Fata de pe peron de Samantha M.Bailey - Editura Rao - recenzie

Fata de pe peron, de Samantha M.Bailey – Editura Rao – recenzie

Fata de pe peron
Autor: Samantha M.Bailey
Editura Rao
WOMAN ON THE EDGE
Traducerea: CODRINA VODNITCHI prin LIGUA CONNEXION 2021
Număr pagini: 289
Thriller psihologic
  ” Nu pot fi exprimate în cuvinte puterea și frumusețea, și eroismul și măreția iubirii unei mame; nu scade atunci când bărbații renunță, și devine mai puternică atunci când bărbații obosesc,și,dincolo de pierderea averilor pământești,își trimite impetuoasa strălucire ca o stea în paradis.”
                   EDWIN HUBBELL CHAPIN
                           
  SAMANTHA M. BAILEY este o autoare de bestselleruri, printre care și romanul Pe marginea prăpastiei care s-a vândut în unsprezece țări. Bailey este și jurnalist și editor freelancer, iar articolele sale au apărut în Now Magazine, The Village Post și Oxford University Press. Locuiește la Toronto și o puteți contacta pe site-ul ei samanthambailey.com.
  Un thriller psihologic cu un puternic impact emoțional, mai ales pentru tinerele mămici. E foarte importat să ai pe cineva de încredere pe care să te bazezi. Nicole, deși o femeie puternică pe plan profesional, care a construit un imperiu, dar are traumele ei, iar cei apropiați nu sunt ce par a fi, iar până la dezastru e o linie subțire între trecut și prezent. Ce s-a întâmplat în trecut o va marca îngrozitor, iar în prezent, când va deveni mamă, totul se va răsfrânge culminând cu un stress puternic și cu sinuciderea. Această carte trage un puternic semnal de alarmă! Nu ignorați depresia postnatală și frica de a nu reuși singură cu un copil nou născut. Este foarte important să fii ancorat în realitate, să discerni ce e bine și ce nu, dar să nu exagerezi. Știu și eu din experiență proprie! Foarte important, cereți o părere profesionistă, instinctul de mamă e unul puternic, dar poate fi ușor manipulat de o terță persoană!
Acțiunea cărții se împarte în două, înainte și după accident.
  Viața lui Morgan Kincaid se schimbă datorită unui moment fatidic. Morgan nu are idee cine era femeia și nu poate să înțeleagă ce anume o mânase către un gest atât de disperat. Dar, mai ales, Morgan nu știe de ce femeia i-a spus pe nume. Ea este o femeie care se întoarce de la muncă și așteaptă metroul ca în fiecare zi. Ea este o femeie văduvă. Soțul său în urmă cu un an jumate s-a sinucis, ea l-a descoperit împușcat în burtă. De ce a abordat-o această străină și de ce o roagă să aibă grijă de copilul ei?

,

,-Ia-mi copilul.
Tresar la auzul voci fragile hârșâite. Stau pe peron așa cum fac în fiecare zi după muncă, așteptând să sosească metroul.
Îmi ridic privirea. Am crezut că femeia vorbea cu o prietenă, dar nu este așa. Este neîngrijită, îmbrăcată cu pantaloni de yoga negri, decolorați și un tricou alb pătat. Este singură și vorbește cu mine.
Cu o mână,ț ine strâns la piept un copil care doarme. Acum știe că mi-a captat atenția. Se împinge în mine și geanta ei mă lovește în sold. Apoi își înfige unghiile ascuțite în încheieturile mele dezgolite.
-Te rog, ia-mi copilul.
Arată îngrozitor. Smocurile de bucle întunecate, încâlcite îi atârna de parcă părul ei a fost tocat cu drujba.
-Te-am urmărit, îmi spune cu o voce sugrumată.
Ochii bântuiți ai femeii se întorc la mine și pe fața ei palidă apare o expresie terorizată.
-Să o protejezi.
-Te urmăresc de mult timp. Pari o femeie cumsecade. Blândă. Inteligență.Te rog, Morgan.
Tresar puternic.Tocmai îmi rostise numele? Este imposibil. Nu am mai văzut-o niciodată până acum.
-Știu ce îți dorești. Nu lăsa pe nimeni să îi facă rău. Iubește-o pentru mine, Morgan.”

  În câteva momente, străina îi aruncă efectiv copilul în brațe, iar imediat ce Morgan va fi atentă la fata frumoasă din brațele ei, femeia va sări în fața metroului.
  Atunci când poliția o ia ca să îi pună câteva întrebări, Morgan află că numele femeii era Nicole Markham și că ocupa funcția de CEO la compania de produse sport BREATHE. Din păcate, nu există martori care să ateste povestea lui Morgan, și astfel ea devine principala suspectă. Ea este o femeie văduvă, soțul său, în urmă cu un an jumatete s-a sinucis, ea l-a descoperit împușcat în burtă. A fost interogată de foarte multe ori. Ryan, agent de bursă fiind a fost acuzat de fraudă. A escrocat o mulțime de oameni, lăsându-i fără economiile de o viață, fără nimic .A fost considerată o paria, ea neștiind ce pune la cale soțul ei. A trebuit să vândă tot ce avea și tot nu a reușit să returneze prejudiciile comise. Familia nu a mai discutat cu ea, prieteni și cunoștințe nu a mai avut deloc, iar la locul de muncă a fost retrogradată din funcție,r ămânând doar un simplu asistent social. A fost găsită nevinovată atunci, dar poliția tot nu a crezut mărturia ei. De data această pare vinovată de moartea tinerei mămici. Cum va reuși să dovedească că nu e vinovată?
Înainte
  Avem viața tinerei mame care s-a sinucis. pas cu pas din urmă cu câteva săptămâni. O femeie puternică care a construit o afacere foarte profitabilă. O tânără soție cu un soț care aparent o iubește. O prietenă apropiată,Tessa. Este singura care știe trauma din copilărie și care o va ajuta întodeauna să treacă peste atacurile de panică. Nici soțului nu îi va povesti drama prin care a trecut. De fratele său nu este prea apropiată, el știe ce s-a întâmplat.
  După decesul părinților, tânără fiind, Nicol va pleca de acasă de lângă fratele său și se va angaja bonă. Într-o zi fatidică va găsi bebelușul mort în pătuț. Deși a fost declarată nevinovată, mama bebelușului o va acuza și hărțui mulți ani. Oare din cauza ei a murit bebelușul sau din cauza ,,morții subite a bebelușului”. Ce ascunde ea și de ce va rămâne traumatizată și peste ani și nu va reuși să treacă peste?
Când apăre în ziar vestea că este însărcinată, Nicole primește un bilețel:
,,Nu meriți o fetiță. Ești o criminală. Nu ești în stare să ai grijă de ea.”
  Atacurile de panică revin, iar alături îi este Tessa. Oare Donna are de gând să se răzbune?
  Toate anomaliile vor începe chiar din maternitate când pe pătuțul fetiței nou născute este trecut numele Amanda, bebelușul mort. Nicol știe clar că pe fetița ei o va chema Quinn, și a lăsat instrucțiuni clare. Acasă se va transforma într-o mămică super protectoare care nu vrea să se dezlipească deloc de micuța ei. Nu îl lasă nici pe soț să o ajute cu nimic. Oboseala o va determină să ia pastile de calmare. Încep să apară situații ciudate de care știe sigur că nu ea este răspunzătoare sau poate că nu își aduce aminte??? Soțul o va părăsi ,justificând că nu o mai recunoaște (ea fiind întotdeauna o persoană puternică pentru el). Tessa este singura care va veni la ea și va avea grijă să îi aducă medicamente și ce are nevoie.
Ce s-a întâmplat de a ajuns să se teamă de orice și cine este vinovat de decăderea tinerei mame?
După
Morgan va încerca să facă față situației nu tocmai plăcute în care a fost implicată. Avocata ei o va sfătui să fie calmă și să o lase pe ea să rezolve lucrurile, ceea ce este greu de realizat când văduva va primi un telefon de la avocatul Nicolei care o va înștiința că i-a fost lăsată în custodie micuța Quinn, doar să accepte să semneze cererea pentru tutelă. De ce? Adică da,își dorea un copil, dar ea nu își aduce aminte să o fi cunoscut pe sinucigașă.
,

,-Am fost avocatul doamnei Markham de mulți ani. Îmi pare rău să va anunț că a murit pe neașteptate noaptea trecută.
 -Este un șoc, sunt sigur. Pentru că este implicat un copil, a trebuit să iau legătura cu dumneavoastră imediat, în cazul în care doriți să începeți procesul.
 Ce proces? Despre ce vorbește? Tot ce aud este sângele pulsându-mi violent în urechi.
-Scuzați-mă, răspund. Încerc să înțeleg ceea ce tocmai ați spus. Nu sunt sigură de ce m-ați contactat.
-Doamna Markham a lăsat instrucțiuni foarte clare pentru dumneavoastră în testament.
 Mă ridic brusc.
 -Testamentul ei? întreb neîncrezătoare.
Domnul Looms își drege vocea.
 -Doamna Kincaid, Nicole v-a lăsat custodia fetei sale.”

  De ce Nicol i-a spus să o protejeze pe  micuță, ce pericol o paște? De ce tânăra mama arată îngrozitor de speriată?
  Micuța bebelușă va fi la fratele Nicolei. Ce se întâmplă? Morgan împreună cu Ben și micuța erau să fie accidentate intenționat de o mașină. Cine le dorește moartea?
  Cu poliția pe urmele sale, Morgan împreună cu Ben vor încerca să descopere cine îi dorește eliminați, cine a răpit bebelușa și ce s-a întâmplat cu Nicole.
  Vor reuși cei doi să scape de conspirația pusă la cale în vederea eliminării tuturor potențialilor beneficiari ai testamentului lui Nicole? Cine va dori averea micuței Quinn? Vă las să descoperiți singuri.
Garant nu veți lăsa cartea din mâna, iar finalul va fi unul surprinzător!

Carte disponibilă pe site-ul Rao

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libriselefant, cartepedia, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

Fata de pe peron de Samantha M.Bailey – Editura Rao – recenzie

7 COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.