Fara limite de Nora Roberts (J.D. Robb)

Titlul original : Glory in death

Editura Orizonturi

Anul aparitiei : 2007

Traducere : Petruta Ionescu

Nr. pagini : 445

                                               R E C E N Z I E  C I T I T O R

                                                 Rezumat carte

Cum era de asteptat personajele noastre sunt:locotenentul Eve Dallas,inca Peabody nu ii era partener,iar Roarke nu ii era sot.
Aceasta carte prezinta un criminal in serie care actioneaza cu o cruzime iesita din comun.Dupa cum se va dovedi mai tarziu,acest comportament aberant,fara limite,a fost determinat de dorinta de celebritate conjugata cu frustrari si complexe acumulate in timp.
Prima victima este o procuroare celebra,care este gasita intr-un cartier rau famat din N.Y. Cicely Towers, este si o mama grijulie,familista,care isi facea planuri pentru nunta ficei sale.O profesionista,bogata,cu o viata emotionala multumitoare,dar cu firul vietii curmat brusc de un maniac ucigas.
Eve va face tot posibilul sa descopere cine i-a taiat gatul celebrei procuroare,dar reporterul Morse este ca un ghimpe in coasta sa.Cine i-a dat informatia de crima asa rapid?
A doua victima,la fel celebra si ea,dar care lucra ca si actrita in televiziune, celebra in felul ei.Astfel criminalul se axeaza pe popularitatea victemelor pentru a iesi si el in evidenta.Oare va reusi Eve sa il opreasca inainte de a mai produce alta victima?Se pare ca nu,mai ales ca va incerca cu reportera de stiri,Nadine,sa devina chiar ea urmatoarea victima.Si de aceasta data MORSE este primul ca reporter!
Cand este ucisa a treia victima,totul devine mai confuz,mai ales ca Eve considera a fi criminalul o persoana gresita.Criminalul de data aceasta alege gresit victima.Cand Nadine celebra reportera si prezentatoare va fi data disparuta,Eve va intra la banuieli despre adevaratul criminal,care de fapt era primul la locul faptei sub meseria de…reporter.
In cursa contra cronometru pentru prinderea criminalului,Eve va trece prin multe emotii contradictorii.Cel care pare sa aiba legatura cu victimele este chiar prietenul si iubitul Roarke,iar acest fapt duce la altul,si cei doi vor ajunge sa isi analizeze increderea pe care o au unul pentru celalalt.Roarke o iubeste si ar vrea ca locotenentul sa ii devina sotie,dar ea considera ca nu merita atentia si iubirea lui.
De cand a fost traumatizata ingrozitor in copilarie,Eve are cosmaruri noapte de noapte,iar increderea ei in propria persoana nu este la cotele cele mai inalte.
Oare vor reusi cei doi sa treaca peste problemele de cuplu si sa se acepte ca se iubesc?Se vor casatorii?Dar criminalul nostru isi va duce planul la bun sfarsit:acela de a omora pe Nadine,dar si pe EVE?Cine va fi langa ele pentru a le salva in ultima clipa?
Oare vor descoperii adevaratul criminal?
Nota mea pentru carte este de 10 puncte din 10. Imi place mult seria JD.ROBB,sper sa o cititi si voi candva.

Recenzie cititor : Autor Nicol

 

5 COMMENTS

  1. Nicol,ma omori cu seria asta 🙂
    Nu am citit nimic din ea,dar recenziile tale ma fac curioasa.
    Felicitari! locco_smiley_10 locco_smiley_10

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.