anul acesta sper sa trec la … avansati :)) Multumesc pentru stimulare, Sorinache! A se traduce: ” mersi ca mi-ai dat un sut in partea dorsala”, ca sa ma apuc de serie 😀

  2. Foarte interesantă seria,o să încerc să le cumpăr în viitor. Mulțumesc pentru prezentarea lor!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.